Naujas JAV draudimas žada tikrą košmarą Europai  (2)

Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų pareigūnai penktadienį kalbėjosi dėl galimo JAV draudimo įsinešti kompiuterių į lėktuvo saloną skrendant iš Europos miestų į Jungtines Valstijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV krašto saugumo departamentas sukėlė didelį nerimą Europoje pranešęs, kad jau artėjama prieš sprendimo išplėsti šiuo metu aštuonioms musulmoniškoms šalims taikomą kompiuterių draudimą ir Europai.

Nuogąstaujama, kad tai turės didžiulį poveikį artėjančiam aktyvaus keliavimo sezonui Europoje, kai per savaitę iš ES šalių oro uostų į JAV atliekama daugiau nei 3250 skrydžių. Toks draudimas sukeltų logistinį košmarą oro uostams, aviakompanijoms ir teisėsaugai, nes dabar milijonai keliautojų į salonus nešasi kompiuterius.

Jeigu toks draudimas bus išplėstas, tai padidins įtampą tarp ES ir JAV, kurie jau dabar nėra itin geri po Donaldo Trumpo išrinkimo Amerikos prezidentu.

Anksčiau praėjusią savaitę Vašingtonui nusiųstame laiške šiuo klausimu ES transporto ir vidaus reikalų komisarai Violeta Bulc ir Dimitris Avramopulas paragino Ameriką aktyviau bendradarbiauti su europiečiais.

Šių metų kovą Vašingtonas uždraudė į Jungtines Valstijas iš aštuonių musulmoniškų šalių skrendantiems keleiviams į lėktuvo saloną įsinešti nešiojamųjų kompiuterių, planšetinių kompiuterių ir kitų elektroninių prietaisų, didesnių už išmanųjį telefoną.

Teigta, kad tai yra antiteroristinė priemonė, nes nerimaujama, kad teroristai kuria bombas, panašias į elektronikos prietaisų baterijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (2)