Patys įspūdingiausi 2018 metų automobiliai, parodyti Ženevoje, kokių turbūt niekada nepamatysite Lietuvos keliuose: kainuoja milijonais, o greitis ir galia atima žadą (Video)  (2)

Ženevos automobilių paroda neretai mėgiama dėl savo kompaktiško dydžio. Čia lengva užsukti į kiekvieno gamintojo stendą ir apžiūrėti visas parodos naujienas. Visgi nepaisant dydžio, šią parodą renkasi pačių įdomiausių pasaulio automobilių gamintojai. 88-ąją parodą savo kūrinių pristatymui pasirinko ne vienas superautomobilių gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„McLaren“ stendas Ženevos automobilių parodoje traukos objektas tiems, kas nori pamatyti šio gamintojo galingiausią viešiems keliams skirtą versiją „Senna“.

Superautomobilio motoras generuoja 789 AG, o norint tokį įsigyti, reikėtų pakloti 1 mln. JAV dolerių. Ir, panašu, didelė kaina nė kiek negąsdina kompanijos gerbėjų ir išskirtinių modelių medžiotojų, mat daugelis išskirtinį automobilį įsigijo likus nemažai laiko iki jo pristatymo.

Teigiama, kad pirmiesiems klientams jų įsigyta „Senna“ bus pristatyta šio pavasario pabaigoje.

Pirmą kartą rodo visiems

„Hennessey“ stende – dar brangesnis, 1,6 mln. JAV dolerių vertės – „Venom F5“, pagamintas specialius automobilius gaminančio kompanijos padalinio.

Gatvėje šis modelis turėtų būti tikras žvėris, mat jis sveria kiek daugiau nei 1 300 kg, o jo galia siekia 1 600 AG. Pasak gamintojo, maksimalus išvystomas šio modelio greitis siekia maždaug 480 km/val.

„Venom F5“ jau buvo parodytas rinktinei miniai Las Vegase, JAV, tad Ženevoje numatyta pirmoji šio modelio tarptautinė premjera.

Atnaujino žaibiškai išpirktą modelį

„Bugatti Chiron“ visas pasaulis jau matė, tačiau į 88-ąją Ženevos automobilių parodą prancūzai nusprendė atsigabenti 2019 m. laidos modelį, kainuojantį 2,6 mln. JAV dolerių.

Pastarasis yra vienas svarbiausių aukščiau minėto „Venom F5“ konkurentas. Atnaujintas „Chiron“ pirkėjams siūlomas su didesne kėbulo spalvų gama, papildomais įrangos akcentais bei anglies pluošto apdailos detalėmis.

Techniškai po atnaujintu paviršiumi – tas pats „Chiron“, kuris buvo žaibiškai išparduotas. Tad norintys ypatingo automobilio dar turi šansą šį įsigyti.

Naujokas iš vienos šeimos rankų

Prie mažiau nei 1 000 automobilių per metus parduodančių klubo prisijungia ir naujas vardas – bendrovė, pavadinta „Corbellati“.

Vienos šeimos valdomas gamintojas į Ženevą atsivežė 1 800 AG galios žvėrį, turintį V8 motorą ir pavadintą „Missile“.

Teigiama, kad hiperautomobilis sugebės pasiekti 500 km/val. greitį, tačiau kol kas tokie teiginiai išrašyti tik popieriuje, o ne realiose trasose.

Galingiausias V8

„Ferrari“ nusprendė Ženevos parodoje irgi netylėti. Jų stende – ryškus 488 modelio atnaujinimas, pavadintas „488 Pista“. Labiausiai italai džiaugiasi dėl to, kad jų atsivežtas automobilis turi galingiausią kada nors bendrovės pagamintą V8 motorą.

Anot „Ferrari“, automobilis geba pagreitėti iki 340 km/val, o variklio galia siekia 720 AG. Kol kas superautomobilio kaina neatskleista, bet manoma, kad už „488 Pista“ teks pakloti ne mažiau nei 250 tūkst. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Dina Sergijenko
(12)
(2)
(10)

Komentarai (2)