„Neįsivaizduoju kas už tokius pinigus įsigijęs šį laikrodį dar galėtų kažkuo skųstis“: „Xiaomi Amazfit Bip“ - pirmutinis pasirinkimas ieškantiems optimalaus santykio tarp kainos ir funkcionalumo (Video)  ()

„Xiaomi Amazfit Bip“ yra labai pigus, bet tuo pačiu itin funkcionalus išmanusis laikrodis su širdies ritmo ir miego kokybės matavimu, aprūpintas GPS, o baterijos energijos užtenka net 45 dienoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Fizinio aktyvumo funkcijos:žingsniamatis, nueito atstumo matavimas, nuolatinis širdies ritmo matavimas, miego kokybės sekimas, informaciniai pranešimai apie per ilgą užsisėdėjimą.
  • Sporto režimai: 4 - bėgimas lauke ir ant bėgimo takelio, važiavimas dviračiu ir ėjimas.
  • Navigacija: GPS ir GLONASS navigacinės sistemos.
  • Žinutės ir pranešimai: informacija apie praleistus skambučius, žinutes, socialinių tinklų pranešimus. 
  • Papildomos funkcijos: žadintuvas, orų prognozė
  • Ekranas: lietimui jautrus, 1,28 colių, 176 x 176 px raiškos, ryškus ir šviesą atspindintis spalvotas ekranas su 2.5D Corning Gorilla Glass 3 apsauga ir išskirtiniu energijos taupymu - jis veikia kaip elektroninis rašalas. Kol vaizdas nejuda, energija nenaudojam. Ekrane vaizdas matomas nuolatos, itin ryškus prieš saulę, tačiau ne toks gražus kaip tradiciniuose LCD ar OLED ekranuose.
  • Atsparumas: IP68 - atsparus dulkėms ir vandeniui, tačiau nardyti su juo nepatariama.
  • Baterija: 190 mAh talpos baterija, kurios užtenka iki 45 dienų. Pilnai įkraunama per 2,5 valandos
  • Kalba: anglų ir kinų.
  • Medžiagos: Silikoninė apyrankė, o korpusas iš polikarbonato. Galima rinktis iš daugybės spalvų: juodos, pilkos, oranžinės, armijos žalios
  • Ryšiai: „Bluetooth 4.0“
  • Kamera: nėra.
  • Programėlė: „Mi Fit“, tinka telefonams su „Android 4.4“ / „iOS 8.0“ ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis
  • Jutikliai: žingsniamatis, pulsometras, barometras, E-kompasas.
  • Matmenys ir masė: 24.00 x 2.50 x 1.30 cm; 32 gramai.

 

Kaina

  • Šiuo metu šiam išmaniajam laikrodžiui Gearbest.com taiko 14 % nuolaida ir jo galutinė kaina siekia 51,90 eurus. Pristatymas registruotu paštu už 2.04€. 
  • TomTop kainuoja €63.
  • Lietuvoje toks laikrodis kainuoja apie 70 eurų.
  • Perkant iš Kinijos sutaupote apie 40 eurų.

Išmanioji apyrankė ar išmanusis laikrodis? Šis klausimas yra gana sudėtingas, ypač kai apyrankės daugeliu atveju kainuoja ganėtinai nedaug, o laikrodžių kainos gali viršyti ir kelis šimtus eurų. Tačiau norint įsigyti būtent išmanųjį laikrodį tikrai nėra būtina taip stipriai išlaidauti. Gali užtekti ir keletos dešimčių eurų ir turėsime puikų išmanųjį laikrodį, kuriam gerų žodžių negaili ne tik apžvalgininkai, bet ir jį įsigiję pirkėjai.

„Xiaomi Amazfit Bip“ yra idealus išmanusis laikrodis, kuriems nereikia tiek daug funkcijų, kiek siūlo „Xiaomi Amazfit Smartwatch 2“, bet jiems taip pat yra per mažai to, ką siūlo minimalistinė „Xiaomi Mi Band 3“. „Xiaomi Amazfit Bip“ yra idealus viduriukas - turi visas išmaniosios apyrankės funkcijas, taip pat pagrindines išmaniojo laikrodžio funkcijas, tačiau ne tiek daug sporto režimų ir kitų valdymo gudrybių, kaip kad „Xiaomi Amazfit Smartwatch 2“. 

Išmanusis laikrodis „Xiaomi Amazfit Bip“ atrodo subtiliai ir tikrai nekelia pigaus įrenginio įspūdžio. Kažkiek gal primena „Apple Watch“ ar garsųjį „Pebble“ išmanųjį laikrodį. 

„Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis skaičiuoja žingsnius, primena pajudėti, matuoja širdies ritmą, stebi jūsų miegą ir taip toliau. Tačiau be viso to, jis naudojasi telefono GPS sistema bei turi elektroninį kompasą.

Pagal funkcijų įvairovę jis neprilygsta brangiausiems išmaniesiems laikrodžiams - neturi tiek daug sporto režimų, automatiškai neidentifikuoja kokia veikla užsiimate, tačiau turi visas svarbiausias funkcijas, kokių tik gali prireikti kasdienybėje. Tad tai idealus variantas tarp tradicinių išmaniųjų apyrankių ir brangiausių išmaniųjų laikrodžių. 

Iš tikrųjų, „Xiaomi Amazfit“ yra labai tinkamas aktyviems žmonėms. Visų pirma dėl to, kad turi keturis sportuojantiems skirtus režimus, kurie padeda prietaisui efektyviau stebėti jūsų mankštą, nepriklausomai nuo to, ar sportuojate ant bėgimo takelio, ar bėgiojate lauke, ar važiuojate dviračiu ar užsiimate kita veikla. Šį laikrodį galima nustatyti taip, kad jis dažnai praneštų apie nueitą atstumą, sudegintas kalorijas ar širdies pulsą.

Pagrindinis skirtumas tarp „Amazfit Bip“ ir standartinių išmaniųjų apyrankių yra didelis ir labai kokybiškas ekranas, o baterija atlaikė net visą mėnesį be papildomo įkrovimo. Kaip tai pavyko padaryti?

Šis išmanusis laikrodis kainuoja 2–3 kartus mažiau nei konkurentų įrenginiai su panašiomis funkcijomis, o pilnai įkrautos baterijos užtenka mažiausiai mėnesiui, kai tuo tarpu brangų „Apple Watch“ ar „Samsung Gear S3“ reikia krauti vos ne kiekvieną dieną. Tokį gyvybingumą „Xiaomi“ pavyko pasiekti atspindinčio ekrano dėka. Jis veikia kaip elektroninis rašalas.

Jei vaizdas nejuda – ekranas neeikvoja energijos. Tokia technologija leidžia vienu metu nušauti du zuikius: nereikia įjunginėti ekrano, nes jis visada veikia ir būnant saulėje vaizdas atrodo ryškus. Tamsoje praverčia apšvietimas, kurio ryškumą galima nustatyti tiesiogiai laikrodyje. Ekrano apšvietimas įsijungia automatiškai, kai pakeliate ranką ar pasukate riešą.

Deja, bet „Amazfit Bip“ nepakeis profesionalių „tracker‘ių“, nes laikrodis turi kiek per mažą jutiklio diskretizavimo dažnį, tad matavimai nėra patys tiksliausi. Ėjimo „takelis“ atrodo lygus ir gražus, bet su mažu tikslumu – tai labiau tinka mėgėjiškam naudojimui.

Fizinio aktyvumo duomenų pateikimas – aukštumoje. Įveikus kilometrą, laikrodis suvibruoja, pranešdamas apie jūsų sėkmę, o širdies ritmo matuoklis rodo rezultatus ekrane. Galiausiai galima peržiūrėti visą ėjimo maršruto schematinį vaizdą pačiame laikrodyje. Suderinamas su „Android 4.4“ / „iOS 8.8“ ir naujesnėmis operacinėmis versijomis. Tereikia parsisiųsti „Mi Fit“ programėlę.

„Xiaomi Amazfit Bip“ laikrodis taip pat turi barometrą ir jungiasi prie telefono GPS – tai svarbu tiems, kurie daug laiko praleidžia lauke. Ir, aišku, jis praneš, jei gausite žinutę, skambutį ar elektroninį laišką. Svarbu ir tai, kad šį laikrodį labai patogu nešioti.

Svarbiausios „Xiaomi Amazfit Bip“ savybės:

1) aukštos raiškos ir puikiai įžiūrimas net ir esant saulėtai dienai, 1,28 colių spalvotas ir lietimui jautrus ekranas. Turi gausybę ekrano vaizdų pasirinkimų;

2) GPS+GLONASS užtikrina greitą ir tikslų jūsų vietos nustatymą ir judėjimo trajektorijos sekimą;

3) integruotas širdies ritmo matuoklis ištisą parą stebi širdies darbą;

4) daugiafunkciniai sporto režimai: „bėgimas lauke“, „bėgimas bėgimo takeliu“, „važiavimas dviračiu lauke“, „ėjimas“. Realiu laiku seka atitinkamus duomenis: aktyvumo laiką, maksimalų greitį, širdies ritmą ir kt;

