Košmaras lėktuve: besiklausant muzikos sprogo ausinės (Video)  ()

Viena moteris patyrė veido ir rankų nudegimų, kai skrendant į Australiją sprogo ausinių baterija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis incidentas padidino nerimą dėl pavojaus aviacijai, keliamo įvairių įkraunamų elektronikos įrenginių.

Vasario 19 dieną iš Pekino į Melburną skridusiame lėktuve minima keleivė snaudė ir klausėsi muzikos per įkraunamas belaides ausines.

Staiga lainerio salone pasigirdo garsus pokštelėjimas.

"Gręždamasi pajutau, kad man degina veidą", - moteris sakė šį incidentą tiriančiam Australijos transporto saugumo biurui (ATSB).

"Susiėmiau už veido, o ausinės nusmuko man ant kaklo. Tebejaučiau deginimą, todėl sugriebiau jas ir numečiau ant žemės, - pridūrė ji. - Jos kibirkščiavo, pliūptelėdavo liepsnelės."

Skrydžio palydovai atskubėjo į pagalbą ir užpylė ant ausinių vandens, bet jų akumuliatorius ir jo dangtelis buvo išsilydę ir prilipo prie grindų.

Nukentėjusioji, kurios vardas nebuvo paskelbtas, nuotraukose matoma suodinu veidu ir pūslėtomis rankomis. Keleiviams iki pat skrydžio pabaigos teko kęsti susvilusio plastiko, elektronikos ir plaukų kvapą.

"Žmonės kosėjo ir duso visą kelią", - sakė moteris.

ATSB nenurodė, per kurios bendrovės skrydį įvyko šis incidentas. Biuras padarė išvadą, kad veikiausiai užsiliepsnojo elektroninio prietaiso ličio jonų akumuliatorius.

"Daugėja prietaisų, naudojančių akumuliatorius, todėl didėja incidentų skrydžio metu potencialas", - sakoma biuro pranešime.

ATSB priminė keleiviams, kad elektronikos prietaisai su akumuliatoriais privalo būti laikomi numatytose vietos, jeigu nėra naudojami.

Atsarginiai akumuliatoriai ir baterijos turėtų būti laikomi rankiniame bagaže.

Daugelis avialinijų praeitais metais uždraudė gabenti išmaniuosius telefonus "Samsung Galaxy Note 7", kai buvo paskelbta pranešimų apie jų sprogias baterijas. Pietų Korėjos elektronikos milžinė buvo priversta atšaukti "Note 7" ir patyrė milijardus dolerių nuostolių.

Pastaraisiais metais buvo įvykę keli su ličio jonų akumuliatoriais susiję incidentai. Pernai keleiviai buvo išlaipinti iš vieno lėktuvo, turėjusio pakilti iš Sidnėjaus, kai buvo pastebėti dūmai, sklindantys iš vieno keleivio rankinio bagažo.

Vėliau buvo nustatyta, kad užsiliepsnojo ličio jonų akumuliatorius.

Be to, praeitais metais vienas elektroninis prietaisas pradėjo rūkti ir galiausiai užsiliepsnojo per bendrovės "Qantas" skrydį iš Los Andželo į Niujorką, pranešė ATSB.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()