Kuo važinėjo pavojingiausia Lietuvoje Kamuolinių gauja? Policija papasakojo, ką surado garaže (Video)  ()

Policijai likvidavus Kamuolinių gaują, konfiskuoti ir jos narių turtai. Konfiskuoto nusikaltėlių turto sąrašas ilgas. Jame – ir prabangių automobilių parkas. Tokio lygio transporto priemonėmis važinėja legaliai pajamas uždirbantys didelių įmonių vadovai. Tačiau Kamuolinių, kurie dėjosi įvairių įmonių vadybininkais ir projektų vadovais tikrosios pajamos buvo gautos nusikalstamu būdu – vagiant ir perparduodant prabangius laikrodžius, papuošalus, automobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp automobilių, kuriuos konfiskavo policija, dominuoja „Porsche“ markės modeliai. Policijos išplatintose nuotraukose ir filmuotoje medžiagoje galima nesunkiai įžvelgti sedaną „Porsche Panamera“, sportinį „911 Turbo“.

Toks nusikaltėlių skonis nestebintų (jie daugybę metų yra praleidę Vokietijoje), jei ne šių automobilių kainos. Tarkime, standartinė „Panamera“ (3 l, 330 AG variklis) kainuoja nuo 98 978 Eur. Tačiau prabangiausios komplektacijos su 4 l 550 AG varikliu kaina – 160 051 Eur. Kelių metų senumo tokį automobilį galima įsigyti už 50 – 100 tūkst. Eur. Labai panaši ir „Porsche 911 Turbo“ kaina.

Policija neskelbia tikslių duomenų apie šiuos modelius, todėl jų vertę galima tik nuspėti.

Filmuotoje policijos medžiagoje (žiūrėkite teksto pabaigoje) labai aiškiai matomas ir „Mercedes S Class Coupe“. Šis sportinis automobilis taip pat gali būti įvairiausių modifikacijų. Tarkime, patobulinta AMG versija (2016 m.) gali kainuoti ir 190 000 Eur. Tuo tarpu paprasta gamyklinė modifikacija, net ir visiškai nauja – „vos“ 102 tūkst. Eur.

Kamuoliniai mėgo ir vis labiau populiarėjančius elektromobilius „Tesla“. Tarp konfiskuotų transporto priemonių galima aiškiai išskirti „Tesla Model S“. Tiesa, ir vėl neaišku, kokio galingumo. Geros būklės naudotą „Model S“ galima įsigyti už vidutinę 80 000 – 115 000 Eur kainą.

Šiame sąraše visureigiai BMW X5 bei Audi Q3 atrodo netgi banaliai – vos ne kaip tautos automobiliai. Jų kainos (porą metų važinėtų) svyruoja atitinkamai nuo 45 iki 60 tūkst. ir nuo 25 iki 30 tūkst. eurų.

Tuo tarpu naujas BMW X5, priklausomai nuo modifikacijos, kainuotų nuo 68 iki 96 tūkst. eurų. O autovežiu išvežti konfiskuoti „VW Golf“ arba „Audi A6“ verti paminėti tik dėl įvairovės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()