Tai geriausios sportinės belaidės ausinės pagal muzikos kokybę ir naudojimo patogumą? „Xiaomi Sport Bluetooth“ palygino su „QCY QC19“, „MACAW T1000“ ir labai populiaromis „Xiaomi Hybrid Pro“ (Apžvalga)  ()

Sportas ir muzika tampa neatsiejamais vienas nuo kito dalykais. Užtenka bent kartą nueiti į sporto salę ir iškart supranti, kad šis teiginys yra tikra tiesa. Muzika skamba visoje salėje. Ji ne tik atpalaiduoja, bet ir pakelia tonusą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, bet kartais muzikiniai skoniai su sporto klubo administracijos leidžiama muzika gerokai prasilenkia. Nepatinkančios dainos gali priešingai veikti ir jokio malonumo nei praleistu laiku nei pačiu sportavimu nepajusi.

Puikus dalykas yra belaidės sporto ausinės. Tiesiog užsidėjai ausines ir klausaisi tai ko nori, nepriklausydamas nuo niekeno malonės. Tokių ausinių pasirinkimas yra gana platus. Daugeliu atveju jos yra gana panašios ir skiriasi tam tikrais, iš pirmo žvilgsnio sunkiai matomais dalykais. O toks dalykas, kaip muzikos kokybė juk dažniausiai neaprašoma.

Čia geriausias pasirinkimas yra pasidomėti ką apie vienas ar kitas sporto ausines teigia, jas jau išbandę.

Šioje apžvalgoje pateikiame „obzorOFF.net“ nuomonę apie „Xiaomi Sport Bluetooth“ ausines. Jis jas išbandė praktiškai ir palygino muzikos kokybę su dar dvejomis sportinio tipo ausinėmis: „QCY QC19“ ir „MACAW T1000“ bei labai populiariomis „Xiaomi Hybrid Pro“.

Pirmiausiai apžvalgos autorius atkreipia dėmesį į tai, kad originali pakuotė turi būti paženklinta specialia holograma (žiūrėkite nuotraukoje aut. past.). Jei jos nėra, galima įtarti, kad tai yra klastotė.

Techninės „Xiaomi Sport Bluetooth“ specifikacijos:

1) ausinės palaiko Bluetooth 4.1 versiją, signalas yra siunčiamas 10 metrų spinduliu ir vienu metu leidžia suporuoti du mobiliuosius įrenginius;

2) baterijos talpa yra 100 mAh, kuri įkraunama su „micro-USB“ laidu;

3) energijos užtenka 7 valandų nepertraukiamam muzikos grojimui ir gali būdėti iki 280 valandų;

4) IPX4 standartas, vadinas ausinės yra atsparios vandeniui ir prakaitui bei yra labai tvirtos;

5) specialus ausinių laikiklis jas laiko tvirtai ir neleidžia nukristi net labai intensyviai sportuojant;

6) varža – 32 omai, nors pagamintos iš metalo, bet sveria vos 17,8 gramus bei turi 5 skirtingų dydžių ausinių pagalvėlių poras;

7) palaiko tokias funkcijas, kaip: atsiliepimas į skambutį, mikrofonas, dainų perjungimas ir kt.

8) galima ausines dėvėti nuo –20 iki 70 laipsnių temperatūroje.

„Xiaomi Sport Bluetooth“ ausinių pakuotės turinį sudaro pačios ausinės, „micro-USB“ kabelis, 5 poros ausinių pagalvėlių ir naudojimo instrukcija. Nors ji yra kinų kalba, tačiau viskas pavaizduota aiškiomis iliustracijomis.

Dešinėje pusėje esančioje ausinėje yra garso ir muzikinio takelio valdymo mygtukai bei ausinių įkrovimo lizdas, kuris paslėptas po guminiu dangteliu. Taip pat yra mažas LED indikatorius, kuris rodo ausinių baterijos būklę, susiejimą su telefonu. Kairėje pusėje esančioje ausinėje nėra jokių valdymo mygtukų.

