Kaip apelsinas gali apgauti gudrųjį „Tesla“ automobilį? (Video)  (3)

Kol kas iš esmės visos automobilio sistemos, leidžiančios jam važiuoti savarankiškai, iš vairuotojų reikalauja vieno – laikyti rankas ant vairo. Jei ne nuolatos, tai bent jau kas kelias minutes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, „Tesla“, kurios „Model S“ vieni pirmųjų gavo „AutoPilot“ sistemas, įgalinančias automobilį judėti autonomiškai greitkeliuose, vairuotojams apie tai, kad rankas būtina laikyti ant vairo, primena maždaug kas dvi minutes.

„Ir kai kada neužtenka šiaip padėti rankos, reikia dar ir tam tikro spaudimo“, – aiškina „Tesla Model S P85D“ elektromobilį turintis amerikietis.

Visgi beveik tuščiu greitkeliu tyruose važiuojantis vyras surado išeitį, kaip priversti automobilį nutilti ir nebeperspėti, kad privaloma uždėti rankas ant vairo, nors ir veikia „AutoPilot“ sistema. Vyras tam pasitelkė paprasčiausią apelsiną.

„Įspraudžiau jį į vairą ir, panašu, kad tokio spaudimo „Teslai“ pakanka, kad man nebūtų primenama apie būtinybę padėti rankas ant vairo. Važiuoju taip jau geras 25 minutes“, – džiūgauja gudrybę parodęs vyras.

Tiesa, tuojau pat jis priduria, kad nieko panašaus kartoti kitiems nerekomenduoja, tačiau jis pats važiuoja visiškai tuščiame kelyje, todėl joks pavojus esą negresia.

„Model S“ sistemos prieš apelsiną video siužete

 

Reikėtų tik paminėti, kad vairuotojas tikrai elgiasi prastai. Visų pirma, jis važiuoja antrąja juosta, nors pirmoji yra tuščia. Antra, jis apgaudinėja saugumo sistemą, kuri yra skirta ne tik jo, bet ir kitų saugumui. Trečia, jis vairuodamas (nes vis tiek yra atsakingas už automobilį) naudojasi kitais įrenginiais ir filmuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(7)
(-1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: