Neįtikėtina, ką galima pasigaminti namuose - jūs turite pamatyti šį išlydytu metalu šaudantį ginklą (Video)  ()

Vaikystėje visi žaidėme su vandens šautuvais. Nekalta, niekam nekenkianti pramoga buvo puiki atgaiva karštą vasaros dieną, o paprastas kiemas virsdavo mūšių lauku. Bet panašiu principu galima gaminti ir tikrus ginklus. Pavyzdžiui, šį išlydytu metalu šaudantį šautuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – mokslo entuziasto ir garsaus „YouTube“ kūrėjo vaizduotės vaisius. Šaudyti išlydytu metalu galbūt nėra daugiausia proto reikalaujantis užsiėmimas, tačiau niekas negali paneigti, kad tai visai smagu. Šis ginklas veikia panašiai kaip ir įprastas vandens šautuvas. Suspaustas oras gaiduko paspaudimu paduodamas į išlydyto metalo talpą. Taip jos turinys yra išstumiamas lauk su didele jėga. Iš esmės, šis ginklas gali šaudyti bet kokiu skysčiu, bet buvo sukurtas būtent išlydytam metalui.

Visgi, ir metalas negali būti bet koks. Ginklas naudoja suspaustą orą, todėl turi būti visiškai sandarus. Sandarinimo juosta nemėgsta didžiulio karščio, todėl reikalingas žemoje temperatūroje išsilydantis metalas. Tiktų, pavyzdžiui, gyvsidabris, kuris net kambario temperatūroje yra skystas, ar galis, kuris lydosi ir žmogaus delne. Tačiau koks įdomumas šaudyti tokiu vėsiu metalu?

Išlydytu alavu šaudantis ginklas video siužete

Todėl buvo pasirinktas alavo lydinys (maždaug 90 % alavo, keli procentai vario, stibio ir kitų metalų). Šis metalas lydosi pakankamai žemoje temperatūroje – maždaug ties 200 laipsnių Celsijaus. Tai reiškia, kad jį nesunku išlydyti ir paprastu propano deglu. Aišku, ir alavinių daiktų nesunku surasti įvairiose sendaikčių parduotuvėse.

Butelis su išlydytu metalu prisukamas prie ginklo. Į jo talpą staiga paleidžiamas suspaustas oras, kuris iš išstumia skystą alavą per ploną vamzdelį. Vaizdo įrašo autorius išbandė savo kūrinį šaudydamas į putplasčio dėžę, stiklą ir alavinius dirbinius.

Mokslo mėgėjai šiuo metu „YouTube“ portale yra ant bangos. Ne tik „TheBackyardScientist“, bet ir kiti panašūs kanalai sulaukia didžiulio susidomėjimo. Visgi, ne visi patenkinti tokiu populiarumu  - kol vieni džiaugiasi, kad taip skatinamas domėjimasis mokslu, kiti teigia, kad tai – tik labai paviršutiniškos žinios ir kartais visai neatsakingi eksperimentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(11)
(-1)

Komentarai ()