6 pamiršti žaislai, kuriais žaidėme dar ne taip seniai - ar pamenate elektroninius gyvūnus, lipnius delnus ir elektra krečiančią gumą?  (1)

Laikas bėga labai greitai ir technologijos nestovi vietoje. Nieko keisto, kad ir žaislai dabar yra visai kitokie nei buvo anksčiau. Visgi, smagu prisiminti, kuo žaidėme vaikystėje. Juolab, kad šie daiktai vis dar tebėra gaminami ir parduodami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „Brick Game“ žaidimų kompiuteris

Šį įrenginį prisimena kiekvienas, nes jis seniau buvo kiekvieno vaiko rankose. Nesvarbu, ar labiau mėgote statybas, ar tankų mūšį, ar lenktynes - visi mėgo šiuos žaidimų kompiuterius ir nuolat stengėsi pagerinti savo rekordą. Aišku, nėra ir ką sakyti - šiuolaikiniai žaidimų kompiuteriai yra kur kas geresni, tačiau ir šį prisimename su malonumu.

9999 žaidimai viename - taip skelbiama ant šio daikto korpuso, tačiau, kaip visi gerai prisimename, tai niekada nebuvo tiesa. Tačiau ir tuos kelis žaidimus, kuriuos šis įrenginys turėjo, anksčiau žaidėme su malonumu. Ar norėtumėte trumpam sugrįžti į tuos laikus? Šis žaidimų kompiuteris dabar kainuoja mažiau nei 4 eurus.

2. Elektroninis augintinis

Tai - dar vienas labai populiarus praeities vaikystės atributas. Daugybė vaikų stengėsi kiek įmanoma ilgiau išlaikyti savo augintinį gyvą ir sekti jo poreikius. Maži, raktų pakabukus atstojantys žaidimai, buvo labai įdomūs, nors nuolatinio dėmesio ir nereikalavo.

Būta įvairių tokių elektroninių augintinių versijų. Ši yra kažkokio mistinio gyvūno formos, tačiau esminiai principai išlieka - teks šerti, prižiūrėti savo virtualų augintinį ir stengtis kiek įmanoma ilgiau išlaikyti jį gyvą. Šis žaidimas kainuoja €2,30.

3. Elektra krečiantis gumos pakelis

Visi vaikystėje mėgome krėsti pokštus. Kartais, mėgome krėsti ir tikraja to žodžio prasme. Šis žaislas tikriausiai daugeliui yra pažįstamas, galbūt kam nors yra tekę ir apsigauti. Tereikia kam nors pasiūlyti gumos - patraukus už kramtomą gumą imituojančio liežuvėlio pokšto taikinys gauna silpną elektros šoką.

Žinoma, jis yra visai saugus. Mažas baterijas naudojantis žaislas stipraus šoko sukelti paprasčiausiai negali. Šis pokštas kainuoja €1,33.

4. Lipnios rankos

Šis žaislas labiau tinka patiems mažiausiems. Svaidomos ir tampomos rankos smagiai prilimpa prie bet kokio lygaus paviršiaus. Daugeliu atveju jos nepalieka jokių žymių ir, teisingai naudojamos, yra visiškai saugios. Nors priežiūros reikėtų jau vien dėl jų smulkumo ir ilgio.

Tokios tąsios lipnios rankos kainuoja vos daugiau negu eurą. Pakuotėje rasite penkis tokius žaislus, nors geriau iš karto užsisakyti daugiau - jie nėra ilgaamžiai.

5. Sintezatorius

Į šį sąrašą privalėjome įtraukti bent vieną muzikos instrumentą ir šis tikrai daugeliui yra pažįstamas. Tai - paprastas sintezatorius, su kokius vaikystėje žaidė ne vienas. Tiesa, šis kiek modernesnis, gali būti prijungtas prie kompiuterio, tinka muzikos įrašymui ir mokymuisi. 

Gamintojas teigia, kad šis įrenginys gali sudominti vaikus muzika, tačiau yra skirtas vyresniems. Jis neturi specialių efektų ar šviesų. Tačiau gerai tai, kad jo nereikia instaliuoti - naudotis galėsite vos prijungę prie kompiuterio. Šis sintezatorius kainuoja kiek daugiau nei 55 eurus.

6. Piramidės galvosūkis

Šiame straipsnyje taip pat buvo būtina paminėti bent vieną galvosūkį. Šis veikia panašiu principu kaip Rubiko kubas, tačiau yra piramidės formos - vietoj šešių sienelių turi tik keturias. 

Visgi, tai jo nepadaro lengvesniu. Geriausia tai, kad šis galvosūkis tobulina motorikos įgūdžius ir erdvinį mąstymą. Šis galvosūkis kainuoja kiek mažiau nei 10 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai (1)