Ar pigesni telefonai iš Kinijos gali prilygti žinomų gamintojų išmaniesiems? Kada ir kokį telefoną rinktis, jei norite našumo, geros kainos ar puikios kameros  ()

Mano pirmasis išmanusis telefonas buvo visiškas kinietis, kurio pavadinimas dar ir šiandien nelabai ką sako daugumai. Prieš maždaug 5 metus nusipirkau „Doogee“ vardu pažymėtą įrenginį, kuris šiai dienai nugulęs žmonos krikšto tėvo kišenėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis mano pirkinys buvo ganėtinai sėkmingas, todėl vieną kinietį keitė kitas. Galiausiai mano rankose atsidūrė naujausias „iPhone“, o dabar jose galima išvysti „Google Pixel 2 XL“.

Jau tapo įprasta lyginti vieną gamintoją su kitu, mažiau žinomą kompaniją iš Kinijos su vienu populiariausiu telefonų gamintojų pasaulyje ir pan. Tačiau didžiausia problema iškyla tada, kai reikia pasirinkti išmanųjį telefoną sau.

Žinoma, internete galima rasti daugybę patarimų, daugybę rinkinių, kur pateikiami geriausi iš geriausių ir pan. Bet esminis klausimas yra kada geriau rinktis kinišką telefoną, o kada geriau žvalgytis į populiariausių gamintojų, tokių kaip „Samsung“ produktus. Taigi, mano asmeninė nuomonė, ką rinktis jeigu…

...ieškome galingo išmaniojo telefono?

Net ir mažiau besidomintys telefonais žino, jog kiekviena kompanija turi savo aukščiausios klasės įrenginius. Žinome ir tai, jog egzistuoja toks dalykas kaip „AnTuTu“ sintetiniai testai, kurie daugiau mažiau atspindi, kaip veikia Jūsų norimas ar jau turimas telefonas. Ir atsakymas į klausimą, ką rinktis ieškant galingo išmaniojo telefono yra pakankamai vienareikšmiškas – tai turėtų būti kiniškas telefonas.

Jau ne vienerius metus kinai į savo telefonus sugeba sudėti pačius galingiausius procesorius, daugybę operatyviosios atminties ir vartotojui pasiūlyti itin sparčius išmaniuosius už itin patrauklią kainą. Tokie telefonai kaip „OnePlus“, „LeEco“ ar „Xiaomi“ kainuoja mažiau arba gerokai mažiau, tačiau bent jau galios atžvilgiu dažniausiai ne tik kad nenusileidžia, tačiau ir lenkia didžiausius gamintojus. Dažniausiai tai labiai puikiai atsispindi ir įvairiuose našumo ar spartos testuose.

…ieškome vidutinės klasės išmaniojo telefono?

Dar viena kategorija, kurioje iš esmės būtų sunku pasirinkti ne kinišką išmanųjį telefoną. Ir tai tikriausiai lemia nemenkas kainos skirtumas. Pavyzdžiui, aukštos klasės „Xiaomi“ išmanusis telefonas kainuoja mažiau nei vidutinės klasės „Samsung“ telefonas. Na, o vidutinės klasės „Xiaomi“ ar kito panašaus gamintojo įrenginys kainuoja maždaug pusė tiek, kiek vidutinis „Samsung“.

Tačiau labai dažnai žmonės iš vidutinės klasės įrenginio tikisi stebuklo, o dažniausiai jo laukiama iš kameros. Reikėtų suprasti tai, jog už kelis šimtus eurų Jums nepavyks gauti ne tik vidutinės klasės (o kartais net ir kiek aukštesnės) specifikacijų su flagmanų kamera. To tikrai nebus. Ir jeigu Jums vidutinės klasės telefone reikalinga geresnė kamera, Jums tikrai teks sumokėti tuos papildomus šimtą ar du šimtus eurų tam, jog įsigytumėte vidutinės klasės „Samsung“.

