„Microsoft“ patvirtino liūdną žinią: po atnaujinimų kompiuteriai su „Intel“ lėtėja, o AMD kartais užstringa iš viso  (10)

„Microsoft“ teigia, kad programinės įrangos atnaujinimai, skirti sutvarkyti kompiuterių mikroschemų defektus, gali pastebimai sulėtinti senesnius „Intel“ procesorius naudojančių kompiuterių veiklą, informuoja „Reuters“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-14 „Microsoft“ patvirtino liūdną žinią: po atnaujinimų kompiuteriai su „Intel“ lėtėja, o AMD kartais užstringa iš viso  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, „Microsoft“ teigia, kad pasitaikė atvejų, kai įrašinėjant atnaujinimus į įrenginius su senesniais AMD procesoriais, kompiuteriai užstrigdavo.

Anksčiau šį mėnesį paaiškėjo, kad „Intel“, AMD ir ARM gaminamos mikroschemos pasižymėjo saugumo defektais, kurie paveikė iš esmės visus šiuolaikinius kompiuterius.

„Mes bei kitos kompanijos apie mikroschemų pažeidžiamumą sužinojome prieš kelis mėnesius bei iškart pradėjome kurti atnaujinimus“, – tinklaraštyje teigė „Microsoft“.

ARM skaičiuoja, kad apie 5 proc. iš 120 mlrd. mikroschemų, kurias kompanijos partneriai pardavė nuo 1991-ųjų, turi vadinamąjį „Spectre“ defektą. Tuo tarpu kito defekto „Meltdown“ paveiktų mikroschemų skaičius yra mažesnis.

AMD ir „Intel“ atsisakė atskleisti defektų paveiktų mikroschemų skaičių.

„Intel“ taip pat pridūrė, kad tipiniai namų ir verslo kompiuteriai dėl atnaujinimų neturėtų pastebimai sulėtėti atliekant paprastus veiksmus, pavyzdžiui, skaitant elektroninį paštą, rašant tekstus ar žiūrint nuotraukas.

AMD taip pat nesureikšmino mikroschemų defekto. Kompanija teigė, kad „Meltdown“ jos produkcijai nekelia jokio saugumo pavojaus, o „Spectre“ defektas gali būti ištaisytas atnaujinant programinę įrangą.

„Intel“ išleis visus „Meltdown“ ir „Spectre“ pataisymus iki mėnesio galo

„Intel“ praneša, kad visus saugumo pataisymus, skirtus „Meltdown“ ir „Spectre“ pažeidžiamumams pašalinti, išleis iki mėnesio galo.

Pataisymai bus skirti procesoriams, kurie yra iki penkių metų senumo. Teigiama, kad dabar jau apie 90 % visų kompanijos procesorių gavo atnaujinimus saugumo spragoms užkamšyti. Jei laukiate AMD ar ARM atnaujinimų tai žinokite, kad jie kol kas užlaikomi dėl kilusių problemų.

„Intel“ generalinis direktorius, Brian Kkzanich sako, kad dėl atnaujinimų kai kurie darbai gali būti vykdomi lėčiau. Patariama toliau atnaujinti operacines sistemas ir aparatinės įrangos programinę įrangą.

Kaip rašėme, šie pataisymai kelia problemų seniems kompiuteriams, turintiems „Athon“ procesorių. „Microsoft“, pamatę šį nesklandumą, sustabdė tokių problematinių sistemų atnaujinimą nuo „Meltdown“ ir „Spectre“ pažeidžiamumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(7)
(10)
(-3)

Komentarai (10)