Tai turėjo būti amžiaus išradimas, o baigėsi tuo, kad idėjos autoriai kišami už grotų (Video)  ()

Galbūt prisimenate beprotišką kinišką transporto spūstis mažinti turėjusią priemonę – kelią apžergiantį traukinį, po kuriuo galėjo judėti ir paprasti automobiliai? Šios transporto priemonės bandymams buvo pastatyti ir 300 metrų ilgio bėgiai ties vienu judriu keliu. Bet ši pasaka baigėsi – tokio traukinio niekada nebus, o jo kūrėjai kišami už grotų, rašo „Engadget“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ganėtinai ilgą laiką šio traukinio bandymų poligonas dulkėjo ir rūdijo nenaudojimas, neseniai projekto autoriai paskelbė apie „finansines problemas“, kartkartėmis būdavo užsimenama apie vienokius ar kitokius trukdžius. Bet dabar jau galima oficialiai pareikšti: Kinijos pareigūnai įtaria, kad jau nuo pat projekto pradžios tai tebuvo apgaulė su finansinio sukčiavimo tikslais, todėl pradėjo tyrimą, dėl kurio už grotų jau pateko ne vienas žmogus.

Pirmadienį Kinijos policija paskelbė pradėjusi tyrimą dėl įtariamai neteisėto „Transit Elevated Bus“ (TEB) atliekamo lėšų rinkimo. Tyrimo akiratyje atsidūrė daugiau nei 30 žmonių, susijusių su lėšų rinkimo platforma „Huaying Kailai“, iš privačių investuotojų rinkusia pinigus šio lyg iš fantastinio filmo nusileidusio traukinio kūrimui.

Taip pat teisėsaugos institucijos bando atgauti investuotojų suneštus pinigus. Dienraštis „Southern Metropolis Daily“ skelbia, kad ieškinį įmonei pateikė 72 investuotojai, kurių bendros investicijos iki 2016 m. spalio sudarė net 1,3 mlrd. JAV dolerių siekiančią sumą. Pirmas smarkiai išviešintas šio traukinio bandymas buvo atliktas vos dviem mėnesiais anksčiau, Činhuangdao uostamiestyje.

Naujos kartos autobuso pristatymas

Įtarimai, kad kažkas su šiuo traukiniu negerai, pradėjo kauptis jau praėjusių metų pabaigoje. Traukinio bandomąjį modelį pagaminusi bendrovė „Autek“ taip ir negavo milijonų dolerių už savo darbą, o nuo rugpjūčio 31 dienos bandyme naudoti bėgiai rūdijo nenaudojami – pagal leidimo bandymui atlikti susitarimą, TEB šiuos bėgius turėjo išsigabenti ir atlaisvinti kelia autotransportui. Praėjusią savaitę uostamiesčio savivaldybei trūko kantrybė – buvo duotas nurodymas bėgius sunaikinti, o bandymams naudotą traukinį pergabenti į greta esantį garažą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()