5) dėl „Bluetooth 4.0“ lengvai sinchronizuojamas su bet kuriuo išmaniuoju telefonu, kuris turi atsisiuntęs išmaniąją programėlę ir dirba su „Android 4.4“/„iOS 8.0“ ir naujesnėmis operacinėmis versijomis;

6) „Smart Notification“ („išmanieji perspėjimai“ aut. past.) informuoja apie svarbiausią informaciją, pavyzdžiui: įeinančius skambučius, tekstinius pranešimus, programėlės pranešimus, per ilgo užsisėdėjimo priminimus ir t. t.;

7) įkrautos baterijos užtenka net 45 „stebėjimo“/„aktyvumo sekimo“ dienoms. Jei įjungtas GPS, baterijos energijos užtenka 22 valandoms.

.

Pirkėjų atsiliepimai

„Xiaomi Amazfit Bip“ išmanųjį laikrodį internetinėje Gearbest.com parduotuvėje jau įvertino daugiau kaip 1500 pirkėjų ir jie skyrė 4,78 balus ir 5 galimų. Tai tikrai aukštas įvertinimas, turint galvoje, kad savo nuomonę pareiškė toks didelis kiekis pirkėjų. Štai ką keletas iš jų sako apie „Xiaomi Amazfit Bip“

  • Mauricio Rodrigues. Laikrodis yra labai geras. Kainos ir kokybės santykis yra tiesiog neįtikėtinas. Tokios funkcijos, kurias turi „Xiaomi Amazfit Bip“ yra dažniausiai randamos tik tuose įrenginiuose, kurių vertė siekia daugiau nei 300 dolerių. Laikrodis yra lengvas, patogus dėvėti, o baterijos veikimas yra nuostabus. Įsigiję šį laikrodį tikrai nesigailėsite.
  • Ruslan. Laikrodis iš Gearbest parduotuvės pas mane atkeliavo labai greitai. Praėjo vos dvi savaitės ir aš jau jį turiu. Tai puikus laikrodis už tokią kainą. Baterija yra pasaka – ją įkraunu vos kas 2 ar 3 savaites. Ankščiau turėjau „Samsung Gear S2“, kurio baterija laikė vos 2 dienas, tad net nėra ką lyginti. „Xiaomi Amazfit Bip“ yra nuostabus, rekomenduoju visiems.
  • Nazar. Puikus ekranas, vaizdas matomas bet kokioje aplinkoje. Puiki baterija, kurios labai ilgai nereikia papildomai įkrauti. Daugybė jutiklių, gerai veikia žingsniamatis, o programinės įrangos atnaujinimas pasitelkus „Mi Fit“ programėlę yra itin paprastas. Dizainas šiek tiek primena „Apple“ laikrodžius. „Xiaomi Amazfit Bip“ yra labai lengvas, beveik nesijaučia, kad yra ant rankos, dirželis tikrai patogus.
  • Dmytro Sydorenko. Aš jau žinojau ką perku, nes buvau peržiūrėjęs daugybę apžvalgų ir perskaitęs gausybę atsiliepimų apie „Xiaomi Amazfit Bip“. Ir šis laikrodis pateisino visus mano lūkesčius. Jį labai patogu dėvėti, užtektinai funkcionalumo, o baterijos užtenka 45 dienoms. Ekrane puikiai matoma informacija ir saulėtos dienos metu. Atsisakiau savo „Mi Band 2“ ir perėjau prie „Xiaomi Amazfit Bip“ – esu labai patenkintas šiuo laikrodžiu. Beje, Gearbest.com labai greitai pristatė šį laikrodį – iš Singapūro jis atkeliavo per 2 savaites. Ar yra trūkumų? Neįsivaizduoju kas už tokius pinigus įsigijęs šį laikrodį dar galėtų kažkuo skųstis.

