Kinijos turgelio stebuklai: pardavimų rekordus mušantis itin pigus telefonas, kuris minimas tik geru žodžiu, nors kainuoja mažiau nei 150 € (Video)  (4)

Vietinių Kinijos gamintojų išmaniųjų telefonų pasiūla – be galo plati. Vis dėlto kai kurie gamintojai taip ir dingsta iš pirkėjų akiračio išleidę vos vieną išmanųjį telefoną. Tuo tarpu kitos bendrovės išsilaiko kiek ilgiau, tačiau nesulaukusios pakankamo potencialių pirkėjų susidomėjimo galiausiai vis tiek nusprendžia nutraukti savo veiklą. Taigi, gali kilti natūralus klausimas. Ar egzistuoja toks kiniškas ir itin pigus išmanusis telefonas, kuris muša pardavimų rekordus, o pirkėjų tarpe yra minimas tik geru žodžiu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasidomėjus kiniškų išmaniųjų telefonų vertinimais galiausiai paaiškėjo, kad toks visų pirkėjų trokštamas ekonominės klasės išmanusis telefonas tikrai egzistuoja. Įdomu, kad užsienio apžvalgininkai taip pat vienareikšmiškai sutinka, kad „Xiaomi Redmi 4“ kiniškų ekonominės klasės išmaniųjų telefonų tarpe kol kas yra ryškus lyderis – kaip flagmanų gamintojai bando kažkuo nustelbti „iPhone“, taip kiti gamintojai šiame kainų segmente bando įkąsti „Xiaomi Redmi 4“.

Tačiau pirmiausia, suderinkime lūkesčius. Kalba eina apie telefonus, kurie kainuoja 100€-130€. Toks žemas kainos diapazonas priverčia gamintojus gerokai pasukti galvą, kaip sukurti maksimaliai gerą produktą su labai ribotais ištekliais. Strategijų yra įvairių – vieni pataupo ant procesoriaus, bet už tai įdeda didesnį akumuliatorių, kiti kaip tik, duoda daugiau atminties ir greičio, bet pasiūlo prastesnę kamerą ir bateriją. Ir jei jums kažkuris iš parametrų rūpi labiau, nei kiti, tada jau telefoną reikia rinktis labai kruopščiai. Bet tiems, kam nereikia kelių išskirtinių parametrų, o rūpi bendra optimali parametrų dermė už tokią kainą, tada vienas iš pačių geriausių sprendimų - „Xiaomi Redmi 4“.

Kaip jau supratote, tai biudžetinis telefonas, todėl jame parametrai nėra įspūdingi ir atskirais atvejais juos nesunku pralenkti – vieni konkurentai siūlo talpesnes baterijas, kiti daugiau RAM, treti geresnį procesorių ir t.t. Tačiau kodėl tada „Xiaomi Redmi 4“ taip giriamas? O giriamas dėl taikliai parinkto balanso – nors jis neturi jokių ryškiai išskirtinių privalumų, tačiau viskas yra taip kruopščiai suderinta, jog pirkėjas gauna bene geriausią parametrų balansą už tokią kainą.

Pavyzdžiui, „Android Authority“ apžvalgininkai giria puikų „Xiaomi Redmi 4“ našumą, kokybišką ekraną bei kamerą. Analogiškus šio išmaniojo telefono privalumus pastebi ir „TechRadar“ apžvalgininkai, tačiau pastarieji taip pat akcentuoja gerą „Xiaomi Redmi 4“ surinkimo kokybę bei ilgai laikančios baterijos privalumus. Galiausiai tuos pačius privalumus pastebi ir „Digit“ kolektyvas. Tuo tarpu vieninteliu ryškiu „Xiaomi Redmi 4“ išmaniojo telefono trūkumu visi užsienio apžvalgininkai kaip susitarę įvardija „Android 6.0 Marshmallow“ operacinę sistemą.

Vis dėlto šis trūkumas bent jau kol kas neatbaido potencialių pirkėjų. Sunku tuo patikėti, tačiau „Xiaomi Redmi 4“ šiuo metu Kinijos rinkoje netgi yra gana deficitinė prekė. Pavyzdžiui, Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šis išmanusis telefonas jau spėjo sulaukti beveik dviejų tūkstančių pirkėjų apžvalgų ir šią akimirką tenkinasi 4,9 dydžio reitingu (maksimalus galimas reitingas – 5). Taigi, jeigu susidomėjote šiuo ekonominės klasės išmaniuoju telefonu rekomenduojame nedelsti. Tiesiog mažesnės nei 120 eurų kainos šiuo atveju greičiausiai jau net neverta tikėtis, o kad „Xiaomi Redmi 4“ visiems norintiems tikrai neužteks – galima net neabejoti.

Galiausiai reiktų paminėti svarbiausias telefono charakteristikas - ši Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ platinama „Xiaomi Redmi 4“ versija yra aprūpinta aštuonių branduolių „Snapdragon 430“ centriniu procesoriumi, „Adreno 505“ vaizdo plokšte, 2 GB operatyviąją RAM atmintine bei 16 GB vidine ROM atmintimi.

Lengvai pastebėsite, kad procesorius, nors ir biudžetinis, bet gana našus, o didžiausias trūkumas skaičiuose – mažokas atminties kiekis. Tiesa, šiai dienai 2 GB vis dar yra minimalus, našumo nemažinantis atminties kiekis, o ir telefono testai rodo visai neblogą spartą.

Svarbu priminti dar ir tai, kad šis ekonominės klasės išmanusis telefonas gali pasigirti 5 colių įstrižainės ekranu (1280 x 720, 296 PPI), 13 megapikselių kamera su autofokusavimo funkcija, dviejų SIM kortelių palaikymu, 4G LTE ryšio moduliu, piršto antspaudų skaitytuvu, 4100 mAh talpos baterija bei unikalia paties gamintojo sukurta ir „Android 6.0“ platformai pritaikyta „MIUI 8“ vartojo sąsaja.

Taigi, tai nedidelis, ir maksimaliai gero kainos/kokybės santykio išmanusis telefonas. Tačiau jei norite kažko daugiau, bet taip pat išlaikant balansą tarp parametrų, tuomet vertėtų atkreipti dėmesį į didesnį, 5,5“ įstrižainės „Xiaomi Redmi Note 4“ su „Snapdragon 625“ procesoriumi 3 GB RAM ir 32/64GB ROM.

Šiai dienai tai beveik optimalus atminties ir procesoriaus derinukas vidutiniams poreikiams, o ir ekrano dydis atitinka dažniausiai naudojamą formatą. Deja, bet ūgtelėję parametrai prašo labiau atverti piniginę - „Xiaomi Redmi Note 4“ su nuolaida pigiausiai kainuoja 136€ (32 GB atminties versija) arba 144€ (64 GB atminties versija).

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai (4)