Akibrokštas „Samsung“ savininkams: „Galaxy S9“ ir „Galaxy S9+“ telefonai savaime išsiunčia savininko nuotraukas atsitiktiniams kontaktams - ką reikia žinoti ir kokia situacija Lietuvoje  ()

Užsienio naujienų portaluose pasirodė žinia, galinti sukelti nerimą naujausių „Samsung“ flagmanų turėtojams: panašu, kad „Galaxy S9“ ir „Galaxy S9+“ telefonai gali išsiųsti telefone saugomas nuotraukas atsitiktinai pasirinktiems vartotojo kontaktams, be jokio prašymo ar leidimo, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie netikėtą telefono veikimą vartotojai rašo specializuotame socialinio tinklo „Reddit“ kanale bei oficialiuose gamintojo forumuose. Pavyzdžiui, vienas vartotojas skundėsi, kad jo telefonas visas turėtas nuotraukas išsiuntė jo panelei. Žinutės siunčiamos per gamintojo sukurtą susirašinėjimo programėlę „Samsung Messages“. Tuo tarpu „siuntėjas“ net nemato, kad iš jo įrenginio iškeliavo informacija – daugelis apie tai sužino tik tada, kai būna informuojami gavėjo.

Panašu, kad problema yra itin reta, tačiau jos priežastis dar nėra nustatyta. Visų trijų Lietuvoje veikiančių didžiųjų mobiliojo ryšio operatorių atstovai tvirtina, kad jų klientai tokiomis netikėtomis telefono funkcijomis dar nesiskundė.

„Samsung Electronics Baltics“ padalinio vadovas Lietuvoje Simonas Skupas tvirtino, kad įmonė „nedelsiant ėmėsi tirti šį atvejį, tačiau nenustatė jokių technologinių ar programinių sutrikimų, kurie galėtų būti susiję su šia situacija. Iki šiol į „Samsung“ nei pasauliniu mastu, nei Lietuvoje nesikreipė nei vienas vartotojas su panašiu nusiskundimu. Nepaisant to, kompanija ir toliau tirs šią situaciją. Skatiname klientus, turinčius klausimų ar nuogąstavimų, kreiptis į artimiausią „Samsung“ klientų aptarnavimo centrą“.

„Bitė Lietuva“ technikos vadovas Gintas Būtėnas informavo, kad savaiminio nuotraukų išsiuntinėjimo klaida gali pasireikšti tik tuo atveju, jeigu telefoną aptarnaujančio ryšio operatoriaus tinkle yra aktyvuotos balso perdavimo per LTE (VoLTE) paslaugos bei RCS (Rich Communication Suite) protokolas, kuriuo ketinama pakeisti SMS. Lietuvoje VoLTE paslaugas teikia tik „Telia“, RCS paslauga apskritai Lietuvoje dar nenaudojama, todėl galima tikėtis, kad mūsų šalyje tokių incidentų būti neturėtų.

Leidinys „Engadget“ rašo, kad daugiausiai su šia problema susiduria JAV mobiliojo ryšio paslaugų teikėjo „T-Mobile US“ klientai, tačiau operatoriaus atstovai nurodo, kad problema yra ne jų, o „Samsung“ pusėje. Taip pat nurodoma, kad nenumatytu nuotraukų siuntinėjimu užsiima ne tik „Galaxy S9“ įrenginiai.

O „Samsung“ telefonų naudotojams iki problemų pašalinimo rekomenduojama kaip pagrindinę žinučių siuntimo programą vietoj „Samsung Messages“ pasirinkti „Android Messages“, antraip gali kilti rizika patekti į labai nepatogią situaciją. Taip pat reikėtų atšaukti „Samsung Messages“ suteiktą leidimą prieiti prie telefono atminties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()