JAV prezidento pokštas ne juokais gąsdindavęs Baltųjų Rūmų svečius - šiuolaikiniai prezidentai to net negalėtų daryti  ()

Lyndonas B. Johnsonas buvo 36-as JAV prezidentas, dirbęs Baltuosiuose Rūmuose tarp 1963 ir 1969 metų. Nors ir užimdamas nepaprastai svarbias pareigas, šis vyras nestokojo humoro jausmo, o kartais galbūt net ir perlenkdavo lazdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo laisvalaikį jis mėgdavo leisti savo rančoje, esančioje Stounvile, Teksase. Šioje rančoje jis laikė automobilį-amfibiją – vienintelį kada nors masiniu būdu gamintą automobilį, kuris galėjo ne tik važiuoti keliu, bet ir plaukti vandeniu.

XX amžiaus septintajame dešimtmetyje Vokietijoje buvo pagaminti 3878 tokie automobiliai. Pats L.Johnsonas nusipirko mėlynos spalvos modelį. Kelyje šis automobilis niekuo neišsiskyrė ir atrodė kaip įprastas automobilis. O rančos svečiams prezidentas visuomet siūlydavo pasivažinėjimą šiuo automobiliu. Šie nerūpestingi pasivažinėjimai leisdavo L.Johnsonui iškrėsti pokštą, kuriuo jis mėgdavo erzinti savo keleivius.

Jis užvažiuodavo ant kalvos ir imdavo leistis žemyn į ežerą bei šaukti, kad sugedo jo automobilio stabdžiai. Kaip jau supratote, keleiviai nė nenutuokdavo, kad šis automobilis gali plaukti vandeniu, todėl mirtinai išsigąsdavo. Tokio pokšto auka kartą tapo ir prezidento specialusis padėjėjas vidaus reikalams Josephas A. Califano jaunesnysis.

L. Johnsono automobilio priekinėje sėdynėje įsitaisė Baltųjų Rūmų sekretorė Vicky McCammon, o galinėje – J. Califano. Privažiavus vienos kalvos nuolydį, automobilis ėmė dardėti žemyn į vandens telkinį. Prezidentas ėmė šaukti, kad stabdžiai neveikia, ir kad jie visi tuoj nugarmės į vandenį.

Automobilis netrukus tikrai pliūkštelėjo į vandenį ir keleiviai ėmė skubiai gelbėtis šokdami lauk, tačiau jam neskęstant ir tebesilaikant vandens paviršiuje, jie suprato, kad tai yra automobilis-amfibija. Vėliau L.Johnsonas ėmė traukti J. Califano per dantį, kad šis ketino gelbėti tik savo kailį, o prezidentu net nepasirūpino. Teigiama, kad šio pokšto auka tapo ir tuometinis Sveikatos, mokslo ir socialinio aprūpinimo sekretorius Johnas W. Gardneris, kuris buvo vienintelis respublikonų partijos narys, dirbęs L.Johnsono kabinete.

Šis automobilis-amfibija buvo žinomas dėl puikaus prisitaikymo prie pakitusių sąlygų. Tereikėdavo įvažiuoti į vandenį, įjungti du propelerius, įrengtus po gale esančiu variklio skyriumi, ir tiesiog sukioti vairą kaip ir automobiliui esant ant sausumos – ratai veikdavo kaip stabilizatoriai.

Parengta pagal „Business Insider“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai ()