Genialu tai kas paprasta: gan nesudėtinga priemonė leidžia prailginti automobilio pavarų dėžės tarnavimo laiką 5000 kartų  (10)

Barselonoje įsikūrusi „SEAT Componentes“ gamykla gamina naujosios kartos „Volkswagen Group“ MQ281 pavarų dėžę, kuri bus montuojama į daugelį šios grupės automobilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas 27 sekundes ši gamykla pagamina po vieną pavarų dėžę. Pagal laiko sąnaudas ji pirmauja tarp visų „Volkswagen Group“ komponentų gamybos įmonių. Pagaminti penkių laipsnių mechaninę pavarų dėžę užtrunka 1 valandą ir 41 minutę.

„SEAT Componentes“ pagamino daugiau nei 13,5 mln. MQ200 modelio pavarų dėžių. 

Ši pavarų dėžė montuojama į 29 „Volkswagen Group“ grupei priklausančius automobilių modelius, kurie eksportuojami į daugybę pasaulio šalių. 2016 metais kompanijai priklausanti gamykla pagaminto 661 277 pavarų dėžes, o šiemet tikimasi šį skaičių dar labiau padidinti.

Kiekvienais metais pavarų dėžių gamybai išlydoma 15 000 tonų aliuminio – tokio kiekio užtektų pagaminti 220 komercinių lėktuvų. Aliuminio luitai yra kraunami į krosnį, kurioje karštis siekia 700 laipsnių pagal Celsijų. 

Išlydytas aliuminis patenka į specialias kietinimo mašinas, kuriose suformuotas lydinys sukietėja per 20 sekundžių. 

Pavarų dėžės dalis kompanija gamina pati. Gamybos metu jos yra termiškai apdorojamos – taip yra užtikrinamas jų patvarumas ir ilgaamžiškumas. 

Šis procesas leidžia pavarų dėžės „tarnybos“ laiką prailginti 5000 kartų, o tai atitinka maždaug 250 000 kilometrų. Per šį laikotarpį pavaros perjungiamos vidutiniškai 500 000 kartų. 

Net 95 proc. „SEAT Componentes“ gamykloje naudojamo aliuminio yra perdirbamas, kaip ir didžioji dalis kitų gamybos procese naudojamų elementų. 

Pavarų dėžės gamybos procese dalyvauja daugiau nei 500 mašinų ir robotų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(153)
(-138)

Komentarai (10)