Svarbiausi dalykai, kuriuos reikia žinoti perkant turbūt garsiausią pasaulyje ir vos 8€ kainuojantį „Xiaomi“ WiFi signalo stiprintuvą: dėl neišmanymo atsiranda skundai, jog jis „neveikia“ (Apžvalga ir testavimas, Video)  (2)

Be interneto kaip be rankų jau įgauna ne tik perkeltinę, bet ir tiesioginę prasmę. Mums jo reikia ne tik pramogoms, bet vis dažniau tai yra pagrindinė darbo ir susisiekimo su kitais žmonėmis priemonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar tai būtų telefonas, kompiuteris ar kitas įrenginys, jis tiesiog privalo turėti galimybę prisijungti prie WiFi tinklo. Tai jau tapo įprastu reikalavimu. Tačiau ką daryti jei WiFi signalas yra silpnas ir jo neužtenka visiems įrenginiams? Žinoma, reikia WiFi signalo stiprintuvo.

Apie „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“, kuris ir būtent atlieką tokią funkciją, visai neseniai rašėme. Šis „Xiaomi“ kompanijos sukurtas WiFi stiprintuvas buvo pastebėtas ir taptautinių Vokietijos specialistų. Tačiau nesikartosime ir eisime prie pačios esmės.

Kai kuriems vartotojams kyla klausimų dėl šio WiFi siganalo stiprintuvo: kaip jis veikia, kaip jį pajungti, nors jis kainuoja apie 8 eurus ar išvis verta jį įsigyti? Kai kurie net mano, kad išmetė pinigus į balą. Ar pagrįstas toks vertinimas?

Šioje apžvalgoje būtent šiems klausimams ir bus kreipiamas didžiausias dėmesys. Apžvalgos autorius išsamiai ir nuosekliai aptaria ir išbando šį WiFi signalo stiprintuvą. Pateikia visas esmines detales susijusias su šiuo „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ WiFi signalo stiprintuvu.

Tad pradėkime iš pat pradžių. Iš esmės „Xiaomi“ WiFi stiprintuvas atrodo elegantiškai, tačiau kažkuo ypatingai neišsiskiria iš kitų tokio tipo įrenginių. Viduje yra stipri dviguba antena, kuri sustiprina WiFi signalą.

Šis „Amplifier 2“ turi standartinę USB jungtį, tad iš principo jį galima prijungti prie visų įrenginių, kurie turi USB lizdą: planšetės, kompiuterio ar net išorinės baterijos. Netgi prie laido ilgintuvų, kurie turi USB jungtį galima prijungti šį WiFi signalo stiprintuvą.

Jis taip pat turi šviesos indikatorių, kuris šviečia geltonai, kai WiFi stiprintuvas ruošiasi darbui ir mėlynai, kai jau stiprintuvas dirba. Taip pat yra labai mažas ir giliai esantis „Reset“ mygtukas, kuris esant reikalui perkrauna WiFi signalo stiprintuvą.

Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti apie veikimą

Pats veikimo principas šio WiFi signalo stiprintuvo yra ganėtinai paprastas: jis aptinka jūsų turimo interneto ryšio signalą ir jį sustiprina konkrečioje vietoje, bet neskleidžia toliau.

Ir štai čia atsiranda visokių nesusipratimų ir nusiskundimų, kurie kyla iš veikimo principo nesupratimo. Internete yra skundų, neva šis stiprintuvas neveikia, tačiau iš tikro, norima to, ko jis net nedaro - signalo skleidimo toliau. „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ signalo toliau neskleidžia, tačiau jį tiesiog sustiprina. Ką tai reiškia?

Viskas atrodytų šitaip. Jei jūs esate nutolęs nuo maršrutizatoriaus, kuris skleidžia WiFi signalą, per keletą metrų ir bandote prisijungti su savo išmaniuoju telefonu, WiFi signalas yra gerokai silpnesnis nei būnant prie pat maršrutizatoriaus. Tai reiškia, kad signalas gali trūkinėti, gali sumažėti duomenų perdavimo greitis ir pasijausti kitos problemos, kurios aiškiai parodo, kad nutolote nuo maršrutizatoriaus ir signalas nusilpo. 

