Vaizdo registratorius, kuris pagal kokybę pralenkė visus „Xiaomi“ gaminius, o kainuoja dar pigiau: net F1.4 diafragma, 1080P raiška, angliškas meniu ir labai gera kaina („Alfawise MB05“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)  (1)

„Alfawise MB05“ - tai automobilinis vaizdo registratorius su 2 MP kamera, išskirtine, net F1.4 diafragma, 2,4 colių ekranu, kompaktišku korpusu ir papildomomis apsaugos funkcijomis. Šis įrenginys turi 160 mAh bateriją, kuri padės išsaugoti visus įrašus ir pravers, kai įrenginys saugos jūsų pastatytą automobilį. Pirkėjai džiaugiasi itin gera kaina ir didelės diafragmos suteikiamu ryškiu, šviesiu vaizdu net esant blogo apšvietimo sąlygoms - pagal vaizdo kokybę tai vienas iš pačių geriausių vaizdo registratorių už tokią kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Alfawise MB05“  specifikacijos

  • Rezoliucija, vaizdo kokybė: 1080P (1920 X 1080 px), HD raiška; 30 kadrų per sekundę.
  • Kamera: 2 MP raiška; F1.4 diafragma; objektyvo apžvalgos kampas – 170 laipsnių; „Sony Exmor IMX323“ jutiklis.
  • Atmintis: „microSD“ kortelė iki 32 GB talpos (Class 10 ar aukštesnė).
  • Ekranas: 2,4 colių IPS;
  • Valdymas: „Luckycam“ programėle per „Wi-FI“, sąsaja anglų kalba, ant korpuso esančiais mygtukais.
  • Papildomos savybės: automatinis vaizdo įrašymas, smūgių jutiklis, 10 metrų judesių daviklis, pastatyto automobilio apsauga.
  • Baterija: 160 mAh. Baterija skirta korektiškam vaizdo įrašo užbaigimui išjungus degimą.
  • Jungtys: „microSD“ lizdas, USB.
  • Komplektavimas: automobilinis įkroviklis, USB laidas, dviguba lipni juosta, apsauginė plėvelė ir instrukcijos anglų kalba.
  • Išmatavimai ir masė: 9,10 x 6,90 x 3,70 cm, 72,7 gramai.

„Alfawise MB05“ kaina

  • Lietuvoje - neparduodamas.
  • Gearbest€43,50.
  • Pritaikius kuponą AIFMB05, kaina nukrenta iki €41.76.
  • 14% nuolaida, akcijai skirtų registratorių kiekis - ribotas.
  • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.

Konkurentų kainų palyginimas

  • „Alfawise MB05“ (F1.4 diafragma, ekranas, valdymo mygtukai, sąsaja anglų kalba) - €43,50.
  • Tiesioginis konkurentas pagal vaizdo kokybę - „Xiaomi Mijia 1080P“ (F1.8 diafragma, ekranas, valdymo mygtukai, sąsaja tik kinų kalba) - 51€
  • Netiesioginis konkurentas - Xiaomi 70mai (F2.2 diafragma, be ekrano ir valdymo mygtukų, valdymas per programėlę anglų kalba) - ​€27.84

„Alfawise MB05“ – tai – nebrangus automobilinis vaizdo registratorius. Jei tiksliai nežinote, tai yra kamera, skirta autoįvykiams fiksuoti. Šis įrenginys yra pasiruošęs įrašyti kiekvieną jūsų kelionę, tačiau vaizdai nėra išsaugomi ilgesniam laikui – senesnė medžiaga visą laiką užleidžia vietą naujesnei. Tačiau įvykus autoįvykiui filmuota medžiaga yra apsaugoma – tai gali padaryti naudotojas arba pats įrenginys automatiškai, kai tik užfiksuoja signalą iš smūgių jutiklio - prieš tai įrašyta video medžiaga apsaugoma nuo automatinio ištrynimo.

„Alfawise MB05“ ir tiesų nėra brangus automobilinis vaizdo registratorius, tačiau jis turi daugybę privalumų. Visų pirma, jis turi 2,4 colių IPS ekraną ir valdymo mygtukus po juo. Manote, kad visi registratoriai turi šias paprastas savybes? Štai itin garsus ir labai populiarus „Xiaomi 70mai“ neturi nei ekrano, nei mygtukų – medžiagą galima peržiūrėti tik prisijungus „Wi-Fi“ ryšiu.

Visgi svarbiausias kokybinis skirtumas tarp šių registratorių yra vaizdo kokybė prie blogesnio apšvietimo. Nors „Xiaomi 70mai“ yra giriamas dėl aukštos kokybės vaizdo, tačiau jis teturi F2.2 diafragmą - dieną tai nekelia problemų ir vaizdo kokybė yra tiesiog puiki, bet vakare ji suprastėja.

Tuo tarpu „Alfawise MB05“ registratorius turi tiesiog įspūdingą F1.4 dydžio diafragmą. Tad filmuojant vakare ar naktį vaizdo kokybė - nesulyginamai geresnė ir čia „Alfawise MB05“ lenkia „Xiaomi 70mai“ visa galva. 

Tačiau „Xiaomi 70mai“ nėra tikrasis konkurentas - „Alfawise MB05“ sukurtas kaip atsakas kitam itin garsiam „Xiaomi“ vaizdo registratoriui: „Xiaomi Mijia 1080P“ už 51€.

