Kas yra ELM327 diagnostiniai įrenginiai ir kaip 4€ kainuojantis daiktas gali išgelbėti nuo didelės sąskaitos automobilių remonto dirbtuvėse? (Video)  (11)

Ar jums yra taip buvę, kad nuvykę į automobilių remonto dirbtuves sužinote, jog jūsų mašiną kamuoja visai paprastas gedimas, kurį lengvai būtumėte galėjęs surasti ir pašalinti pats? O gal tiesiog mėgstate krapštytis prie savo automobilio ir norite pats išgydyti jo bėdas? Kartais net ir tų bėdų daug nebūna - tiesiog reikia panaikinti automobilio kompiuteryje užfiksuotus gedimų pranešimus, tačiau bet koks žygis į servisą gerokai patuštins piniginę. Tikriausiai jums labai praverstų ELM327 diagnostikos įrenginys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ELM327 - tai protokolas, kuriuo aprūpinti įrenginiai gali prisijungti prie pagrindinio automobilio kompiuterio, nuskaityti ir suprantamai parodyti klaidas. Kuris nors vienas iš galybės jūsų automobilyje esančių jutiklių aptinka ką nors neatitinkančio nustatymus, ir tai pranešama kompiuteriui. Ši informacija taip lengvai nėra prieinama, tačiau ji yra kritiškai svarbi bandant diagnozuoti ir pašalinti gedimus.

ELM327 diagnostikos įrenginiai prisijungia prie OBD („on-board diagnostics“) lizdo ir naudotojui prieinama forma atskleidžia tas klaidas. Kai kurie prietaisai klaidų pranešimus, jei jie neatrodo rimti, leidžia iš karto ir ištrinti. ELM327 prietaisai anksčiau būdavo tik profesionalų įrangos dalis, tačiau dabar jie yra labai paprasti naudoti ir prieinami net nedaug apie automobilius išmanantiems žmonėms.

Dažniausiai su tokiais prietaisais komplektuojama ir programinė įranga. Pavyzdžiui, „Jtron“ siūlomas ELM327 turi ir kompaktinį diską su reikalingomis instrukcijomis ir programine įranga.

Pats prietaisas yra labai paprastas naudoti - tereikės jį prijungti prie automobilio OBD-2 jungties ir „Bluetooth“ ryšiu prisijungti kompiuterį ar išmanųjį telefoną su „Android“ operacine sistema. Tuomet per kelias akimirkas ekrane pamatysite klaidų kodus su paaiškinimais. Tai leis priimti patikimą sprendimą - ar gedimas rimtas, ar jį galima šalinti pačiam, o gal jį galima apskritai ignoruoti.

Jei svarstote, ar jūsų nenaujam automobiliui tinka tokie prietaisai, per daug negalvokite - tik pasitikrinkite, ar jūsų mašina turi OBD-2 prieigą. Dauguma automobilių, pagamintų po 1996 metų, turi OBD-2 jungtis.

ELM327 prietaisai naudojami ir automobilių modifikavimui - jie gali būti prijungti ir važiuojant stebėti automobilio greitį, aušinimo skysčio temperatūrą ir kitus nustatymus. Turint šią informaciją galima atlikti kai kuriuos pakeitimus, kad automobilis veiktų geriau. Šie prietaisai yra išties naudingi ir nebrangūs.

Nors rinkoje yra gausybė gerų ELM327 prietaisų, pasižyminčių puikiu funkcionalumu, net ir patys pigiausi įrenginiai tikrai praverčia automobilių savininkams, kurie nori sužinoti savo mašinų bėdas. Geriausia tai, kad ELM327 prietaisai gali būti ir visai pigūs - pavyzdžiui, perkant iš Kinijos „Jtron“ įrenginys su „Bluetooth“ moduliu kainuoja mažiau nei 4 eurus. Kaip juo reikia naudotis, galite pamatyti šiame siužete:

Tačiau tai ne vienintelis pigus ELM327 protokolą palaikantis diagnostikos įrenginys, kuris parduodamas Kinijoje - čia galite peržiūrėti jų visą pasiūlą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(23)
(36)

Komentarai (11)