„Samsung" išreklamuota tariamai moderniausia „Galaxy S8" telefono atrakinimo funkcija apeinama tiesiog juokingai paprastai (Papildyta bendrovės komentaru)  (16)

Praėjusią savaitę Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ pristatė ilgai lauktą flagmaną „Galaxy S8“. Kaip viena iš moderniausių šio įrenginio saugumo funkcijų buvo pristatyta galimybė atrakinti telefoną vos tik pažvelgus į telefono ekraną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-06 „Samsung" išreklamuota tariamai moderniausia „Galaxy S8" telefono atrakinimo funkcija apeinama tiesiog juokingai paprastai (Papildyta bendrovės komentaru)  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialūs detektoriai tiesiog nuskenuotų jūsų veidą, jį atpažintų ir vualia – jau galite naudotis telefonu. Kaip pristatymo metu pasakojo „Samsung“ atstovai, jums nereikės pajudėti nei vieno piršto ir viskas vyks automatiškai.

Daugelis šią funkciją pasitiko plojimais, kadangi išmaniųjų telefonų rinkoje tai yra naujas dalykas. Bet ar tikrai reikia taip džiūgauti?

Pasirodo, jog ši telefono atrakinimo funkcija nėra jau tokia patikima, kaip skelbia gamintojas. Vienam žmogeliui jau pavyko apeiti šią apsaugos sistemą. Kaip?

Jam pakako tiesiog atsispausdinti savo paties nuotrauką, kuri būtent ir apgavo telefoną. Todėl peršasi išvada, jog bet kas, atsispausdinęs jūsų veido nuotrauką, turi galimybę atrakinti ir jūsų „Galaxy S8“.

Tiesa, nors vaikinui tai pavyko ne iš pirmo karto, tačiau faktas vis tiek lieka akivaizdus – pristatyta funkcija turi spragų.

Nuskambėjusi istorija patraukė ir „Samsung“ dėmesį, tad kompanija išplatino tokį pranešimą:

Išmanusis telefonas „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8+“ turi įvairių biometrinių apsaugų, tarp jų ir aukščiausio saugumo lygio atpažinimo ir asmens patvirtinimo sistemas, tokias kaip akies rainelės skaitytuvas ir piršto atspaudo skaitytuvas. „Galaxy S8“ suteikia vartotojams galimybę telefoną atrakinti įvairiais būdais, nuo biometrinio apsaugų iki patogiam naudojimui sukurtų ekrano perbraukimo arba veido atpažinimo metodų.

Svarbu pabrėžti, jog veido atpažinimo metodas yra skirtas tik atrakinti „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8+“ telefonus ir nesuteikia galimybės naudotis jautria informacija, tokia kaip mokėjimo programėle „Samsung Pay“ ar „Secure Folder“.

Bendrovė „Samsung“ ruošia veido atpažinimo programos atnaujinimą, kuris bus įdiegtas iki telefonams „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8+“ pasirodant prekyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(54)
(22)
(32)

Komentarai (16)