„Tesla“ darbuotojų interviu parodė nerimą keliančius ženklus dėl „Model 3“ kokybės ir saugumo: Muskas rizikuoja, bet neturi kitos galimybės?  (2)

„Tesla“ kompanijai sunkiai sekasi išjudinti „Model 3“ gamybą. Visgi, atrodo, kad didžiausios problemos jau praeityje ir nauji automobiliai vis dažniau išrieda iš gamyklos. Tačiau žiniasklaida praneša, kad skubota gamyba gali skaudžiai atsiliepti automobilių kokybei ir saugumui. Būtent tai galimai patvirtina vienas iš gamyklos darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikėtų iš karto pasakyti, kad skubota „Model 3“ gamybą galima pavadinti tik sąlyginai. Taip, dabar stengiamasi ją pagreitinti, tačiau tik todėl, kad iki šiol ji vyko per lėtai. Automobilį įsigijusiems žmonėms tenka laukti per ilgai, tai kenkia markės reputacijai ir pelningumui. Tačiau, kaip skelbia nauji pranešimai žiniasklaidoje, pastangos pagreitinti gamybą turi skaudžių pasekmių.

CNBC pakalbino kelis „Tesla“ darbuotojus. Jie patvirtino, kad gamyba einasi greičiau. Iš kompanijos tiekėjų buvo pasiskolinta grupė darbuotojų, tačiau ir pati „Tesla“ dabar kantriai ieško naujų žmonių. Deja, tai reiškia, kad linijose padaugėjo nepatyrusių darbuotojų, o tai kelia nerimą dėl saugumo. Taip pat kalbama, kad automobilių surinkimas vis dar reikalauja daugiau rankų darbo nei įprasta. Gamybos automatizavimas einasi sunkiai ir net baterijų gamykloje daug darbų atliekama rankomis. Nepatyrusiomis rankomis.

Būtent baterijos ir kelia daugiausiai nerimo. Kas jei jos bus nesaugios, sukels gaisrus ar trumpus jungimus? Tai suduotų smūgį visai elektromobilių pramonei. „Model 3“ pirkėjai jau skundžiasi gaunamų automobilių kokybe - teigiama, kad komplektacija nėra tokia, kokia buvo reklamuota. Prastą ateitį „Tesla“ kompanijai prognozuoja ir pramonės vilkai, teigdami, kad finansinė padėtis tikriausiai ims blogėti. Tačiau kompanija vis dar pasitiki ir pirkėjai, ir investuotojai.

„Tesla“ atstovai patikino, kad gandai yra laužti iš piršto. Nepaisant naujų darbuotojų skaičiaus augimo, visi automobiliai bus pagaminti pagal priimtus kokybės ir saugumo standartus. Svarbiausia - baterijos yra išbandomos ir yra visiškai saugios. „Tesla“ tikina, kad gamina saugiausius automobilius kelyje ir tai nepasikeis su „Model 3“ atėjimu. Nors „Tesla“ vis dar vėluoja pristatyti automobilius pirkėjams, gamybos apimčių didinimas einasi pagal planą.

Tuo tiki ir investuotojai. Neseniai „Tesla“ tapo vertingiausiu automobilių gamintoju JAV. Elonas Muskas pakomentavo - „Tesla“ turi potencialo per 10 metų tapti trilijono dolerių kompanija“. Ir atrodo, kad, kol planai juda, „Tesla“ vertė tik augs. Neseniai buvo pastebėtas bandomas „Tesla Semi“ vilkikas (o tai leido pastebėti keletą įdomių detalių), kuriami nauji planai, o ir taip kritikuojama gamyba tik stiprėja. Ateitis „Tesla“ kompanijai atrodo šviesi ir dėl to verta tik pasidžiaugti, nes taip durys ekologiškiems automobiliams tik atsiveria plačiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(7)
(13)

Komentarai (2)