„Huawei“ skelbia, kad pristatė pirmuosius pasaulyje telefonus, skirtus „profesionaliai fotografijai“ (Video)  ()

Kovo 27 vakarą, Paryžiuje pasauliui pristatyti naujieji „Huawei“ flagmanai: „Huawei P20”, ir „Huawei P20 Pro”. Naujoji serija pasižymi iki šiol nematytomis fotografinėmis galimybėmis: „Jis sukurtas profesionaliai fotografijai“, – pristatyme sakė „Huawei“ vadovas Richard Yu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du smegenų pusrutuliai

Kinų gamintojas „Huawei“ turi du telefonų flagmanus: „Mate“ ir P telefonus. Ir vieni tradiciškai pristatinėjami pavasarį, o kiti – rudenį. „Mate“ praėjusių metų spalį buvo pristatyti Miunchene, o štai šiemetiniai P – Paryžiuje. M – Miunchenas, P – Paryžius. Paprasta, ar ne?

„Dar galima sakyti ir taip: du žmogaus smegenų pusrutuliai atsakingi už skirtingas sritis: vienas, dešinysis, kuruoja kūrybingumą, kitas, kairysis – racionalumą. „Huawei“ taip žiūri ir į savo flagmanus: „Mate” akivaizdžiai galima priskirti racionalumo etiketę, o P serijai – kūrybingumo“, – sako „Huawei“ Baltijos regiono viešųjų ryšių vadovė Daša Karpilovič, žingsniuojanti link įėjimo į Grand Palais kompleksą Paryžiuje. Tiesa, žiūrint į Europos žemėlapį, vaizdas yra atvirkščias: kūrybingasis Paryžius yra kairėje, o racionalusis Miunchenas – dešinėje.

Spalvingesnis ir šviesesnis

Kalbant apie Paryžių, Prancūzijos širdis svečius pasitiko rūškanu oru ir rūke galvą pametusiu Eifelio bokštu. Bet pačiame P20 pristatyme spalvų netrūko.

Kaip iki šiol atrodė dauguma telefonų korpusų? Taip, dauguma yra sustingę juodos spalvos rimtyje ar turi spalvotą, bet vienspalvį korpusą.

P20 pristatė naujieną: gradientinį korpusą, kuriame viena spalva keičia kitą, priklausomai nuo žiūrėjimo kampo.

Tai pat P20 serija pasižymi ryškesniu ekranu – jų pačių teigimu, iki 23% šviesesniu, nei „iPhone X”.

Daug daug daug kamerų

Kažkada telefonai varžėsi dydžiu: iš pradžių stengėsi kuo mažesni, bet ratas apsisuko ir kartu su ekranu ėmė augti ir korpusas. Paskutiniu metu korpuso dydis tarsi ir nusistovėjo vietoje, vietiniai mūšiai vyksta tik dėl tarpo iki korpuso krašto, bet juk jau seniai konkurencinėje kovoje atidarytas ir dar vienas frontas – fotokameros.

Kažkada visi stengėsi nustebinti vartotojus matricos megapikselių skaičiumi. Čia paskutinį žodį tarė, berods, „Nokia“, ant pokerio stalo tėškusi 41 megapikselį.

2017-aisiais „Huawei“ pradėjo naują lošimo partiją mesteldama naują kozirį – pristatė „Mate 10 Pro” su dviem F 1.6 diafragmos kameromis – į ką šiemet „Samsung“, pristatydami S9 su bent viena F 1.5 diafragmos kamera.

Todėl, žinoma, visi technologijų entuziastai pastatė ausis ir išplėtė akis laukdami, kuo gi atsimuš P20 serija. Ir šiandien jau galima patvirtinti gandus: pagrindinis „Huawei” koziris – „P20 Pro” turi net tris galines (žinoma, „Leica“) kameras.

„Huawei P20” paveldėjo tikrai įspūdingą „Mate 10 Pro” kamerų rinkinį: 20 MP spalvotą ir 12 MP monochrominę kameras, tuo tarpu „P20 Pro” turi net tris: 40 MP spalvotą, ir 20 MP monochrominę spalvotas ir 8 MP spalvotą telelinzę.

Dar papildomai – šviesos šiltumo jutiklį, lazerinę matavimo sistemą ir t. t. Dar viena fotografinė „P 20 Pro” naujovė – AI stabilizavimo sistema. „Kažkada buvo elektroninio stabilizavimo sistema, paskui – optinio stabilizavimo, o mes pristatome dirbtinio intelekto stabilizavimą“, – pranešime teigė R. Yu.

Pasak jo, ši sistema eliminuoja trikojo (ar vienakojo, ar atramos) poreikį – apsimokiusi sistema nuspėja vartotojo rankų virpėjimą, ir todėl leidžia fotografuoti žymiai prastesnėje šviesoje.

Įspūdingai atrodo ir „Huawei“ pasiektas ISO jautrumas: „P20 Pro” kamera siekia iki ISO 102 400, kas, tiesą sakant, atitinka profesionalaus veidrodinio fotoaparato „Canon EOS 5D Mark IV“ jautrumą.

Na, o paskutinis kirtis, tikrai gerokai pritvojantis konkurentus – optinis priartinimas (liaudiškai – „zoomas“). „P20 Pro” turi 3x optinį ir 5x hibridinį priartinimą (ir dar 10X skaitmeninį, bet pakankamai įspūdingos kokybės, bent jau taip atrodė prezentacijoje). Tokiais parametrais kol kas negali pasigirti joks kitas šiuolaikinis telefonas.

Kas liko

Žinoma, telefonas – tai ne tik kameros. Kalbant apie likusią techninę įrangą, „P 20” turi “Kirin 970“ procesorių (tokį patį, kaip ir „Mate 10 Pro”), 4 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties, 3400 mAh bateriją, vietą 2 SIM kortelėms.

Telefone veikia „Android 8.1 Oreo” operacinė sistema – pirmoji atnaujinta „Android” versija nuo 8.0 laikų. Pasak ją renginyje pristačiusio „Google“ viceprezidento, ji labiau pritaikyta dirbtinio intelekto galimybėms. Telefone pristatyta ir atnaujinta EMUI 8.1 vartotojo sąsaja.

„P20 Pro” daugiausia skiriasi tuo, kad jame įdėta 6GB RAM ir 4000 mAh akumuliatorius – be jau minėtos trigubos kameros.

Telefonas pritaikytas ir išplėstosios realybės (angl. augmented reality, AR) galimybėms.

Numatoma „P20” kaina – 649 eurai, „P20 Pro” – 849 eurai.

Renginyje buvo pristatytas ir „PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS“. Apie šį modelį papasakosime kiek vėliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Adomas Rutkauskas
(18)
(6)
(12)

Komentarai ()