Internetas spėlioja, ar tarp Elono Musko ir „Daimler“ prasidėjo žodžių karas ar paprasčiausias apsižioplinimas?  (6)

Elonas Muskas, geriausiai žinomas dėl „Tesla“ automobilių, regis, per daug negalvoja apie į jį savo taikiklius nukreipusius konkurentus. Žiniasklaidoje dažnai pasirodo pranešimų apie tai, kaip viena ar kita kompanija ruošia kokią nors staigmeną, kuri turėtų Muskui įvaryti siaubo, tačiau „Tesla“ yra tvirta kaip niekada. Visgi, Muskui pasidalinus vienu tokiu straipsniu kilo šioks toks ginčas - ar garsiausios pasaulyje elektromobilių markės vadovas sunerimo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daimler“, korporacija, kuriai priklauso ir „Mercedes-Benz“ vardas, paskelbė apie 1 milijardo dolerių investiciją JAV, kuri turėtų padėti prasimušti į elektromobilių rinka. Šio segmento dabar nori visi - dauguma gamintojų kalba apie elektromobilius ar net visišką vidaus degimo variklių atsisakymą. Prie šių tendencijų plitimo, aišku, „Tesla“ labai prisidėjo. Tačiau, kaip sakoma sename posakyje, kai pasistatai pilį, tai ir priešų ateina jos užgrobti.

„Daimler“ planai investuoti milijardą dolerių į elektrinių transporto priemonių gamybos plėtrą buvo plačiai nušviesti, ne vienas straipsnis savo pavadinime minėjo būtent „Tesla“ vardą. Tai atkreipė paties Musko dėmesį - yra gerai žinoma, kad jis tokius kitų gamintojų planus stebi labai atidžiai. Tačiau Muskas „Twitter“ tinkle pasidalino kiek netikėta žinute - „Tai nedidelė suma tokiai korporacijai kaip „Daimler/Mercedes“. Trūksta nulio“ tarsi pašiepdamas kompanijos planus parašė Muskas.

Ir iš tikrųjų, investicija gali iš pažiūros atrodyti didele, tačiau juk tai „Daimler“ ir tai - elektromobilių segmentas. 10 milijardų jau atrodytų arčiau tiesos, kaip, pasirodo ir yra. Korporacija greitai atsakė į Musko pastabas - „Jūs visiškai teisus. Štai kur dingęs nulis – investuojame daugiau nei 10 milijardų dolerių į naujos karto elektrines transporto priemones ir daugiau nei 1 milijardą į baterijų gamybą“. Po to Musko atsakymo dar nematyti.

Žiniasklaida gausiai informuoja apie 1 milijardo vertės „Daimler“ investiciją JAV, tačiau tai tik naujausios žinios ir tikrai ne vienintelis projektas. „Daimler“ labai rimtai žiūri į elektrines transporto priemones - sunkvežimius, visureigius ir lengvuosius automobilius žada pristatinėti nuolat per kelius ateinančius metus.

Žiniasklaida Musko pasisakymą vertina įvairiai. Vieni įžvelgia žodžių karą tarp „Tesla“ vadovo ir „Daimler“, kiti tai vadina paprasčiausiu apsižioplinimu - kaip Muskas galėjo nežinoti apie tikrąsias konkurentų investicijų apimtis. Kad ir kaip ten bebūtų, akivaizdu, kad Muskas naujienas seka, bet ar bijo į jo kompanijos dominuojamą rinkos dalį nutaikytų žvilgsnių - parodys laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (6)