Prieš kelis metus apie tai buvo galima tik pasvajoti: 17-metis žaidėjas uždirbs daugiau, nei rimtų įmonių vadovai ir tai tik pradžia (Video)  ()

E.sportas yra tikrai milžiniška verslo sritis. Tokia didelė, kad per ją savo populiarumą bando didinti tikro, fizinio sporto lygos – su e.sporto žaidimo lygomis bendradarbiauja futbolo, amerikietiškojo futbolo, F-1 lenktynių komandos ir televizijos tinklai, rašo engadget.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad, kompiuteriniams žaidimams populiarėjant kaip sporto disciplinoms, nenuostabu, kad tarpusavyje konkuruojančios e.sporto komandos pradeda siūlyti tikrai nemenkus pinigus už perspektyviausias kylančias žvaigždes.

Štai amerikietis žaidimo „Overwatch“ ekspertas, septyniolikmetis Jay'us Wonas (žinomas pseudonimu „Sinatraa“) neseniai pasirašė sutartį, pagal kurią per metus uždirbs net 150 000 JAV dolerių.

Žaidėjo atlyginimas į tokias aukštumas šovė dėl to, kad juo domėjosi iškart dvi komandos – „NRG eSports“ ir „Cloud9“.

Ši komandų konkurencija pradinį atlyginimo pasiūlymą pakėlė papildomais 50 000 dolerių, o dosnesnė buvo „NRG eSports“ komanda, su kuria sutartį pasirašė ne pats nepilnametis, o jam atstovaujanti motina.

Paauglys gaus ne tik atlyginimą, bet ir kitas „Overwatch“ lygos žaidėjams teikiamas privilegijas – sveikatos draudimą, pensijos kaupimo planą ir galimybę su komandos draugais pasidalyti ne mažiau nei pusę visų turnyruose laimėtų piniginių prizų.

Be to, už tapimą metų lygos čempionais komandai išmokama ne mažesnė nei 1 mln. JAV dolerių premija. Apie tokį uždarbį tik svajoti gali net didesnių įmonių vadovai.

Komentatorių paaiškinamu „Sinatraa“ žaidimo vaizdu galite pasigrožėti šiame įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()