Potvynių automobiliai jau pakeliui į Lietuvą - 4 požymiai, kurie padės neapsigauti  ()

Po JAV nusiaubusių uraganų dešimtys tūkstančių skendusių automobilių - jau pakeliui į Europą. Lietuviai vis dažniau stengiasi sužinoti naudoto automobilio istoriją. Visgi reikia turėti omenyje, kad net mokant pinigus nebūtinai pavyks gauti tikslią informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobiliai iš uraganų nusiaubtų vietų tikrai ras kelių ir į Lietuvą, todėl reikia pasirengti. Vienas iš atsargumo priemonių visuomet turėtų būti nuodugni transporto priemonės apžiūra ieškant paslėptų trūkumų. Jei matote, kad pardavėjas tam priešinasi ar bando kelti savo sąlygas, turėtumėte tai laikyti pirmuoju pavojaus signalu.

Kita vertus, jei pavyko susitarti dėl nuodugnios apžiūros, pateikiame keturis patarimus, kaip galima suprasti, kad automobilis tam tikrą laiką buvo apsemtas vandens.

1. Drėgmė ir purvas

Nesidrovėkite ir palieskite vietas, kuriose vanduo išsilaiko ilgiausiai. Drėgna gali būti sėdynių apačia, grindų danga, daiktadėžė, sėdynių tvirtinimo vietos arba bagažinė. Taip pat ieškokite dumblo likučių, kurie gali būti išdžiuvę ir virtę biriu purvu.

Skendimą taip pat labai greitai išduoda priekinių arba galinių žibintų rasojimas, taip pat – drėgmė prietaisų skydelyje. Viena vieta, į kurią visuomet verta atkreipti dėmesį, tai atsarginio rato ertmė bagažinėje. Nesąžiningi pardavėjai išvalo bagažinės kilimą, tačiau dažniausiai pamiršta pažiūrėti po juo.

2. Nemalonus kvapas

Sutvarkyti apsemtą automobilį yra gerokai paprasčiau nei pašalinti dėl to atsiradusį nemalonų kvapą. Interjeras dažniausiai atsiduoda pelėsiu, o jei įtariate, kad pardavėjas naudojo oro gaiviklius, pridėkite nosį labai arti kilimėlių. Jokie chemikalai nepadės greitai atsikratyti nemalonaus kvapo.

3. Netvarkingas salonas

Dėl drėgmės ant grindų kiliminės dangos ar medžiaginių apmušalų atsiranda dėmės. Prieš pardavimą automobiliai greitai išvalomi, tačiau sunkiai pasiekiamos ertmės lieka nepaliestos. Nauji kilimėliai, pigiais apdangalais aptrauktos sėdynės ar nevienodas grindų dangos atspalvis gali išduoti nedorus pardavėjo kėslus.

4. Rūdys neįprastose vietose

Naudotiems automobiliams rūdys ratų arkose, durų apačioje ir bet kur ant kėbulo briaunų yra natūralus dalykas. Kitas klausimas – kai jos pastebimos saugiklių dėžutėje, ant tvirtinimo detalių variklio skyriuje ar bet kur ant laidų. Tai jau išduoda vandens poveikį.

Ištraukus apsemtą automobilį rūdys taip pat bus pastebimos ir atsarginio rato tvirtinimo vietoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()