Kaip nenusipirkti daužto automobilio? Pagelbės štai toks mažytis dažų sluoksnio matuoklis  (2)

Vienas pagrindinių klausimų, kuriuos užduodame automobilių prekeiviams - „Ar jis nedaužtas?“. Automobilio autoįvykių istorija pirkėjams yra labai svarbi ir padeda įvertinti, ar automobilis yra saugus ir ateityje nekels papildomų problemų. Tačiau ką daryti, jei netikite pardavėjo žodžiu? Viena iš išeičių - dažų storio matuoklis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamyklos automobilius nudažo labai vienodu, tolygiu sluoksniu. Jo storis visuomet yra labai tolygus - robotai kitaip nedirba. Tuo tarpu daužtas automobilis suremontuojamas po to, dažnai iki galo nenuvalius senų dažų. Naujas dažų sluoksnis labai dažnai yra storesnis, kartais - plonesnis. Taigi, užtenka pamatuoti dažų sluoksnio storį keliose vietose, kad suprastumėte, kur ir kaip automobilis patyrė smūgį ir kaip buvo sutaisytas.

Tokia informacija padeda priimti sprendimą, bet nebūtinai įrodo pardavėjo melą - jie ne visada žino viską. Jei pažeidimai buvo menki, automobilio neatsisakysite, tačiau priimsite geriau informuotą sprendimą. Geriausia tai, kad toks matuoklis yra visai nebrangus, palyginti su kaina, kurią sumokėtumėte už problemiško automobilio eksploatavimą.

Šis matuoklis, nors ir yra labai pigus, yra gana tikslus. Gamintojas nurodo vos kelių dešimtųjų milimetro dalių paklaidą. Vėlgi, ieškoti reikia ne tikslaus skaičiaus, o nuoseklumo - gamyklinis dažų sluoksnis yra tolygus. EM2271 gali matuoti bet kokį dažų sluoksnį ant metalinio paviršiaus - nesvarbu ar kėbulo dalis yra plieninė ar aliuminė. EM2271 suveiks ir ant kitų daiktų, jį galima panaudoti nebūtinai vien automobilių apžiūrai.

EM2271 naudoja paprastą plokščią 3 vatų bateriją, veikia esant iki 40 laipsnių šilumos. Prietaisas neveiks, kuomet temperatūra nukris žemiau nulio. O naudojimas yra labai paprastas - tereikia priglausti elektrodą prie automobilio kėbulo ir nuspausti mygtuką - reikšmė pasirodys LCD ekrane.

Kiek kainuos kitas automobilis, kurį pirksite? EM2271 dažų sluoksnio matuoklis kainuoja kiek mažiau nei 20 eurų. Tai - nedidelė kaina, palyginti su tuo, kiek sumokėtumėte už padarytą klaidą, nusipirkę prastai suremontuotą automobilį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(15)
(12)

Komentarai (2)