Na, bet jeigu nesitikite stebuklingos kameros, tai kinai Jums tikrai turės ką pasiūlyti šiame segmente – pakankamai galingi procesoriai, talpios baterijos ir kitos standartinės privilegijos be jokių didesnių išskirtinumų. Kitaip sakant – labai geras kainos ir kokybės santykis tiems, kurie nenori išleisti krūvos pinigų arba telefoną vis dar naudoja tik skambučiams ir draugams socialinėj erdvėje atrašyti.

…ieškome gerai fotografuojančio telefono?

Kažkada galvojau, kad ir Kinijos rinkoje tarp mažiau žinomų gamintojų galima rasti gerai fotografuojančių telefonų. Taip, galima rasti gerai fotografuojančių telefonų, tačiau tai artimiausiu metu tikrai neprilygs didžiosioms kompanijoms ir geriausiems jų telefonams. Šioje situacijoje reikėtų suprasti tai, jog norint tikrai gerai fotografuojančio išmaniojo, teks sumokėti daug.

Ir didžiausia problema ieškant išmaniojo telefono su itin geromis fotografavimo savybėmis, manyčiau, yra tai, kad kartu su labai gera kamera Jūs gausite ir visas kitas labai geras specifikacijas. Noriu pasakyti tai, jog nerasite telefono, kuris tiesiog labai gerai fotografuotų, tačiau visa kita būtų vidutiniška arba tiesiog gerai. Tad, šiuo atveju gali tekti sumokėti 800 eurų, 1000 ar dar daugiau eurų.

Žinoma, galima bandyti ginčytis ir įrodinėti, jog telefonas už 500 eurų fotografuoja pakankamai gerai ir nedaug atsilieka nuo kitų. Tačiau ar kažkam rūpi, koks yra įrenginio kainos ir kokybės santykis žvelgiant į nuotraukas?

…ieškome kažko specifiško?

Norite įsigyti itin atsparų ar kažkokį kitokį specifinį telefoną? Galbūt ieškote išmaniojo telefono, kuris pirmasis buvo pagamintas su pirštų antspaudų jutikliu ekrane? Tuomet ir vėl siūlyčiau pasižvalgyti Kinijos rinkoje. Kaip bebūtų keista ar juokinga, tačiau būtent čia galima rasti daugybę inovatyvių ar dėmesio pritraukiančių sprendimų.

Tikriausiai 9 atvejais iš 10 inovatyvūs sprendimai iš pradžių atsiranda mažesnių Kinijos kompanijų įrenginiuose ir tik vėliau atkeliauja į didžiųjų gamintojų flagmanus. Itin siauri ekrano rėmeliai – „Xiaomi“, dviguba kamera – „Huawei“, pirštų antspaudų jutiklis ekrane – „Vivo“. Tad, jeigu norite kažko įdomaus – pasidairyti Kinijos rinkoje tikrai gali būti naudinga.

O ką renkatės Jūs?

Praėjusius metus užbaigiau su „iPhone 8 Plus“ rankoje, nes „iPhone X“ atrodė kiek rizikingas sprendimas ir manau, kad buvau teisus. Tačiau man reikėjo, jog telefonas darytų kiek įmanoma geresnes asmenukes. Tad „obuolį“ vasario mėnesį pakeitė „Google Pixel 2 XL“. Tiesiog nuostabu yra tai, kokius privalumus gauname naudodamiesi „Android“ operacinės sistemos kūrėjų telefonu, o tai ką gali kamera šiame telefone, mano supratimu, yra geriausia rinkoje iki šiol.

O kokį išmanųjį telefoną naudojate Jūs ir kodėl pasirinkote būtent tokį. Pasidalinkite savo mintimis komentaruose, o jeigu manote, kad aš kažkiek suprantu apie telefonus – sekite mane „Facebook“ platformoje, kur stengiuosi pasidalinti ir kitais įspūdžiais apie telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(3)
(10)
(-7)

Komentarai ()