8 programos, kurias jau dabar verta pašalinti iš „Windows 10“ aplinkos  (1)

Nepatogios, nenaudingos, pasenusios, kartais netgi kenksmingos. Atsikratykite šių programų kaip galima greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atidarykite „Windows 10“ programoje laukelį „Pridėti / šalinti programas“, ir tikriausiai pamatysite kažkurią iš šiame sąraše aprašomų programų.

 Geriausiu atveju jums jų nereikia. Blogiausiu - jos ne tik užima vietos, bet ir prisideda prie sistemos pažeidžiamumo. Pašalinkite jas nedvejodami.

1. „Flash“ grotuvas ir kitos pasenusios technologijos

Kažkada tinklalapiams buvo reikalingi papildiniai, tokie kaip „Adobe Flash“, „Microsoft Silverlight“ ar „Java“, kad būtų galima atkurti vaizdo įrašus arba rodyti įvairias programas. Dabar, kai dauguma šiuolaikinių svetainių persikėlė į HTML5, šios programėlės tapo nebereikalingos. Juolab, kad „Flash“ ar „Silverlight“ nuolat randamos saugumo spragos.

„Adobe“ planuoja iki 2020 m. visiškai nutraukti „Flash“ palaikymą. Metais ilgiau tęsis „Silverlight“ palaikymas. Galbūt „Java“ ir buvo revoliucinė technologija, kai buvo išleista 1995 m., tačiau nuo to laiko daug kas pasikeitė.

Taigi pašalinkite „Flash Player“, „Shockwave Player“, „Silverlight“ ir „Java“. Jos jums jau nebepravers.

Alternatyva: nereikalinga. Dabar daugelyje svetainių vaizdo įrašas puikiai rodomas be trečiųjų šalių papildinių.

2. „Yandex.Browser“ ir kiti „junkware“ priedai

Jei jūs diegiate daug programų ir nepastebite to, ką jie siūlo įdiegti priedėlyje, tuomet „prisikviečiat daug nelauktų svečių“.

Visų pirma, tai naršyklės skydeliai ir plėtiniai. „Yandex.Elements“, „Sputnik@Mail.ru“, „Yahoo“, „Bing“ ... Visi šie dalykai ne tik sutrikdo sąsają, bet ir siekia pakeisti jūsų pagrindinį puslapį ir numatytąją paiešką.

Tai taikytina „Yandex.Browser“, „Amigo“, „Defender@Mail.ru“ ir kitoms programoms. Ištrinkite šias programas ir atidžiai žiūrėkite, kai instaliuojate tai, kas jums reikalinga.

Alternatyva: įprastos naršyklės, pvz., „Chrome“, „Firefox“, „Opera“ ar „Vivaldi“. Atsisiųskite programas iš patikimų šaltinių ir neleiskite įdiegti nepageidaujamos programinės įrangos. „Unchecky“ padės jums tai padaryti.

3. „CLEANER“ ir kitos sistemos valymo programos

Daugelis neįsivaizduoja gyvenimo be programų, tokių kaip „CCleaner“ arba „IObit Advanced SystemCare“. Tačiau jos nedaro nieko to, ko būtų nepajėgi padaryti „Windows 10“ įmontuota disko valymo programėlė. Be to, daugelis valymo ir optimizavimo programų apkrauna sistemos išteklius.

Ar jums būtina kas keletą dienų išvalyti slapukus iš naršyklės? O pašalinus „nereikalingus“ raktus iš registro, galite padaryti daug žalos sistemai. Taip, „CCleaner“ gali padėti pašalinti kai kurias programas, kurių „Windows“ negali pašalinti, bet be to jūs pilnai galite apsieiti. Tas pats pasakytina ir apie kitus optimizatorius.

Alternatyva: standartinės sistemos priemonės. Jei norite atlaisvinti vietos, naudokite „Windows“ disko valymą. Jei norite defragmentuoti diską, paleiskite disko defragmentavimo priemonę. Jums nereikės vėl eiti į registrą, kad pašalintumėte raktus su neaiškiais vardais. Sistema geriausiai žino, ko jai reikia.

4. Iš anksto įdiegta programinė įranga

Nesvarbu, kokį nešiojamą kompiuterį perkate - „HP“, „Dell“, „Toshiba“, „Lenovo“, - jame rasite gamintojo pateiktą iš anksto įdiegtą programinę įrangą, kuri neturi privalumų. Pvz., „HP“ nešiojamame kompiuteryje buvo „HP Lounge“, „HP 3D DriveGuard“, „CyberLink YouCam“, „HP Support Assistant“ ir „HP“ užduočių juosta, skirta "Windows 10".

