Klausimas, kurį „Facebook“ labiausiai mėgsta užduoti pokalbiuose dėl darbo - ar jis apskritai turi teisingą atsakymą?  ()

„Facebook“ yra vienas iš geidžiamiausių darbdavių tiek JAV, tiek visame pasaulyje. Šiuo metu „Facebook“ dirba daugiau nei 30 tūkstančių žmonių, tačiau šis skaičius nuolat auga. Į kiekvieną naują poziciją pretenduoja tūkstančiai kandidatų, tačiau pirminę atranką įveikę žmonės negali atsipūsti - pokalbyje su atranką vykdančiais žmonėmis teks atsakyti į kiek keistą ir suktą klausimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrinkti darbuotojus, kai kandidatų tiek daug, nėra lengva (dėl to tokios kompanijos kaip „Microsoft“ pasitelkdavo galvosūkius). Visų pirma, aišku, tikrinama kandidatų informacija, motyvacija, išsilavinimas ir patirtis - tai įprasta procedūra, kurią įveikia ne kiekvienas kandidatas. Tada vykdomi pokalbiai telefonu. Atrinktieji yra pakviečiami į gyvą darbo pokalbį, kuriame šalia kitų klausimų sulaukia ir vieno labai sukto:

„Įsivaizduokite darbo dieną, po kurios sugrįžę namo galėtumėte manyti, kad turite geriausią darbą pasaulyje. Ką būtumėte veikęs tą dieną?“

Atrodo kaip labai paprastas klausimas, tačiau iš tiesų jis tikrai toks nėra. Jis atskleidžia, ko žmogus tikisi iš savo darbo, kas jam svarbiausia i kaip jis įsivaizduoja darbą „Facebook“. Interviu vykdytojai bando įsitikinti, kad žmogaus vertybės yra suderinamos su „Facebook“. Tuo pačiu tikrinama, ar žmogus gali greitai ir nuoširdžiai atsakyti į asmeninius klausimus, susijusius su darbu.

Žmonės nori būti svarbūs kompanijai. Jie taip pat nori turėti aiškų vaidmenį, būti gerai vertinami už savo žinias ir įgūdžius. Tačiau nemažai žmonių darbą laiko geru tik jei jis yra puikiai apmokamas. Bet ar šis klausimas turi teisingų ir neteisingų atsakymų?

Bet kuris atsakymas, kuris nebūtų nuoširdus, būtų neteisingas. Pavyzdžiui, „Tai būtų dieną, kai būčiau padėjęs „Facebook“ žengti pirmyn“ atrodo kaip atsakymas, kurį atrankos vykdytojai norėtų išgirsti, tačiau jis yra nenuoširdus ir bereikšmis. Svarbu susikoncentruoti į save ir atsakymą paremti savo asmeniniais pomėgiais ir aistra, o ne įgūdžiais - geras atsakymas gali būti ir visiškai nesusijęs su pozicija, į kurią kandidatuojate.

Jūsų įgūdžiai ir pomėgiai skiriasi. Darbą renkatės pagal tai, ką galite dirbti efektyviausiai, o hobius - pagal pomėgius. Šis klausimas yra apie tai, ką jūs iš tiesų mėgstate veikti, todėl reikėtų atsakyti konkrečiai. Nuoširdus atsakymas padeda atrankos vykdytojams suvokti, kas jus stumia pirmyn ir kurioje srityje nuveiktumėte daugiausiai. „Fotografuočiau gamtą“, „rašyčiau apie sportą“, „apžvelgčiau kultūrinius renginius“, „organizuočiau vakarėlius“ - visi šie atsakymai būtų teisingi, jei tik galėtumėte juos argumentuotai pagrįsti, kodėl tai būtų geriausia jūsų darbo diena.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()