6 situacijos, kai naršyklėje geriau įjungti inkognito režimą  (3)

Nuo galimybės žiūrėti „YouTube“ vaizdo įrašus iki lėktuvo bilietų pirkimo kelionėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privačiame režime vartotojai gali aplankyti svetaines anonimiškai, neišsaugodami užklausų ir slapukų istorijos. Kai kuriose situacijose ši funkcija yra tiesiog būtina.

1. Dovanų pirkimas

Inkognito režimas yra naudingas, kai perkate dovanas internetu artimiesiems, su kuriais jūs gyvenate tame pačiame bute ir naudojatės tuo pačiu kompiuteriu. Net jei esate įsitikinęs, kad niekas neperžiūrės lankomų svetainių istorijos, verta apsidrausti.

Kitas kompiuterio naudotojas, kuriam skirta dovana, gali atsitiktinai atskleisti jūsų planus, pvz., užeiti ant automatinio užbaigimo paieškos eilutės ar pamatyti tam tikrą siūlomą reklamą, kurioje rodomos galimos dovanos iš aplankytų puslapių. Kad to išvengtumėte, atlikite tokius pirkimus privačiuoju režimu.

2. Naudokite antrą elektroninio pašto paskyrą

Gana nepatogu naudotis keliomis el. pašto paskyromis viename kompiuteryje, ypač jei naudojate tą pačią paslaugą, pvz., „Gmail“. Nuolat atsijungti nuo vienos paskyros ir prisijungti prie kitos nėra geriausias sprendimas.

Lengviau atidaryti antrąjį paštą atskirame privačiame skirtuke. Tokiu būdu galite tuo pačiu metu dirbti su abiem paskyromis, gaudami laiškus tiek į vieną, tiek į kitą paštą.

3. Vaizdo įrašų žiūrėjimas „You Tube“ kanale

Naudojimasis „YouTube“ kanalu inkognito režime, padeda atsikratyti nepageidaujamų rekomendacijų pagal naujausius atidarytus vaizdo įrašus, pvz., jei vieną kartą paleidote vaizdo įrašą apie pasaulio sąmokslo teoriją, tai laukite daugybės pasiūlymų apie NSO, karines paslaptis ir paslaptingus reiškinius.

Žiūrint vaizdus privačiu režimu nė vienas iš jūsų žiūrimų vaizdo įrašų neturės įtakos papildomoms rekomendacijoms.

4. Jei naudojatės svetimu kompiuteriu

Naudojantis naršykle kitame kompiuteryje, inkognito funkcija yra nepakeičiama. Jos pagalba galite slėpti užklausas ir atsisiuntimo istoriją, taip pat apsaugoti savo asmeninius duomenis atliekant autorizaciją svetainėse. Kai tik uždarysite langą su privačiais skirtukais, visa ši informacija tiesiog išnyks.

Šiuos privalumus reikėtų prisiminti lankantis internetinėse kavinėse, bibliotekose ir švietimo įstaigų kompiuterinėse klasėse.

5. Bilietų ir kelionių pirkimas

Kai kurios oro linijos ir kelionių agentūros gali keisti kainas pagal šiuos slapukus. Juk jų pagalba galima pamatyti puslapio peržiūrų istoriją svetainėje ir, pavyzdžiui, padidinti bilietų, kuriuos naudotojas peržiūri beveik kasdien, kainą.

Tokiu būdu kompanijos gali pritraukti tuos, kurie tikisi sulaukti kainos sumažėjimo. Pastaruoju metu tokios manipuliacijos vyksta retai, tačiau niekas netrukdo jums patikrinti paslaugos kainos įprastai ir palyginti ją su inkognito režimo kaina.

6. Dviprasmiškos informacijos paieška

Jei jums reikia rasti informacijos, kuri gali jums pakenkti ar kažkaip sukompromituoti jus, tuomet ieškokite tik inkognito režimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(27)
(22)
(5)

Komentarai (3)