Japonai mato kitą automobilių ateitį, o ne elektromobilius: „Toyota“, „Nissan“ ir „Honda“ pradeda bendrą milžinišką projektą  (20)

Didžiausios Japonijos automobilių gamybos kompanijos pranešė jungsiančios savo pastangas šalyje beveik padvigubinti vandeniliu varomų automobilių papildymo stotelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Toyota“, „Nissan“ ir „Honda“ įkūrė bendrą įmonę – „Japan H2 Mobility“ ir „JHyM“ – su stambiomis dujų ir energetikos kompanijomis, įskaitant Prancūzijos pramoninių dujų kompanija „Air Liquide“, kad per ateinančius ketverius metus įrengtų 80 naujų vandenilio stotelių. Šiuo metu Japonijoje tokių stotelių yra 101.

„Šiuo metu mes manome, kad yra labai daug erdvės bendradarbiavimui, o ne erdvės konkurencijai“, – žurnalistams sakė „Toyota“ viceprezidentas Shigeki Terashi.

Bendrą įmonę vandenilio stočių projektui Japonijos automobilių gamybos kompanijos įkūrė vis augant skaičiui pasaulio šalių, kuriose griežtinami aplinkosauginius reikalavimus, kad būtų gaminamos naujos ir ekologiškai švarios transporto priemonės.

Japonijoje daugiausia dėmesio yra skiriama vandenilio ir deguonies pagrindo technologijai, kuri leidžia gaminti švaria elektros energija varomus automobilius ir namams skirtus generatorius. Tačiau tam, kad tokia technologija būtų plačiai naudojama, reikia įrengti vandenilio papildymo stotelių.

Oficiali statistika rodo, kad šiuo metu Japonijoje veikiančia 101 vandenilio stotele naudojasi maždaug 2400 vandeniliu varomu automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(102)
(6)
(96)

Komentarai (20)