Kinijos kompanija „Leagoo“ paviešino, kaip mažieji gamintojai apgaudinėja vartotojus su telefonų baterijomis  ()

Šiomis dienomis baterijos tarnavimo laikas yra viena svarbiausių išmaniojo telefono savybių. Kuo rečiau reikia krauti savo įrenginį – tuo geriau, o su šia mintimi sutiks kiekvienas. Kai kurie vartotojai net ir patį telefoną renkasi pagal gamintojų pateikiamą baterijos tarnavimo laiką tam, jog įkrovimas taptų kuo rečiau atliekamu veiksmu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kaip žinoti ar mus dominantis išmanusis telefonas išties pasižymi ilgu baterijos tarnavimo laiku? Kiekvieno įrenginio specifikacijų lapuose rasime nurodytą baterijos talpą, kuria matuojama miliampervalandėmis (mAh). Tai parodo kiek ilgai baterija gali veikti.

Pavyzdžiui, jeigu turime bateriją su 1900 mAh talpa tai reiškia, jog vieno ciklo metu per valandą ji gali išnaudoti 1900 mA.

Tačiau tai gali reikšti ir tai, jog bus naudojama po 380 mA penkioms valandoms arba 190 mA per 10 valandų. Kuo mažiau energijos sunaudojama naudojimosi metu, tuo ilgiau jos užtenka su vienu pakrovimu. Kaip ir viskas logiška, tačiau tokia situacija sugundė kai kuriuos gamintojus į specifikacijas rašyti ne tikrąją baterijos talpą, o jos didesnį virtualų atitikmenį, kuris gaunamas skaičiuojant, kiek telefonas ištvertų naudojant jį itin energetiškai taupiu režimu. 

Būtent dėl šios priežasties dalis gamintojų pamėgo specifikacijose užrašyti „virtualią“ ir aišku, padidintą jos talpą, kuri ne visada atitinka tikrovę. Pavyzdžiui, 2915 mAh talpos baterija gali turėti ir etiketą su 3500 mAh talpos ar net 5000 mAh talpos rodmeniu. Ir tai yra bene pagrindinė problema šių dienų rinkoje, kuomet kalbame apie įrenginių baterijas.

Taigi, bendrai kalbant apie bateriją reikėtų sakyti tai, jog svarbiausia yra kiek faktinių miliampervalandžių ji turi.

Išmaniųjų telefonų gamintojai pamėgo reklamuotis su skambiais užrašais apie ilgą baterijos tarnavimo laiką, o itin dažnai kaip įrodymą pateikia užrašą ant baterijos, kuris būna atspausdintas gamybos metu.

Deja, neretai šie skaičiai neatitinka tikrovės, o toks komercinis triukas itin populiarus tarp pačių mažiausių Kinijos kompanijų. Vartotojams įsigijus tokius telefonus dažnai kyla nemažai problemų ir sukelia nemažai nepatogumų - atrodo, baterija yra didelė, bet telefonas taip greitai išsikrauna, tarsi būtų su kelis kartus mažesne baterijos talpa. O taip dažniausiai ir yra. 

Todėl ši tema vis garsiau aptarinėjama ir internete erdvėje, o tokie dalykai kenkia visiems Kinijos gamintojams. 

Reaguodama į šią situaciją Kinijos kompanija „Leagoo“ išplatino pranešimą, kuriame deklaruoja, jog jų baterijos visuomet atitinka tikrovę. Tai yra oficialus pažadas, kurio „Leagoo“ vadovai laikosi nuo pat pirmojo išmaniojo telefono išleidimo. Pranešime taip pat akcentuojama, kad dar viena itin svarbia vertybe, šios kompanijos vadovai laiko savo pirkėjus, kurie yra aukščiau visko.

„Leagoo“ ir toliau planuoja gaminti geros kokybės išmaniuosius telefonus už itin patrauklią kainą. Kaip skelbia gamintojo atstovai, kompanija taip pat deklaruoja tai, jog ir toliau apie savo įrenginių baterijas skelbs tik realybę atitinkančią informaciją.

Kaip puikų pavyzdį, temoje apie talpiomis baterijomis pasižyminčius telefonus, „Leagoo“ pateikia „KIICAA Power“ modelį, kuris pasižymi 4000 mAh talpos baterija - pasak kompanijos atstovų, jame tikrai įdiegta tokios talpos baterija. Dabar šiam išmaniajam telefonui „Aliexpress“ arba „Gearbest“ parduotuvėje taikomos nuolaidos, tad jį galima įsigyti už kiek daugiau nei 50 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(11)
(15)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: