Elonas Muskas „Model 3“ pristatymo metu sudavė „Volvo“ - palygino saugumo bandymus (Video)  (13)

„Tesla Model 3“ yra vienas iš tų automobilių, kuris nori pakeisti pasaulį. Tai – įperkamas, technologiškai pažangus ir labai geidžiamas elektromobilis. Aišku, jis, kaip šiais laikais jau įprasta, buvo pristatytas didžiuliame renginyje, kuriame Elonas Muskas užsimojo ir prieš „Volvo“, palygindamas „Model 3“ ir S60 saugumo bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be jokios abejonės, „Volvo“ turi solidžią saugumo reputaciją ir didžiulių planų. „Volvo“ markė seniai asocijuojama su saugiausiais pasaulio automobiliais, o kompanijos akyse – netolima ateitis, kuomet nei vienas žmogus nežus ir nebus rimtai sužeistas jokiame naujame „Volvo“ automobilyje. Tačiau „Tesla“ mano, kad saugiausių automobilių gamintojo karūna „Volvo“ jau nebepriklauso.

Praeitos savaitės pabaigoje „Tesla“ gamykloje Kalifornijoje buvo surengtas renginys, kurio metu pristatyti klientams skirti „Model 3“ automobiliai. Kompanijos vadovas Elonas Muskas pasakojo apie automobilio dizainą ir svarbiausius prioritetus, kurių laikėsi inžinieriai kurdami šį modelį. Vienas iš jų neišvengiamai buvo saugumas. Susirinkusiai miniai plojant ir klykiant tarsi Muskas būtų ne kompanijos vadovas, o roko žvaigždė, buvo parodytas vaizdo įrašas, kuriuo palygintas „Model 3“ ir S60 saugumo bandymas, kuomet automobilis vairuotojo puse 32 km/h greičiu trenkiasi į stulpą.

Gamyklinio „Model 3“ modelio pristatymas video siužete (saugumo palyginimas nuo 4:14)

Akivaizdu, kad „Model 3“ šį bandymą ištvėrė geriau nei penkiomis žvaigždutėmis įvertintas S60. Muskas neketino šaipytis iš „Volvo“. Tik pasakė, kad žvaigždutės nėra moksliškas saugumo matavimo vienetas, o „Volvo“ yra tikriausiai antras vardas automobilių pasaulyje saugiausiųjų sąraše. „Tesla“, žinoma, yra pirmasis.

Toks palyginimas, beje, nėra visiškai teisingas – daug prasmingiau būtų pažiūrėti, kaip vairuotoją imituojantis manekenas buvo blaškomas automobilio viduje. Kita vertus, akivaizdu, kad „Model 3“ yra labai saugus automobilis ir bent jau iš šio kampo bandymą ištvėrė sėkmingiau. Ir kodėl Muskas palyginimui pasirinko S60? Galbūt dėl to, kad pavyko gauti šią vaizdo medžiagą, galbūt dėl to, kad automobiliai yra tos pačios klasės. O galbūt todėl, kad jam patiko kontrastas. Tačiau „Volvo S60“ nėra naujas modelis – jis gaminamas nuo 2010 metų. Spręsti jums ar galima lyginti visiškai naujo ir septynių metų senumo automobilių saugumą.

Tačiau tai, kad saugumas yra vienas iš didžiausių „Tesla“ prioritetų, yra faktas. Elektromobiliai gali būti labai saugūs todėl, kad neturi variklio, kad ir kaip keistai tai skambėtų. Tai reiškia, kad priekyje lieka daug vietos saugumo zonoms įrengti, smūgio jėgą galima paskirstyti labai tolygiai. Apačioje išdėstytos baterijos nužemina svorio centrą ir taip automobiliui suteikia stabilumo, o kur dar autopiloto technologija. Taip kad ateityje žmonės kalbės apie „Tesla“ markę taip, kaip dar visai neseniai kalbėjo apie „Volvo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(9)
(19)

Komentarai (13)