Įjungimo ir išjungimo mygtukai bei mikrofonas yra ant nuotolinio valdymo pulto. Šis mygtukas yra naudojamas ir atsiliepiant į skambutį, muzikos pristabdymą ir grojimą.

Ausinės turi ir labai naudingą dalyką, tai ausinių laido laikiklį (žiūrėkite nuotraukoje aut. past.). Jis yra labai naudingas, kai aktyviai sportuojama. Su juo galima sumažinti laido ilgį, beje, tai labai lengva padaryti ir taip dar patogiau dėvėti „Xiaomi Sport Bluetooth“ ausines.

Garso kokybė

Apžvalgos autorius teigia, kad šiuo metu turi „QCY QC19“ ir „MACAW T1000“ sportinio tipo ausines. Tad su šiomis ausinėmis ir lygino „Xiaomi Sport Bluetooth“ ausines. Jos buvo išbandomos su galinguoju „Xiaomi Mi Max“ išmaniuoju telefonu.

Žemų tonų garsai „Xiaomi Sport Bluetooth“ ausinėse yra gerai išvystyti, „bosai“ yra aiškūs ir gilūs, kartais atrodo net per daug. Visgi, šios ausinės sukurtos naudoti būtent sportuojant, tad žemi tonai kaip tik palaiko tinkamą sportavimo tempą.

Vidutiniai tonai yra geri, tik norėtųsi, kad jų būtų daugiau. Tikriems melomanams jų gali būti kiek mažoka.

Aukštų tonų yra daug, kaip ir „Xiaomi Hybrid Pro“ ausinėse (apie kurias neseniai rašėme kitoje apžvalgoje aut. past.). Šiuos tonus galima sumažinti pasinaudojus „ekvalaizeriu“.

Geriausios belaidės sporto ausinės, apžvalgos autoriaus teigimu, yra „Xiaomi Sport Bluetooth“, po to būtų „QCY QC19“ ir „MACAW T1000“.

„QCY QC19“ užima antrąją vietą dėl to, kad jose esantys žemi tonai „netempia iki Xiaomi lygio“, o „MACAW T1000“ jų yra dar daugiau nei „Xiaomi“. Taip pat dėl kiek nepatogaus „MACAW T1000“ dizaino, jos yra nelabai tinkamos intensyviai fizinei veiklai – vis iškrenta iš ausų (šiuo atveju turbūt jos tiktų kiek ramesnei fizinei veiklai aut. past.).

„Xiaomi Sport Bluetooth“ ausinės prie didžiausio galimo garso lygio atidirbo 6 valandas ir 15 minučių. Toks rezultatas yra visiškai padorus. Pavyzdžiui, tos pačios „QCY QC19“ ausinės analogiškomis sąlygomis atidirbo 6 valandas, kas yra irgi puiku, deja, bet  „MACAW T1000“ ištvėrė 4 valandas. Tad šiuo atveju jas teks įkrauti po vienos ar dviejų treniruočių.

Verdiktas

„Xiaomi Sport Bluetooth“ ausinių baterija yra talpi ir jos užtenka pakankamai ilgam, ausinės yra patogios, puikios pagaminimo kokybės, maloniai laikosi ant ausų ir nespaudžia, praktiškai puiki garso kokybė. Kaip minusai, apžvalgos autoriui pasirodė kiek per daug aukštų tonų, bet čia jau skonio reikalas, ir kaina. Net ir su nuolaida „Xiaomi Sport Bluetooth“ yra keliais eurais brangesnės (20€) nei „QCY QC19“ (12€) ir „MACAW T1000“ (16€) sportinio tipo ausinės. Kainą lyginant su „Xiaomi Hybrid Pro“, viskas priklauso nuo nuolaidų. Be nuolaidų „Xiaomi Sport Bluetooth“ yra brangesnės, bet dabar jų kaina vienoda. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()