Tikrų gigantų dvikova – 5,99 colių naujasis „Xiaomi Redmi 5 Plus“ prieš konkurentų pasaulyje neturintį 6,44 colių „Xiaomi Mi Max 2“: kuo skiriasi, kuo panašūs, koks yra patogesnis ir kada kokį vertėtų rinktis (Apžvalga, Video)  ()

Susidomėjimas „Xiaomi“ kompanijos gaminamais išmaniaisiais telefonais vis auga. Tuo pačiu daugėja ir įvairių klausimų susijusių su šių telefonų kokybe, techninėmis galimybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natūraliai kyla klausimas: „kaip išsirinkti telefoną?“ Tad geriausia nesikankinti ir pasidomėti ką sako tie, kurie „savo kailiu“ išbandė „Xiaomi“ kompanijos išmaniuosius telefonus.

Šį kartą pristatome vienus iš populiariausių „Xiaomi“ kompanijos telefonų – „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ir „Xiaomi Mi Max 2“.

BestDigitals.ru teigia visai neseniai išbandęs „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ir jam šis telefonas labai patiko. Beje, visai neseniai pateikėme kito apžvalgos autorius įspūdžius apie „Xiaomi Redmi 5 Plus“ (aut. past.).

BestDigitals.ru netgi kilo mintis, kad „Xiaomi Redmi 5 Plus“ išmanusis telefonas savo galimybėmis gali prilygti „Xiaomi Mi Max 2“ flagmanui. Tad nusprendė juos abu išbandyti ir pasižiūrėti kuris yra geresnis.

Iš principo telefonų komplektacijos yra identiškos. Skiriasi tik tai, kad „Xiaomi Redmi 5 Plus“ išmanusis telefonas turi standartinį baterijos kroviklį, o „Xiaomi Mi Max 2“ – greitąjį.

Telefonų išvaizdos skirtumai

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi 5,99 colių, 2160 x 1080 FHD ekraną, o „Xiaomi Mi Max 2“ – 6,44 colių, 1920 x 1080 FHD ekraną. Tad „Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra labai patogus laikyti vienoje rankoje ir visas programėles galima pasiekti tos pačios rankos nykščiu. Tą padaryti „Xiaomi Mi Max 2“ telefono ekrane bus sudėtingiau, jis yra ženkliai didesnis, tad su juo yra patogiau dirbti abiejomis rankomis.

Tas pats pasakytina ir apie pirštų nuskaitymo sensorius. Laikant „Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefoną rankoje jis yra labai tinkamu atstumu, o „Xiaomi Mi Max 2“ telefone jis yra kiek toliau. Patys telefonai yra greitai atrakinami.

Didžiaja dalimi telefonai turi vienodas jungtis, kaip pavyzdžiui 3,5 mm audio jungtis. Tačiau „Xiaomi Mi Max 2“ telefone yra „micro-USB“, o „Xiaomi Redmi 5 Plus“ – standartinė USB jungtis. Pastarajame telefone taip pat yra priekinė kameros blykstė.

Telefonų nugarėlės yra skirtingos ir čia jau pirmauja „Xiaomi Mi Max 2“ nugarėlė, kuri yra vientisai iš metalo, o „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi dvi plastikines juosteles viršuje ir apačioje. Abiejų telefonų surinkimo kokybė aukščiausia ir nematyti jokių trūkumų.

Priekinėje dalyje viskas atvirkščiai – „Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra žymiai mažesni rėmeliai aplink ekraną iš visų pusių, o ne tik iš apačios ir viršaus. Vizualiai tai atrodo žymiai gražiau. Taip pat funkciniai mygtukai „Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra pačiame ekrane, o „Xiaomi Mi Max 2“ po ekranu. Šis dalykas, kai kuriems gali būti labai svarbūs, ypač, kai reikia gana dažnai iškviesti „atgal“ mygtuką.

Telefonų ekranų skirtumai

Kaip minėjome, „Xiaomi Mi Max 2“ turi 6,44 colių (16:9 santykio), 1920 x 1080 FHD ekraną. Vaizdas yra aiškus ir gražus, visgi, žvelgiant į vaizdą ekrane iš aštraus kampo, jis yra kiek prastesnis nei „Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefono ekrane. Todėl apžvalgos autoriui „Xiaomi Redmi 5 Plus“ 5,99 colių (18:9 santykio), 2160 x 1080 FHD ekranas labiau patiko.

„Xiaomi Mi Max 2“ ekranas yra net 18 % didesnis nei „Xiaomi Redmi 5 Plus“, tad Youtube video medžiagos žiūrėjimas yra malonesnis su „Xiaomi Mi Max 2“, nors, pavyzdžiui filmų žiūrėjimo atveju didesnio skirtumo nėra, o skaitant naujienas „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ekrane matoma netgi daugiau teksto nei „Xiaomi Mi Max 2“ ekrane. Dėl mažesnių „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ekrano rėmelių šis telefonas yra žymiai kompaktiškesnis – „tiesiog super“.

