„Kada tai įvyks ir kaip aš nežinau, bet kriptovaliutų galas bus liūdnas“: jau pildosi Warreno Buffeto žodžiai – mirusių kriptovaliutų sąrašas plečiasi akyse  (16)

Remiantis CNBC ataskaita, daugiau nei 800 skirtingų kriptovaliutų, kurios išvydo dienos šviesą per pastaruosius 18 mėnesių, yra mirusios. Ir šis sąrašas vis greičiau pildosi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kriptovaliutų stebėjimo svetainė CoinSchedule rodo, kad bendrovės per 2017 metus paaugo 3,8 mlrd. JAV dolerių ir 2018 metais pasiekė 11,9 mlrd. dolerių ribą. Tačiau didžioji dalis šių kriptovaliutų dabar yra mirusios, nes tai tebuvo sukčiai, arba siūlomi produktai niekada netapo realybe.

Deadcoins.com stebi mirštančias kriptovaliutas ir savo sąraše jų jau turi daugiau kaip 800. Tokia valiuta laikoma mirusia, kai jos vertė nesiekia ir 1 cento. Žinoma, Bitcoin yra garsiausia kriptovaliuta, bet net ir jos vertė, lyginant su pernai metais, nukrito 70 %.

ICO įgavo blogą reputaciją po to, kai į viešumą iškilo daugybė istorijų apie investuotojų prapuolusius pinigus. Tai tapo itin rizikinga veikla. Tačiau vis dar yra žmonių, kurie tiki ICO šviesia ateitimi.

Nepaisant pastaruoju metu demonstruojamų prastų Bitcoin rezultatų, vis dar tikimasi, kad kriptovaliuta atgaus dalį prarasto praėjusių metų augimo. Arthur Hayes, kriptovaliutų keityklos BitMEX vadovas CNBC teigė, kad jo manymu, iki metų pabaigos Bitcoin‘o kaina gali pakilti net iki 50 000 JAV dolerių. Skamba itin optimistiškai.

Visgi, atsižvelgiant į paskutiniąsias kriptovaliutų žinias, šios pramonės kritikai turėtų jaustis gerai. Žinomas investuotojas Warren Buffet ne kartą žiniasklaidai sakė, kad tai Bitcoin‘o pabaiga. „Kalbant apskritai apie kriptovaliutas, galiu beveik aiškiai pasakyti, kad jų galas bus liūdnas“, - dar šių metų pradžioje teigė Berkshire Hathaway pirmininkas ir generalinis direktorius. „Kada tai įvyks ir kaip aš nežinau“, tačiau turint galvoje, kad nuo 20 000 JAV dolerių bitcoin‘o kaina nukrito iki 6500, tendencija yra liūdna. Telieka tik stebėti CoinDesk pateikiamą bitcoin‘o kainos situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(17)
(23)

Komentarai (16)