Nuo šiol „Google“ operacinė sistema „Android P“ oficialiai pervadinta „Android 9 Pie“ (Pyragas). Penkios geriausios jos funkcijos  ()

„Taip, kita „Android Oreo" teisių perėmėja ateityje bus žinoma kaip „Android 9.0 Pie" ir ji oficialiai pristatyta", - pirmadienį paskelbė „Google".

„Google" teigia, kad „Android Pie" sukurtas dirbtinis intelektas, skirtas padaryti Jūsų telefoną protingesniu, paprastesniu ir labiau pritaikytų vartotojams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-08-09 Nuo šiol „Google“ operacinė sistema „Android P“ oficialiai pervadinta „Android 9 Pie“ (Pyragas). Penkios geriausios jos funkcijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Android 9 Pie" - 5 geriausios naujos funkcijos 

AI-Powered Adaptive Battery

Nepaisant to, kad Google dėjo visas pastangas, nuo „Android 6.0 Marshmallow" OS veikiant energijos taupymo režimu „Doze", pagerinti energijos taupymą, baterijos ilgaamžiškumas visada buvo didelis rūpestis žmonėms.

„Android 9 Pie" įdiegta nauja funkcija, pavadinta „Adaptive Battery", kuri naudoja mašininį mokymąsi, kad sužinotų, kurias programas naudojate labiausiai, ir atitinkamai nustato jų veikimui bateriją.

„Android 9 Pie" pristato naują akumuliatoriaus valdymo funkciją - „App Standby Buckets". praneša „Android" oficiali dokumentacijos svetainė. „Remiantis programų naudojimo modeliais, kiekviena programa priskiriama vienam iš penkių prioritetinių segmentų. Sistemoje ribojami kiekvienos programos pasiekiami įrenginio ištekliai, pagal kuriuos yra priskiriama programa".

AI-Powered Adaptive Brightness - prisitaikomas ryškumas

„Android 9 Pie"  taip pat yra naujas automatinio ryškumo algoritmas, kurį taip pat palaiko dirbtinį intelektą, kad sužinotų, kaip vartotojai nori nustatyti ryškumą skirtinguose telefono nustatymuose ir vėliau tai daro už juos.

App Actions - Programėlių veiksmai

„Android 9 Pie"  turi naują funkciją, pavadintą „Programėlių veiksmai", kuri padeda vartotojams greičiau atlikti veiksmus, prognozuojant, ką jie norės padaryti toliau, atsižvelgdami į jų turinį ir parodydami, kad veiksmus galima atlikti tik išmaniajame telefone.

„Sakykime, kad tai antradienio rytas ir jūs ruošiatės važiuoti į darbą: jums bus siūlomi veiksmai, tokie kaip nuvykimas į darbą Google žemėlapiuose arba audio knygos atnaujinimas kai naudositės  „Google Play Books", - paaiškina „Google".

„Ir kai jūs prisijungėte ausines po darbo, galite pamatyti, kaip paskambinti savo mamai ar paleisti mėgstamiausią Spotify grojaraštį."

Slices - Skiltelės

Tai yra svarbi funkcija, sukurta „Android Pie", kuri leidžia programoms rodyti svarbią informaciją iš kitų programų, kai operacinė sistema mano, kad jums to reikia, pvz., rodyti realiu laiku teikiamas paslaugų kainas iš tokių kaip „Uber" arba „Lyft", kai ieškote kaip nuvažiuoti į tam tikrą vietą.

Saugumas ir privatumas

„Google" teigia, kad "Android Pie" įgalina naudoti pažangiausias šios pramonės šakos įrangos saugumo galimybes, kurios leidžia apsaugoti jūsų slaptą informaciją, pvz., kredito kortelės duomenis, naudojant saugų, specialų lustą.

Be to, „Android Pie" taip pat suteikia svarbių privatumo patobulinimų, pvz., „TLS pagal nutylėjimą ir DNS per TLS, siekiant apsaugoti visus žiniatinklio ryšius ir išlaikyti juos privačiais".

Kaip atsisiųsti "Android 9 Pie" jau dabar

Pasak technologijų lyderės, „Android Pie" jau dabar pradeda kurti „Google Pixel" telefonų atnaujinimus, o kitiems „Android" įrenginiams reikės palaukti iki šio rudens pabaigos .

Viskas, ką jums reikia padaryti, tai atidaryti įrenginį Nustatymai->Sistema->Sistemos naujinimas, kad įsitikintumėte, ar jūsų mobilujį telefoną pasiekė paskutinis naujinys.

Jūs netgi galite gauti įspėjimą naudodami sistemos pranešimus, kad galite atsisiųsti ir įdiegti „Android 9 Pie" atnaujinimą. Prieš pradėdami "Android" naujinimą įsitikinkite, kad jūsų telefonas yra įkrautas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Donatas Vertelka
(14)
(15)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: