„Huawei“ skaudžiai drėbtelėjo į „Apple“ daržą: jeigu tai bus tiesa, sulauksime dar nematytos technologijos  (3)

Kinų bendrovės „Huawei“ rinkodaros sprendimai niekada nepasižymėjo subtilumu. Tačiau pastarasis socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintas vaizdo įrašas gali pasirodyti itin skausmingas „Apple“ gerbėjams, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąjį mėnesį „Apple“ vadovui „Huawei“ pavadinimas tapo labai jau nemielu – neseniai šios įmonės susikeitė vietomis. Didžiausių išmaniųjų telefonų pardavėjų sąraše „Apple“ atsidūrė žemiau „Huawei“.

O dabar kinai nusitaikė sumenkinti naujųjų „iPhone“ „neuroninį variklį“ – techninę įrangą, kuri skirta padėti dirbtiniam intelektui atlikti tokias užduotis, kaip objektų atpažinimas.

„Huawei“ pareiškė, kad spalio 16 d. pristatys pasauliui „telefoną su tikru dirbtiniu intelektu“, taip tarsi leisdams suprasti, kad „iPhone“ dirbtinis intelektas yra žaislinis.

Spalio viduryje „Huawei“ ketina pristatyti savo naują flagmaną „Huawei Mate 10“.

Nepaisant ganėtinai įžeidaus žodžių pasirinkimo, visai gali būti, kad „Huawei“ tuščiais žodžiais nesisvaido, ir tikėtina, kad būtent ši įmonė įsiverš į mobiliųjų įrenginių pasaulio dirbtinio intelekto lyderių poziciją.

Dirbtinis intelektas išmaniuosiuose įrenginiuose gali pasitarnauti daugybėje sričių: telefonas galėtų tapti greitesnis, akumuliatorius – ilgiau veikiantis, o jo naudotojas – saugesnis.

O praėjusį mėnesį pasaulinėje technologijų parodoje IFA, kuri vyko Berlyne, „Huawei“ pristatė savo naujausią mobiliąją platformą „Kirin 970“, kurioje yra ir atskiras „neuroninis procesorius“ (angl. Neural Processing Unit, NPU) Kaip ir „Apple“ neuroninis variklis, „Huawei“ NPU yra tam tikras procesoriaus branduolių rinkinys, integruotas į telefono platformą ir skirtas būtent dirbtinio intelekto užduotims atlikti.

Tačiau tikėtina, kad „Huawei“ dirbtinio intelekto integracija yra gilesnė nei „Apple“.

Ankstesniame flagmane – „Mate 9“ – „Huawei“ mašininį mokymąsi panaudojo įrenginio operacinės sistemos priderinimui prie naudotojo įpročių: pagal jo nurodymus procesoriaus ištekliai ir atmintis buvo perskirstomi taip, kad daugiausiai jų buvo skiriama vartotojo dažniausiai atliekamoms užduotims.

Sunku pasakyti, ar toks sprendimas pasiteisina praktiškai (teigiama, kad naudą pastebėti galima po kelių mėnesių naudojimo), tačiau akivaizdu, kad „Huawei“ jau pernai ketino pritaikyti dirbtinio intelekto galimybes sisteminiame lygmenyje.

Galbūt taip ir reikėtų suprasti „Huawei“ pažadą pristatyti „telefoną su tikru dirbtiniu intelektu“ – kad jame bus ne tik konkrečiai dirbtinio intelekto užduotims skirtų procesoriaus branduolių, bet ir programinė įranga, kuri koreguos įrenginio veikimą pagal naujausias mašininio mokymosi būdu išgautas žinias apie vartotoją.

Be abejo, galima būtų pateisinti ir vartotojų skeptiškumą dėl „dirbtinio intelekto“ termino vartojimo, mat šiais laikais siekiant padidinti pardavimus jis (ne intelektas, o terminas) kaišiojamas visur – nuo skalbyklių iki dantų šepetukų.

Tad dabar teks palūkėti iki spalio 16 dienos, kuomet sužinosime, kas gi yra tas „tikras dirbtinis intelektas“ pagal „Huawei“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(78)
(12)
(66)

Komentarai (3)