Telefonų garsiakalbių skirtumai

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ garsas yra dinamiškas ir garsus, tačiau čia tėra vienas garsiakalbis, o „Xiaomi Mi Max 2“ panaudoja du garsiakalbius – tad gaunamas stereo garsas.

Klausytis muzikos per ausines yra geriau su „Xiaomi Redmi 5 Plus“ – čia garsas yra aiškesnis ir malonesnis.

Telefonų parametrų skirtumai

Abu darbuojasi su „Snapdragon 625“ procesoriais ir „Adreno 506“ grafika. „Xiaomi Mi Max 2“ galima rinktis su 4 GB RAM ir tada pagal asmeninius poreikius rinktis vidinės atimties kiekį – 32 GB ROM, 64 GB ROM (šis modelis parduodamas iš ES sandėlio, esančio Čekijoje) ar 128 GB ROM. Verta pastebėti, kad pasirinkimas sparčiai mažėja, nes telefonai yra labai perkami, o pats gamintojas panašu, labiau koncentruojasi į naujų telefonų gamyną, nei senesnių modelių papildymą. 

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra dviejų pasirinkimų: 3 GB RAM + 32 GB ROM arba 4 GB RAM + 64 GB ROM. Abiejų telefonų vidinė atmintis gali būti praplėsta su papildoma 128 GB atminties kortelę.

Žaidžiant žaidimus kažkokių skirtumų tarp šių dviejų telefonų nematyti, abu telefonai dirba kokybiškai.

„Xiaomi Mi Max 2“ išties ženkliai išsiskiria baterijos talpa, kuri siekia 5300 mAh, o „Xiaomi Redmi 5 Plus“ – 4000 mAh. Tad 30 minučių Youtube video peržiūrų „suvalgė“ 9 % „Xiaomi Redmi 5 Plus“ baterijos talpos, o „Xiaomi Mi Max 2“ – 5 %.

„Xiaomi Mi Max 2“ yra „tikras monstras“. Normaliai dirbant, baterijos pilnai užtenka 2-3 dienoms, o vidutiniškai – net 4-5 dienoms, tai puikūs rezultatai. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ pilnai užtenka 1-2 dienoms, tačiau šiuo aspektu konkuruoti su „Xiaomi Mi Max 2“ yra praktiškai neįmanoma.

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ greitai ir be jokių trikdžių dirba su „MIUI 9“ operacine sistema, o „Xiaomi Mi Max 2“ su „Android 7.0“.

Prie gero apšvietimo abu telefonai daro geros kokybės nuotraukas, o esant tamsesniam apšvietimui nuotraukų kokybė sumažėja, atsiranda vadinamas „vaizdo triukšmas“. Tačiau bendrai vaizdas yra kokybiškas.

Abu telefonai įrašinėja vaizdą 4K raiška. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi vaizdo stabilizavimo sistemą, tačiau apžvalgos autoriaus teigimu, jis nelabai pastebėjo kažkokį ryškesnį skirtumą lyginant su „Xiaomi Mi Max 2“.

Abu telefonai palaiko 2G/3G ir 4G ryšius. Deja, bet nei „Xiaomi Redmi 5 Plus“, nei „Xiaomi Mi Max 2“ nepalaiko NFC technologijos.

Galutinis verdiktas

„Xiaomi Mi Max 2“ yra kiek brangesnis, bet turi didesnį ekraną ir puikią bateriją. Dėl savo dydžio, juo naudotis yra patogiau dviem rankomis ir labiau namų sąlygomis – tarsi tai būtų labiau planšetė nei išmanusis telefonas. Jei jūsų negąsdina telefono gabaritai, tai puikus pasirinkimas, praktiškai neturintis konkurentų tokiame išmaniųjų telefonų diapazone.

Apžvalgos autoriaus teigimu, „Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra universalesnis – jis labiau skirtas kasdieniam naudojimui. Perteikiamas vaizdas ekrane yra puikios kokybės, skaitant naujienas matoma daugiau informacijos nei „Xiaomi Mi Max 2“ telefone. Ir jei garsas yra ne „stereo“, bei baterijos talpa mažesnė nei „Xiaomi Mi Max 2“, to pilnai užtenka. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra žymiai kompaktiškesnis, šiuo telefonu yra patogu naudotis viena ranka, plius – jis yra pigesnis nei „Xiaomi Mi Max 2“.

Tad abu telefonai yra išties kokybiški ir puikus pasirinkimas kievienam ieškančiam naujo išmanaus telefono. Belieka tik nuspręsti, kuris išmanusis telefonas geriausiai atitinka asmeninius poreikius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(9)
(9)

Komentarai ()