Apžvalgininkų vertinimai

  • Vienoje iš šio išmanaus laikrodžio apžvalgų, jos autorius teigė, kad po mėnesio naudojimosi „Amazfit Bip“ laikrodis iš išvaizdos atrodo labai panašus į „Apple Watch“, bet pagal parametrus ir kainą tiesiog neturi konkurentų.
  • Kuo „Xiaomi Amazfit Bip“ skiriasi nuo „Xiaomi Amazfit Pace“? Nenuostabu, kad šis išmanusis laikrodis tapo rimtu konkurentu praėjusios kartos flagmanui - „Xiaomi Amazfit Pace“ išmaniajam laikrodžiui (dabar jau sukurtas naujos kartos „Xiaomi Amazfit Pace 2“). Ir kaip teigia šios apžvalgos autorius, kuris labai detaliai palygino  „Xiaomi Amazfit Bip“ su „Xiaomi Amazfit Pace“, nereikėtų tuo stebėtis, juk „Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis turi 80 % „Amazfit Pace“ savybių, bet kainuoja kone dvigubai pigiau, o kartais yra ir dar didesnis kainos skirtumas. Apibendrinti galima taip - jei rimtai sportuojate ir norite maksimalių galimybių iš išmaniojo laikrodžio statistikso sekimui ir įvairioms analizėms, reikėtų rinktis „Amazfit Pace“. Bet jei esate paprasta pilietis, kuris neužsiims sporto pasiekimo analizavimu, geriausia rinktis „Xiaomi Amazfit Bip“ - jis pasiūlys viską, ko reikia, tik be tų funkcijų, kurių turbūt ir taip nenaudotumėte.
  • O net ir palyginęs „Amazfit Bip“ su „Amazfit Pace“, „Amazfit Cor“ ir „Amazfit Arc“ išmaniaisiais laikrodžiais, apžvalgos autorius teigė, kad „mano favoritai yra „Amazfit Bip“ ir „Amazfit Cor“ išmanieji įrenginiai, nes jie atitinką geriausią kainos ir kokybės santykį.“
  • Šioje „Amazfit Bip“ apžvalgoje rašėme, kad apibendrinant reikėtų pasakyti, jog „Xiaomi Amazfit Bip“ yra tikrai kokybiškas, patogus ir stilingai atrodantis išmanusis laikrodis už prieinamą kainą. Vienintelis trūkumas – netikslus miego sekimas, tačiau svarbiausia yra tai, kad „Amazfit Bip“ yra tiesiog patogus laikrodis kasdieniam naudojimui, kuriuo nereikia krauti net kartą per savaitę. Be to, čia rasime visas fiziniam aktyvui reikalingas funkcijas ir GPS. Ar reikia kažko daugiau? Spręsti, žinoma, jums, tačiau verta atkreipti dėmėsį į tai, kad tai tikrai dėmesio vertas puikus kainos ir kokybės derinys, kuriam alternatyvų šios kainos segmente paprasčiausiai nelabai ir yra.

Visas apžvalgas apie „Amazfit Bip“ išmanųjį laikrodį rasite čia. Žemiau dar kelios įdomios apžvalgos, apie kurias mes nesame rašę

  • Martijn Wester – „Viena iš labiausiai man patinkančių Xiaomi Amazfit Bip laikrodžio savybių yra jo minimalistinis dizainas. Kokybiškos medžiagos, itin talpi ir ilgai ištverianti baterija – su įjungtu GPS ji atlaikys iki 10 dienų, o budėjimo režime iki 45. Jei jūs ieškote ko nors gero ir pigaus, tai Xiaomi Amazfit Bip yra būtent tai.“

  • Mr Baz Reviews – „Nors tai gal ir nėra pats moderniausias ir naujausias madas diktuojantis išmanusis laikrodis, bet jis už savo kainą siūlo tikrai gerų dalykų. Kaip už tokią kainą tikrai geras ekranas, patogus naudojimasis, daugelį funkcijų galima pasiekti ir valdyti pačiame laikrodyje net ir nesinaudojant programėle. Pastaroji veikia puikiai ir be jokių sutrikimų. Nuostabi baterija – jums jos ilgai nereikės įkrauti.“

  • GH Tech Review – „Laikrodžio apyrankė yra keičiama, tad ją galima lengvai pasikeisti į kitą apyrankę, kuris jums bus patogesnė ar tiesiog gražesnė. Nuolat šviečiantis ekranas yra tiesiog puikus – aš buvau nustebęs kaip yra gerai matoma visa informacija ekrane net ir esant lauke bei ryškiai šviečiant saulei. Tamsiuoju metu ekranas nėra toks ryškus, bet kadangi laikrodis turi papildomą ekrano apšvietimą, tai nesukelia jokių problemų. Laikrodis yra labai greitas, sklandžiai keliaujama per visas funkcijas, kurios veikia puikiai, o baterija fantastiška – aš tikrai rekomenduoju šį laikrodį.“

  • RevMeTech – „Xiaomi Amazfit Bip yra geros pagaminimo kokybės su lengvai keičiama apyranke. Dėl minimalistinio dizaino laikrodis atrodo gražiai. Informavimas apie gautus pranešimus ir pasiektus rezultatus veikia puikiai - viską galima patogiai peržiūrėti bei duomenis analizuoti Mi Fit programėlėje. GPS bei informacija apie pasiektus sporto rezultatus yra itin detali. Baterija yra viena iš pagrindinių šio laikrodžio stiprybių – tiesiog užsidėkite laikrodį ir pamirškite apie baterijos įkrovimą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()