Buvęs Kinijos armijos vadas skelbia, kada Korėjos pusiasalyje prasidės karas: 2018-ieji bus labai neramūs?  ()

Buvęs Kinijos armijos vadas kreipėsi į šalies valdžią ragindamas mobilizuoti karius, nes „artėja Korėjos pusiasalio karas“. Anot karininko, karas gali prasidėti bet kuriuo metu nuo dabar iki ateinančių metų kovo mėnesio, rašoma news.com.au.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Global Times“ praneša, kad leitenantas generolas Wangas Gongguangas įspėja būti „psichologiškai pasiruošusiems“.

„Kinija turi būti pasiruošusi potencialiam Korėjos karui ir dėl to turi būti mobilizuoti kariai šiaurės rytiniuose regionuose“, - sako ekspertas.

Generolas taip pat skatina dislokuoti priešraketines sistemas ir karius prie sienos su Šiaurės Korėja. Tai turėtų padėti šaliai, jei kiltų konfliktas tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos bei Japonijos ir JAV.

Prasidėjus karui labiausiai nukentėtų Pietų Korėja. Toliau stipriai karo paliestų šalių sąraše rikiuotųsi Kinija. Be to, būtų didelė tikimybė susidurti su branduoline tarša ir žemės drebėjimais. „Taigi, mobilizacija reikalinga ne pradėti karui, o dėl gynybinių priežasčių“, - sako leitenantas generolas.

„The Global Times“ taip pat pabrėžia, kad karo ekspertas Songas Zhongping tvirtina, jog svarbu pasiruošti ir karo atveju kilsiančiai pabėgėlių bangai. „Gynybiniai planai gali nuvesti prie kišimosi į konfliktą tuo atveju, jei JAV veiksmai Korėjos pusiasalyje kels grėsmę esminiams Kinijos interesams“, - cituojamas ekspertas.

Šiaurės Korėjos klausimas nulemia pokyčius daugelio valstybių politikoje. Pavyzdžiui, Pietų Korėjos užsienio reikalų ministras šią savaite lankysis Japonijoje – Seulas ir Tokijas siekia sustiprinti bendradarbiavimą ir kartu ieškoti būdų spręsti Šiaurės Korėjos branduolinių ir raketinių programų keliamo pavojaus klausimą.

Poreikis kovoti su bendra grėsme į antrą planą nustumia netgi tarp šių dviejų šalių nesantaiką siejantį klausimą dėl seksualinės vergovės, egzistavusios tuo metu, kai Pietų Korėją buvo okupavusi Japonija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()