Sulauksime naujos kartos išmaniųjų laikrodžių - savo žodį tarė „Qualcomm“  ()

Kompanija „Qualcomm“ kartu su „Google“ San Franciske pristatė nešiojamai elektronikai skirtą naujos kartos platformą „Snapdragon Wear 3100“. Jai lemta pakeisti morališkai senstelėjusią „Wear 2100“ ir tapti prietaisų su „Wear OS“ gamybos pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Platforma remiasi nauju požiūriu į hierarchinę struktūrą su maksimaliu energijos vartojimo efektyvumu ir apima keturis „CPU Cortex-A7“ branduolius, aukštos kokybės skaitmeninį signalų procesorių bei naują koprocesorių su ypač žemu energijos suvartojimu. Visa tai veikia kartu, siekiant prailginti baterijos tarnavimo laiką.

„Qualcomm“ tikina, kad mikroschemų rinkinys leidžia viename prietaise sujungti madingą korpusą, sporto galimybes, išmaniojo ir analoginio laikrodžio funkcijas bei ilgai veikiančią bateriją. Naujienos sudėtyje esantis grafikos greitintuvas „Qualcomm Adreno 304“ yra optimizuotas grafikos atkūrimui 60 K/s dažniu iki 640 × 480 raiškos ekranuose.

Naujasis koprocesorius, pavadintas „Qualcomm QCC1110“, yra neįtikėtinai mažas (maždaug 21 mm2 ploto), optimizuotas darbui minimalaus energijos suvartojimo režimu ir veikia kaip galingo pagrindinio procesoriaus kompanionas bei užtikrina garso, ekrano ir jutiklių veikimą. Koprocesorius taip pat palaiko gilųjį mokymosi mechanizmą ir gali aptikti naudotojų vartojamus raktinius žodžius, todėl laikui bėgant veikia geriau. Gamintojas nurodo, kad esant įprastai apkrovai „Wear 3100“ autonomija išaugo iki 12 valandų, tuo tarpu „Wear 2100“ šis rodiklis siekė vos 4 valandas.

Be to, platforma „Snapdragon Wear 3100“ gavo naują energijos valdymo posistemę PMW3100, kuri sumažins energijos vartojimą ir užtikrins geresnį komponentų integravimą. Modemas „Qualcomm Snapdragon X5 LTE“, savo ruožtu, leidžia atsisiųsti duomenis iki 1 Gbit/s sparta, o išsiųsti – 150 Mb/s. Tarp garso galimybių galima paminėti triukšmo mažinimą ir aidą, taip pat įmontuotą kodeką ir „Qualcomm Aqstic“ stiprintuvą. Yra saugumo procesorius bei energiją taupantis Wi-Fi ir Bluetooth modulis. Navigacijos imtuvas palaiko GPS, GLONASS, Beidou, Galileo.

„Qualcomm“ pranešė, kad šiuo metu rinkoje yra daugiau kaip 100 „Google Wear OS“ ir „Snapdragon“ lustais pagrįstų įrenginių modelių, sukurtų 25 gamintojų. Tarp pirmųjų gamintojų, kurie išleis sprendimus naudojančius „Snapdragon Wear 3100“, bus madingi prekių ženklai „Fossil Group“, „Louis Vuitton“ ir „Montblanc“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()