Tai įspūdingas vaizdo registratorius pagal kainą ir vaizdo kokybę. Tamsiu metu jis filmuoja kur kas geriau nei „Xiaomi 70mai“, nes turi tikrai didelę F1.8 diafragmą ir dėl to yra labai giriamas. Tačiau pirkėjus labiausiai erzina kinų kalba nustatymuose - nors pagal kainą ir kokybę geresnio registratoriaus iki šiol buvo sunku tikėtis, tačiau ne kiekvienas ryžtasi turėti registratorių su kinišku meniu. 

Tačiau dabar „Xiaomi Mijia 1080P“ sulaukė itin pavojingo konkurento -  „Alfawise MB05“ turi dar geresnę diafragmą, o meniu kalba yra anglų. Kaip ir galima tikėtis, su tokia diafragma vaizdo įrašų kokybė yra geresnė už „Xiaomi“:

„Alfawise MB05“ ir pagrindinio konkurento „Xiaomi Mijia 1080P“ palyginimas

Visgi tikėtina, kad vakariečiai, kaip ir lietuviai, vien dėl valdymo kalbos turbūt dažniau tarpusavyje lygins „Alfawise MB05“ ir „Xiaomi 70mai“. Jei su vaizdo kokybe yra aišku - dienos metu jie abu filmuoja itin gerai, o naktį be konkurencijos laimi „Alfawise MB05“, kaip su kitomis savybėmis? Juk „Alfawise MB05“ yra trečdaliu brangesnis - ar apsimoka į jį investuoti?

„Alfawise MB05“ taip pat turi „Wi-Fi“ prieigą, leidžiančią peržiūrėti failus ir valdyti kai kurias funkcijas.

Abi šias kameras yra labai lengva sumontuoti ant priekinio automobilio stiklo, bet siauroji „Xiaomi 70mai“ neblogai pasislepia už veidrodėlio. Šią kamerą taip pat įmanoma valdyti balsu, tačiau panašu, kad tik kinų kalba. Sumontuotos kameros apžvelgia platų vaizdą, bet ir šioje srityje pirmauja „Alfawise MB05“ – 170 laipsnių prieš 130. Abi kameros vaizdą įrašinėja 2MP sensoriais į „MicroSD“ korteles.

Net nežiūrint į rimtus konkurentus, kuriuos „Alfawise MB05“ daugelyje vietų pralenkia, jis apskritai yra labai įdomus ir patogus įrenginys. Tarp papildomų funkcijų yra ir apsauga nuo vagystės. Pajutęs vibraciją įrenginys ims filmuoti – jei pats netaps vagių ar vandalų taikiniu, galėsite tiksliai sužinoti, kas dėjosi aplink jūsų automobilį.

Jis taip pat turi judesio daviklį, veikiantį 10 metrų spinduliu, todėl „Alfawise MB05“ yra vaizdo registratorius, kuris padeda ir kai automobilis tiesiog stovi kieme.

Tikriausiai galvojate, kaip jis veikia, kai automobilis yra išjungtas. Tam „Alfawise MB05“ turi 160 mAh bateriją („Xiaomi 70mai“ baterijos talpa siekia 240 mAh). 

Visi šie privalumai „Alfawise MB05“ pavertė pirkėjų giriamu ir mėgstamu įrenginiu.

„Alfawise MB05“ filmuoja dieną:

„Alfawise MB05“ filmuoja vėlai vakare:

„Alfawise MB05“ atsiliepimai

„Alfawise MB05“ Gearbest.com portale pirkėjų yra vertinamas 5 žvaigždutėmis iš tiek pat galimų. Tiesa, vertinimus pateikė tik 5 pirkėjai. Štai ką keletas iš jų norėjo pasakyti:

  • AdamX – „Alfawise“ puslapyje paskaitęs atsiliepimus nusprendžiau, kad tai yra registratorius, kurio noriu. Jis viską įrašo labai aiškiai net vakare tik didesnės diafragmos dėka. Kartu ir vietos ant stiklo užima nedaug, neįkaista ir yra patikimas. Bandžiau draugo „Mijia“, bet „Alfawise MB05“ veikia geriau ir kainuoja mažiau“.
  • Spencer_Lawrence – „Visos funkcijos veikia kaip ir nurodyta puslapyje. Tamsoje filmuoja kur kas šviesiau ir ryškiau nei konkurentai. 1080p raiškos ir F1.4 diafragmos kombinacija yra nuostabi. Ji veikia kaip pelėda naktį. Objektyvo kampas yra labai platus, o ir apsaugos funkcijos yra puikios“.
  • Norman – „Domėjausi ir „Mijia“ apžvalgomis, bet dėl didesnės diafragmos „Alfawise MB05“ naktį užfiksuoja detalesnį vaizdą. Šis registratorius turi ir CE,“RoHS“, „UN38.3 sertifikatus, kurie mane įtikino dėl įrenginio kokybės“.
  • HenrySO – „Susidomėjau dėl vaizdo įrašo „Facebook“. Sužinojau, kad šis registratorius yra tikrai puikus, o ir kaina mažesnė nei konkurentų. Nepraleiskite tokios progos!“
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai (1)