Visi šie priedai yra skirti ką nors atnaujinti ir ką nors apsaugoti, tačiau praktiškai jie tik naudoja sistemos išteklius ir užima vietos. Ištrinkite iš anksto įdiegtą programinę įrangą.

Alternatyva: nereikalinga. „Windows 10“ pati gali įdiegti naujinimus ir tvarkykles.

5. „Metro“ programos „Windows 10“

„Microsoft“ nuolat mums siūlo daug vadinamųjų „Metro“ programų. Tai - „3D Builder“, „Xbox“, „Žemėlapiai“, „Orai“, „OneNote“, „Naujienos“, „Sportas“, „Finansai“, „Paštas“ ...

„Metro“ programos turi labai ribotą funkcionalumą ir unikalią sąsają. Galbūt planšetiniame kompiuteryje su „Windows 10“ jos yra tinkamos, bet nešiojamuosiuose arba stacionariuose kompiuteriuose jos paprasčiausiai nereikalingos. Jūs lengvai joms rasite alternatyvą. Laimei, jas galima visiškai pašalinti.

Alternatyva: skaityti naujienas patogiau naršyklėje ar RSS, patikrinti el. paštą - per „Gmail“ ar „Thunderbird“. „3D Builder“ ir „Xbox“ yra visiškai nenaudingos, jei neturite 3D spausdintuvo ar žaidimo konsolės.

6. „Edge“ ir „Internet Explorer“

„Internet Explorer 11“ - naujausia šios „legendinės“ naršyklės versija. Jos ilgą laiką niekas nenaudoja, tačiau „Microsoft“ palieka ją „Windows 10“ dalimi.

Jei norite išjungti „Internet Explorer“ (jos negalima visiškai ištrinti), paieškoje įrašykite „Įgalinti ar išjungti“ „Windows“ komponentus, atidarykite paiešką ir panaikinkite žymės langelį šalia „Internet Explorer 11“.

Kalbant apie „Edge“, tai, žinoma, atrodo kaip įprasta naršyklė ... bet tik tuomet, jei lyginti su „Internet Explorer“. „Microsoft“ išskirtinai siekia „Edge“ populiarumo, tačiau kol kas nelabai sėkmingai. Kaip ir daugelis naujų „Microsoft“ programų, „Edge“ sąsaja yra tinkamesnė planšetiniams kompiuteriams, nei stacionariems kompiuteriams. Taigi jį taip pat galite ištrinti.

Alternatyva: jų yra daug. Dauguma vartotojų naudoja „Edge“ ir „Internet Explorer“ tik tam, kad apsilankytų „Chrome“, „Firefox“ ar „Opera“ svetainėse ir įdiegtų tinkamą naršyklę. Darykite ir jūs taip.

7. „Skype Click to Call“  

Gana nenaudingas plėtinys naršyklei, kuris instaliuojasi kartu su „Skype“. Tai leidžia skambinti telefono numeriais, kurie atsiranda tinklalapiuose. Dažnai „Skype Click to Call“ paprastus skaičius priima kaip telefono numerį, nors tai nėra telefono numeris. Pašalindami šią funkciją, „Skype“ nepakenksit.

Alternatyva: greičiausiai tai nereikalinga. Ar dažnai skambinate „Skype“ į stacionaraus ryšio numerius?

8. „Windows Media Player“ ir „QuickTime“

Ar vis dar naudojate standartinį „Microsoft“ grotuvą? Yra daug patogesnių ir funkcionalesnių alternatyvų. Išjungti „Windows Media Player“ galite per „Windows komponentų įjungimas arba išjungimas“.

„QuickTime“ gali būti įdiegta jūsų kompiuteryje, jei naudojate „iTunes for Windows“, tačiau "iTunes" nebereikia "QuickTime" savo darbe. "QuickTime" palaikymas "Windows" nutrauktas 2016 m. Visus medijos formatus, kuriuos palaiko "QuickTime" jei reikia, lengvai gai atidaryti trečiosios šalies grotuvai.

Alternatyva: kiti naudojami grotuvai garso ir vaizdo atkūrimui, pavyzdžiui „AIMP“, „foobar“, „KMPlayer“ ir „VLC“. Jie palaiko ir daugybę kitų failų formatų, o jų sąsaja yra daug priimtinesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(64)
(45)
(19)

Komentarai (1)