Skelbiamos anonso nuolaidos „Lenovo Watch X Plus“: unikalus ir labai stilingas hibridinis laikrodis su klasikiniu ciferblatu ir išmaniosiomis funkcijomis tiems, kas mėgsta klasikinę eleganciją ir kostiumą (Aprašymas, Video)  ()

Dažnam žmogui išmanieji laikrodžiai nepatinka dėl labai paprastos priežasties - jie yra nereikalingai sudėtingi, o klasikinio laikrodžio ciferblatas tiesiog atrodo gražiau. „Lenovo Watch X Plus“ yra hibridinis išmanusis laikrodis - jis turi fizines rodykles, bet už jų yra ir nedidelis ekranas, tarnaujantis kaip fizinio aktyvumo asistentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • „Lenovo Watch X Plus“ yra itin stilingas klasikinio tipo rodyklinis laikrodis su išmaniosios apyrankės savybėmis, galintis išmatuoti širdies ritmą, stebėti miego ritmus, priminti pajudėti, skaičiuoti žingsnius ir įveiktą atstumą.
  • Papildomos funkcijos – termometras, barometras, žadintuvas, nuotolinis kameros valdymas, pranešimas apie paliktą telefoną
  • Neturi GPS ir kraujo spaudimo daviklio. 
  • Su išmaniuoju telefonu bendrauja „Bluetooth“ ryšiu.
  • Programėlėje rasite visus pagrindinius duomenis apie savo miegą, sudegintas kalorijas, fizinio aktyvumo statistiką ir taip toliau.
  • Mažas OLED ekranas ties 6 valandos padala.
  • Atsparumas vandeniui – 8ATM.
  • Itin talpi 600 mAh baterija – budėjimo režimu veikia iki 45 dienų.
  • Cinko lydinio korpusas, ekranas apsaugotas safyriniu stiklu,  nerūdijančio plieno apyrankė.
  • Unikalus magnetinis apyrankės užsegimas. 
  • Laikrodis sveria 81 gramą.

Kaina

„Lenovo Watch X Plus“ yra ne šiaip tradicinis išmanusis laikrodis su dideliu liečiamu ekranu. Jis turi įprastas fizines rodykles ir ciferblatą su padalomis. Tik ties 6-ąja padala yra visai nedidelis, bet kokybiškas OLED ekranas, kuriame ir matysite pagrindinius savo sportinio aktyvumo duomenis. Tai – kiek minimalistinis sprendimas, tačiau jis veikia, o pats laikrodis išties atrodo gražiai. „Lenovo Watch X Plus“ yra kokybiškas hibridinis išmanusis laikrodis, kurį norėsis nešioti nuolat – jis puikiai tiks ir prie kostiumo.

„Lenovo Watch X Plus“ turi specialų „Swiss Core” mechanizmą, kurį gamina „Ronda” - tai leidžia gaminti kur kas plonesnius laikrodžius. Taip pat, naujasis laikrodis komplektuojamas su itin aukštos kokybės Milano stiliaus apyranke. Tai 19 amžiuje Milane išpopuliarėjusi laikrodžių apyrankė iš nerūdijančio plieno, kuri itin gerai priglunda prie riešo, o užsegama labai greitai magneto pagalba.

Aišku, vien jau šia prasme jis yra visai kitoks nei pavyzdžiui „Xiaomi Amazfit Sports“, kuris su didžiausiomis nuolaidomis pagal kainą kartais priartėja prie „Lenovo Watch X Plus“, bet vistiek yra brangesnis produktas. Kuo jie skiriasi?

„Xiaomi Amazfit Sports“ yra prabangus išmanusis laikrodis su didelius OLED ekranu. Jo ekranas yra uždengtas „Gorilla“ stiklu, o termoplastiko apyrankė yra pamėgta sportuojančiųjų. Tuo tarpu „Lenovo Watch X Plus“ turi visai nedidelį ekraną, uždengtą kur kas brangesniu safyriniu stikliuku. Kokybe alsuoja ir nerūdijančio plieno apyrankė iš 316L medicininės klasės nerūdijančio plieno.

Tiesa, „Xiaomi Amazfit Sports“ korpusas yra pagamintas iš keramikos ir plastiko. Keramika tikriausiai yra prabangesnė nei cinkas, kurį pasirinko „Lenovo“. Savo bazinėmis funkcijomis šie laikrodžiai beveik nesiskiria, išskyrus tai, kad  „Xiaomi Amazfit Sports“ turi GPS ir integraciją su socialiniais tinklais. Tiesiog „Xiaomi Amazfit Sports“ programiškai gali atlikti daugiau operacijų su surinktais duomenimis - galima nustatyti atskirus sporto režimus, rinktis daugiau treniruočių programų ir t.t.

