6 edukaciniai žaislai iš Kinijos, kurie sudomins ir suaugusiuosius: su tokiais lengvai galima „užkibti“ ir patirti daugybę malonių akimirkų  (2)

Vis daugiau laiko vaikai praleidžia su išmaniaisiais prietaisais rankose. Tai nėra išskirtinai blogas reiškinys, tačiau ir patiems vaikams malonu kartas nuo karto pažaisti su kitokiais, fiziniais žaislais. Ypač gerai, kai jie dar ko nors ir išmoko. Pristatome 6 edukacinius žaislus iš Kinijos, kurie gali daug išmokyti, bet kainuoja visai nedaug.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-07-17 6 edukaciniai žaislai iš Kinijos, kurie sudomins ir suaugusiuosius: su tokiais lengvai galima „užkibti“ ir patirti daugybę malonių akimirkų  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Vaikščiojantis, vėju varomas mechanizmas

„Strandbeest“ – garsios olandų menininko kinetinės skulptūros, kurios gali vaikščioti pačios. Jos pavergė pasaulį, nes atrodė tarsi gyvi padarai lėtai slenkantys paplūdimiu. „Strandbeest“ žingsniavo pasitelkęs vėją ir atrodo tikrai įspūdingai. Vaikai taip pat gali patyrinėti šį mechanizmą, išsiaiškinti kaip jis veikia ir pasigaminti savo smėliu ropojantį robotą.

Ši rinkinys tam ir skirtas. Detalės jame smulkios, todėl jis tinkamas tik vaikams nuo 8 metų. Jis patiks ir vaikams ir suaugusiesiems, ypač kuomet žengs pirmuosius žingsnius. Šis vėjo energija varomas mechanizmas kainuoja €8,23.

2. Levituojantis vilkelis

Vilkelis – klasikinis, šimtus metų skaičiuojantis žaislas. Tereikia jį pasukti ir stebėti, kaip ilgai jis išsilaiko visiškai vertikaliai, kol po truputį pradeda svyruoti. Galiausiai jis sustoja ir nukrenta. Šis vilkelis nukris kur kas įspūdingiau, bet ir suksis gerokai ilgiau.

Taip yra todėl, kad šis vilkelis kybo ore. Jo pagrinde ir pačiame vilkelyje ir pora stiprių, vienas kitą stumiančių magnetų. Tačiau vilkelis laikosi ore tik tol, kol sukasi, todėl bus įdomu išsiaiškinti, kaip jį įsukti. Jis kainuoja šiek tiek mažiau nei 14 eurų.

3. Stirlingo variklio modelis

Mechaniniai žaislai yra patys įdomiausi ir, tikriausiai, labiausiai skatina vaizduotę ir smalsumą. Stirlingo variklis veikia konvertuodamas karštį į mechaninę energiją, todėl šis mažas modelis tikrai sudomins vaikus. Jis sukasi pakankamai greitai, po juo dega liepsna, tačiau elgiantis atsargiai jis tikrai nėra pavojingas.

Stirlingo variklis nėra labai efektyvus ir praktiškas, tačiau žaislo pavidalu jis tikrai įdomus. Šis yra pagamintas iš metalo, ir stiklo, o pati konstrukcija yra labai paprasta, todėl ją galima tobulinti. Šis Stirlingo variklio modelis kainuoja €22,31.

4. Metalinis laivas

Konstruktoriai yra vieni populiariausių edukacinių žaislų, kurie dažnai sudomina ir suaugusiuosius. Šis laivas yra metalinis, surenkamas iš pakankamai stambių dalių, todėl kaip konstruktorius nėra labai sudėtingas. Tačiau užbaigtas atrodo labai įspūdingai dėl to, kad visas tviska, tarsi senovinis laivas iš ateities.

Šis konstruktorius padeda vaikams išmokti spręsti problemas, kurti įdomius daiktus savo rankomis ir suteikia didžiulį pasitenkinimo jausmą, kuomet yra užbaigtas. Geriausia tai, kad jis visai pigus. Šis metalinis konstruktorius kainuoja €5,31.

5. Saulės energija varomas robotas

Jei jau įtraukėme vėjo energija varomą mechanizmą, reikia paminėti ir šį tą, kas juda pasitelkęs tik saulės energiją. Šis robotas taip pat yra konstruktorius, todėl vaikai išmoks ne tik apie saulės elementus, bet ir pamatys paprastus elektronikos sprendimus, mechanines jungtis ir vaikščiojimo mechanizmą.

Šis robotas susideda iš visai nedaug dalių, todėl yra surenkamas visai greitai. Tai yra gerai, nes vaikai retai kada gali vienoje vietoje ilgiau išlaikyti dėmesį. Robotas ramiai vaikščios pieva tol, kol danguje švies saulė. Šis robotas kainuoja €6,13.

6. Mikroskopas

Tai – daiktas, kurio vaikystėje norėjome visi. Tačiau dar visai neseniai nes ir vaikiški mikroskopai buvo labai brangūs ir ne visai kokybiški. Tačiau laikai keičiasi ir dabar galima labai paprastą mikroskopą pradedančiajam įsigyti visai nebrangiai.

Šis mikroskopas vaizdą artina nuo 100 iki 1200 kartų. To pakaks, kad pamatytumėte kai kurias ląsteles ar patyrinėtumėte kitas gyvosios gamtos dalis. Vaikams tai labai patiks ir paskatins juos išmokti daugiau. Šis mikroskopas kainuoja €11,53, o kartu su juo gausite ir papildomų aksesuarų rinkinį

Tiek edukacinių žaislų šį kartą. Tikime, kad jie tikrai gali sudominti vaikus į aplinką pažiūrėti kitaip. O galbūt nes paskatins pradėti daryti smulkius eksperimentus ir rimčiau kibti į kokių nors mokslų studijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (2)