Praeitą savaitę pasaulis pasibaisėjęs stebėjo, ką gali Boston Dynamics robotas, o šią kūrėjai rodo, kaip reikia sustabdyti „išnaglėjusį“ robotą su paprasčiausia lazda (Video)  (1)

Boston Dynamics SpotMini robotas išgąsdino pasaulį, demonstruodamas gebėjimą atidaryti duris. Dabar galime nusiraminti, nes video matome, kaip lengva sustabdyti robošunį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-02-23 Praeitą savaitę pasaulis pasibaisėjęs stebėjo, ką gali Boston Dynamics robotas, o šią kūrėjai rodo, kaip reikia sustabdyti „išnaglėjusį“ robotą su paprasčiausia lazda (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praeitą savaitę pasaulis pasibaisėjęs stebėjo, kaip Boston Dynamics SpotMini robošuo atidarė duris. Bet Boston Dynamics nori parodyti, kad tai nieko baisaus, tad sukūrė kitą video, kuriame robošuniui duris atidaryti trukdo vaikinas, apsiginklavęs ledo ritulio lazda ir saugumo akiniais.

Tiesą sakant, netgi taip simboliškai ginkluotas mokslininkas nesunkiai nubaido SpotMini. Pasaulis gali kolektyviai lengviau atsidusti, duris mokantys atverti robotai žudikai mūsų dar neužplūs. Boston Dynamics gali netgi paaiškinti, kad video yra laboratorinis bandymas, tikrinant, kaip robotas atsako į trukdžius.

Jie sako, kad prieš ledo ritulio lazda ginkluotam asistentui pradedant maišytis po kojomis, už kadro likęs roboto kontrolierius nusiuntė robošuniui komandą „EIK“ – atidaryk duris. „Kontrolieriai padeda judėti, balansuoti ir tinkamai elgtis, jei kas nors vyksta ne taip. Gebėjimas toleruoti ir atsakyti į tokius trikdžius pagerina sėkmingą roboto veikimą,“ sakoma vaizdo klipo apraše.

Boston Dynamics mokslininkai taip pat nori pabrėžti, kad tokie bandymai roboto niekaip „neskaudina“. „Pastaba: šis bandymas roboto neerzina ir jo neskaudina“. Tačiau netgi šis aprašymas video neapsaugos nuo pateikimo į Boston Dynamics robotų stumdymo.



interestingengineering.com

Via: BostonDynamics

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai (1)