Bet ir „Lenovo Watch X Plus“ yra nepėsčias – informuoja apie gaunamus skambučius ir žinutes, skaičiuoja sudegintas kalorijas ir nueitus žingsnius, matuoja širdies ritmą, primena pajudėti ir išgerti vandens, turi žadintuvą, barometrą, termometrą ir dar galybę funkcijų. „Lenovo Watch X” realiu laiku parodys amplitudę, temperatūrą ir kitus svarbius parametrus.

Tačiau jis nėra specializuotas sporto rezultatų sekimui - čia kur kas geriau „Xiaomi Amazfit Sports“. Iš esmės „Lenovo Watch X Plus“ yra klasikinis laikrodis su išmaniosios apyrankės savybėmis.

Galiausiai, būtina paminėti, kad „Lenovo Watch X Plus“ turi gerokai didesnę bateriją – jos talpa siekia 600 mAh prieš 280 mAh, įdiegtą  į „Amazfit Sports“. Aišku, visas šis metalas, safyrai ir didelė baterija turi kainą - „Lenovo Watch X Plus“ sveria 81 gramą – beveik 30 gramų daugiau nei konkurentas iš „Xiaomi“.

Tiesa, ir konkurentais šiuos įrenginius vadinti sunku. „Xiaomi Amazfit Sports“ yra labiau skirtas sportuojantiems, aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. „Lenovo Watch X Plus“ – mėgstantiems klasikinę eleganciją, kostiumą ir naktinį kultūrinį gyvenimą.

„Lenovo Watch X Plus“ yra valdomas vieno mygtuko paspaudimu – jis keis mažame OLED ekrane matomus rodmenis. Pavyzdžiui, galėsite pamatyti, kiek kalorijų sudeginote ar koks jūsų širdies dažnis. Bazinėms fizinio aktyvumo funkcijoms, tokioms kaip žingniamatis, miego sekimas, žadintuvas ar širdies ritmo matuoklis, nereikia išmanaus telefono - jos aktyvuojamos tiesiai per laikrodį, o rezultatai matomi OLED ekranėlyje.

Aišku, lengviausia bus visą informaciją rasti išmaniojoje programėlėje. Pats laikrodis jus informuos, kai telefonas tols nuo jo. Tačiau tokios funkcijos, kaip telefono suradimas, dkambučių priminimai, nuotolinė kamera veiks tik tuomet, kai laikrodis bus susietas su telefonu. 

Bene įdomiausia „Lenovo Watch X Plus“ funkcija yra nuotolinis kameros valdymas – tereikės riešą pakratyti, kad suveiktų telefono fotoaparatas.

Šis laikrodis taip pat turi barometrą, todėl žinosite atmosferos slėgį, bei termometrą. Taigi, nepaisant gražios, elegantiškos išvaizdos „Lenovo Watch X Plus“ yra pasiruošęs sportui ir žygiams. Juolab, kad jis turi 80 metrų atsparumo vandeniui reitingą, o safyrinis stikliukas yra atsparus įbrėžimams.

„Lenovo Watch X Plus“ laikrodis pasirodė pakankamai neseniai, bet panašu, kad pirmiesiems pirkėjams jis patiko.

Vertinimai

Kol kas „Lenovo Watch X Plus“ Gearbest.com portale turi maksimalų 5 žvaigždučių įvertinimą, tačiau savo nuomonę taip pateikė tik 6 pirkėjai. Štai ką keletas iš jų pasakojo apie „Lenovo Watch X Plus“:

Cooper – „Man labai patinka šio įrenginio suteikiama motyvacija – jis skatina judėti, kad būtum sveikesnis. Galima nusistatyti sudeginamų kalorijų, treniruočių tikslus. Laikrodis seka treniruotes ir kaip judesys didina širdies ritmą. Šis laikrodis taip pat primena atsistoti ir šiek tiek pajudėti“.

Daby – „Visos funkcijos, įskaitant priminimą išgerti vandens, širdies ritmo matuoklį, žingsnių skaičiuotuvą, priminimą pajudėti, miego stebėjimą ir taip toliau, yra geros ir tenkina mano poreikius“.

Carson – „Išbandžiau daugybę išmaniųjų ir neišmaniųjų laikrodžių. Dar niekada nebuvau suradęs tokio, kurį taip lengva nuimti ir užsidėti, bet kuris būtų toks patogus nešioti. Jis visiškai nežaloja mano odos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()