Rusai naujam kariniam visureigiui žada 50-100 metų garantiją (Foto)  ()

Galima pagaminti visomis šiuolaikinėmis technologijomis aprūpintą karo mašiną, tačiau jei nebus įmanoma jos greitai pristatyti į kovos lauką, iš to – jokios naudos. Tokio mąstymo laikėsi šios keisto transporto priemonės kūrėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Partisan One“ pavadintas visureigis yra dr. Jurijaus Postnikovo sumanymas. Rusų inžinierius kartu yra ir Vokietijoje šiuo metu veikiančios „Partisan Motors“ kompanijos įkūrėjas. Konstruktorius įsitikinęs, kad jo visureigis yra geriausias automobilis, skirtas važinėti prasčiausiais pasaulio keliais.

O svarbiausia – mašiną galima labai greitai nugabenti ten, kur ji yra labiausiai reikalinga. Dėl paprastos konstrukcijos „Partisan“ surinkimas trunka labai trumpai, be to juos labai patogu krauti į jūrinius konteinerius.

Pakeitimai – pagal poreikius

Savo dizainu šis visureigis labiau primena pašiūrę su ratais nei tikrą transporto priemonę, tačiau reikia turėti omenyje, kad kovos sąlygoms paruoštos mašinos atrodys kitaip.

Ant rėmo pagal poreikį montuojami šarvai, todėl tinkamai apsaugotas šis modelis galėtų atlaikyti ir nedidelės bombos sprogimą. Bandomajame visureigyje sumontuotas iš „Fiat“ paskolintas dyzelinis 2,8 litro dyzelinis variklis, išvystantis maksimalią 148 AG galią.

Įdomu tai, kad jėgainė priekyje gali būti montuojama tiek skersai, tiek išilgai. Pagrindinė varančioji ašis gali būti priekinė arba galinė. Atitinkamai kitiems ratams sukimo momentas perduodamas per paskirstymo dėžę.

Konstruktoriaus teigimu, šiuolaikiškas motoras ir papildomi degalų bakai leidžia „Partisan One“ be sustojimo įveikti 1000 – 1500 kilometrų atstumą.

Žada neregėtą garantiją

Visgi įdomiausia dalis kalbant apie šį visureigį yra gamintojo skelbiamas ilgaamžiškumas. Gamintojas žada, kad eksploatuojant automobilį kariuomenėje, jis atlaikytų 50 metų. Likusiems mazgams be judančių dalių „Partisan“ žada duoti dar ilgesnę – 100 metų garantija.

 

Visgi tai greičiau pažadas ateičiai, nes pirmojo prototipo kėbulas keliose vietose surištas virvutėmis. Skelbiama, kad klientai galėtų rinktis iš daugybės skirtingų važiuoklės ir kėbulo variantų, įskaitant pikapą, ilgos bazės versiją, modelį su dviguba kabina, triašį ar netgi keturašį automobilį.

Apie gamybos pradžią „Partisan“ dar nekalba, tačiau užsimena, kad paprasčiausios modifikacijos visureigio kaina prasidės nuo 50 tūkst. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(42)
(-27)

Komentarai ()