Negirdėta rusų kompanija ruošiasi gaminti įspūdinga nei šūvių, nei sprogimų nebijantį visureigį - kas slepiasi po kieta oda?  ()

Žemutiniame Naugarde (Rusija) įsikūrusi kompanija „Rida“ ne vienerius metus ruošė šarvuotas užsienietiškų automobilių versijas. Tačiau dabar šios dirbtuvės nusprendė imtis rimtesnio projekto – konstruoja modelį su savo prekės ženklu. Rusų firmos inžinieriai tobulina prabangų visureigį, kurį pavadino „Varvar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis modelis ruošiamas didžiojo „Toyota Tundra“ pikapo pagrindu. Kompanija suprojektavo visiškai naują šūviams ir sprogimams atsparų kėbulą – nešarvuotų automobilio versijų rusai gaminti neketina. Sprendžiant pagal pirmuosius maketus ir kompiuterinius eskizus, išorės dizainas bus itin agresyvus.

 

Savo stiliumi jis panašėja į amerikietiškąjį „Tank“, tačiau turi dar daugiau briaunų ir taisyklingai lygių paviršių.  Apvalūs priekiniai ir stačiakampio formos galiniai žibintai paimti iš G klasės „Mercedes-Benz“ visureigio.

Skelbiama, kad šarvuoto kėbulo apsauga pagal Europoje galiojančius standartus atitiks B7 lygį. Tai reiškia, kad jis atlaikys apšaudymą iš SVD snaiperinio šautuvo arba 7,62 milimetrų kalibro automatinio kulkosvaidžio. 

„Varvar“ bus montuojamas 5,7 litro darbinio tūrio V8 tipo benzininis „Toyota“ variklis, kurio maksimali išvystoma galia siekia 381 AG. Jo sukimo momentas visiems keturiems ratams bus perduodamas per 6 laipsnių automatinę pavarų dėžę. 

Visureigio ratų bazė sieks 3701 milimetrą, o prošvaisa – 264 milimetrus. Jis galės vežti iki 600 kilogramų svorio krovinį, o degalų bako talpa sieks 100 litrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(11)
(-2)

Komentarai ()