Kaip buvęs „Google“ inžinierius po 4 mėnesių vargo patobulino „iPhone 7“, bet kitiems to nerekomenduoja (Video)  ()

Galima beveik neabejoti, kad šiandien pristatomuose naujausiuose „iPhone“ nebus ausinių lizdo. Ši įmonė sukėlė ganėtinai rimtą diskusijų bangą po to, kai šio lizdo atsisakė savo „iPhone 7“ modeliuose, teigdama, kad laikas atsisakyti seno analoginio lizdo, nes jis užima „brangią vietą įrenginiuose“, rašo popsci.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl to kilo nemenkas pasipiktinimas, mat „Apple“ kone privertė žmones pirkti naujas belaides ausines, o pačių „Apple“ siūlomas produktas – „Bluetooth AirPods“ ausinės kainuoja apie 180 eurų.

Tačiau amerikietis inžinierius Scotty Allenas, pasižymintis stipriu polinkiu į elektronikos meistravimą (ir pagarsėjęs tuo, kad iš atsarginių detalių, gautų iš Šendženo miesto Kinijoje, susirinko savo „iPhone 7“), tokį „Apple“ pareiškimą priėmė kaip asmeninį iššūkį.

Ir visai neseniai išplatino vaizdo įrašą, kuriame išsamiai paaiškino, kaip atliko savo patobulinimą, kuris jam kainavo keturis mėnesius darbo ir tūkstančius dolerių – visas įrašas trunka 33 minutes, tad pasiimkite spragėsių, prisėskite ir pasigrožėkite.

Anot inžinieriaus, projektas gimė dėl praktiško noro naudoti savas, laidines ausines, nors ne mažesnę motyvaciją suteikė „inžinerinė užduotis“ – pačiam į telefoną įtaisyti lizdą, kurio ten būti neturėtų.

Tai, anot jo, buvo ne „filosofinis kryžiaus žygis“, o daugiau galimybė pateikti internetui gerą pasakojimą.

38 metų vyriškis, dirbęs „Google“ inžinieriumi, bet dabar visą savo laiką skiriantis kelionėms, savo išsamų vaizdo pasakojimą pagražino tokiais komentarais, kaip „o čia jau negerai“, „aš nervinuosi“ ar „jaučiuosi taip, lyg pamažu mokyčiausi, kaip laužyti dalykus“.

Tai buvo toli gražu ne paprasčiausias „išgręžk skylutę, įgrūsk kištuką“ procesas – jam netgi prireikė apsilankyti gamykloje, kuri gamina lanksčias spausdintinio montažo plokštes (PCB, Printed Circuit Board).

Norėdamas atlaisvinti vietos ausinių lizdui, S.Allenas specialiu įrankiu švariai išgremžė reikiamo dydžio skylę.

„Aš tikrai viską išskutau“, – sakė inžinierius. Tiesa, eiliniams šio telefono savininkams tai yra griežtai nerekomenduojama, jeigu dar bent kiek rūpi telefonas, jo atsparumas vandens poveikiui ar galimybė gauti garantinį aptarnavimą.

„Apple“ prekiauja nedidelėmis jungtimis, kurios suteikia galimybę tradicines ausines jungti per „iPhone 7“ „Lightning“ jungtis – kaip bebūtų keista, tai buvo tas elementas, kuris padėjo S. Allenui surasti tinkamą būdą paties išsikeltam uždaviniui spręsti.

Kitas svarbus projekto elementas buvo lanksti spausdintinio montažo plokštė, kurią suprojektavo pats S. Allenas.

Ši plokštė veikė kaip vidinis jungiklis, leidžiantis veikti visai sistemai – arba per įtaisytą ausinių lizdą groti muziką, arba per „Lightning“ jungtį įkrauti telefoną.

Tiesa, toks sprendimas turi nemenką trūkumą: klausantis muzikos per laidines ausines įkrauti telefono neįmanoma.

„Iš esmės viskas ten, viduje, yra miniatiūriška“, – apie technologijų prigrūstą „iPhone“ vidų sakė inžinierius. Tad vienu pagrindiniu įrankiu modifikuojant telefoną tapo naujai įsigytas mikroskopas.

Bet gautinė S. Alleno darbo išvada yra tokia: nors ausinių lizdą į „iPhone 7“ įmontuoti sudėtinga, tai nėra neįmanoma. Juk Šendženas – miestas, kurį S. Allenas dabar jau kartais pavadina namais – yra pagarsėjęs savo eksperimentatorių dvasia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()