Kas pasikeičia, kai įjungiate „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“? Su savo išmaniuoju telefonu prisijungę prie WiFi stiprintuvo jus gausite tokį WiFi signalą tarsi būtumėte prie pat maršrutizatoriaus, nors esate nutolę per kelis ar keliolika metrų. Tad su telefonu galima greičiau naršyti internete. Žinoma, jei esate toli nuo pagrindinio interneto ryšio šaltinio ir šis WiFi signalo stiprintuvas negalės jo aptikti, jokio stiprinimo jau nebus. 

Taigi, „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ leidžia vienodai kokybiškai naudotis WiFi signalu visoje bevielio maršrutizatoriaus aktyvumo zonoje, nepriklausomai nuo to, kaip toli esate nuo pačio maršrutizatoriaus - signalo kokybė bus maksimaliai gera. Tačiau šis stiprintuvas maršutizatoriaus aktyvios WiFi zonos nepadidina.

„Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ testavimas

Apžvalgos autorius iš „Google Play“ atsisiuntė „WiFi Analyzer“ programėlę ir atliko šio WiFi signalo stiprintuvo testavimą. Rezultatai parodė, kad esant vieno metro atstumu nuo maršrutizatoriaus skirtumų nematyti: „sean.king“ yra maršrutizatoriaus skleidžiamo WiFi ryšio signalo pavadinimas, o „sean.king_plus“ – „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ skleidžiamo WiFi ryšio signalo pavadinimas.

Perėjus į virtuvę matyti žymiai aiškesnis WiFi stiprintuvo efektas. Jis sustiprina WiFi signalą iki tokio lygio, tarsi apžvalgos autorius ir nebūtų pasitraukęs nuo pagrindinio maršrutizatoriaus, nors tuo metu jis yra už dviejų sienų. Žinoma, maksimalus rezultatas bus tada, kai išmanusis telefonas bus nutolęs ne daugiau kaip 1 metrą nuo „Xiaomi“ WiFi signalo stiprintuvo.

Kitu atveju, apžvalgos autorius buvo įšėjęs į gatvę ir tuo metu „Xiaomi“ WiFi stiprintuvas buvo kelnių kišenėje prijungtas prie išorinės baterijos. Išmanusis telefonas buvo laikomas tiesiog rankose. Iš žemiau pateiktų rezultatų akivaizdžiai matyti, kad šis „Xiaomi“ WiFi signalo stiprintuvas interneto ryšio signalą sustiprino iki tokio lygio, tarsi būtų kambaryje šalia pagrindinio WiFi maršrutizatoriaus.

 

„Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ prijungimas

Iš pradžių reikia į išmanųjį telefoną atsiųsti programėlę „Mi Home“. Galima pasirinkti anglų kalbą. Atsisiuntus programėlę tereikia paspausti „+“ ikonėlę, kuri yra viršuje, dešinėje pusėje. Tada pradedama ieškoti naujų įrenginių. Žinoma, norint rasti WiFi signalo stiprintuvą, jis prieš tai turi būti įjungtas prie energijos šaltinio.

Galima ir rankiniu budu prijungti WiFi signalo stiprintuvą, paspaudus „manual add“ ir pasirinkus „Mi Network Extender“. Tada WiFi signalo šviesos indikatoriaus geltona spalva pasikeičia į mėlyną ir belieka nurodyti jūsų interneto tinklo prisijungimo slaptažodį, kad WiFi signalo stiprintuvas galėtų prisijungti prie šio ryšio ir jį sustiprinti. Sustiprintas WiFi ryšis vadinsis kaip ir jūsų pagrindinis interneto ryšis, tik pavadinime atsiras papildomas „plus“ užrašas. Ir viskas.

Tad ar verta už šį „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ WiFi signalo stiprintuvą mokėti 8 eurus? Apžvalgos autoriaus teigimu, „be jokios abejonės, taip“.

Norint tam tikrose namų vietose sustiprinti interneto ryšį šis WiFi signalo stiprintuvas yra žymiai geresnis pasirinkimas nei dar vienas maršrutizatorius. Taip, „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ neskleis signalo visuose namuose (tai irgi gerai, jei nenorime, kad kaimynai naudotųsi mūsų WiFi), bet konkrečioje vietoje šis prietaisas labai ženkliai sustiprins interneto ryšį.

Tad „Xiaomi“ WiFi stiprintuvas labai pravestų tais atvejais, kai reikia sustiprinti silpnoką viešai prieinamą WiFi signalą arba dideliuose namuose yra erdvių, kur signalas tiesiog per silpnas normaliam darbui. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(10)
(12)

Komentarai (2)