Kinijos Vyriausybė patvirtino masinius energijos kaupimo planus: prasidės didžiausias tokio tipo energetikos projektas Kinijoje - kuriama milžiniška „virtuali elektrinė“  (5)

Gansu provincijos plėtros ir reformų komisija išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad Kinijos vyriausybė patvirtino masinius energijos kaupimo planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Bloomberg“, projektą planuojama užbaigti dar 2019-aisiais metais. Numatoma milžiniška investicija į infrastruktūros pokyčius ir pabrėžiamas didėjantis Kinijos finansinis įsipareigojimas naudoti švarią, atsinaujinančią energiją.

Projekte numatomas energijos kaupimo tinklas – dar kitaip vadinamas „virtualia elektrine“, kadangi jis tarnaus kaip energijos šaltinis.

Tai bus didžiausias tokio tipo energetikos projektas Kinijoje ir manoma, kad pirmasis statybos etapas kainuos apie 174 mln. JAV dolerių.

Tokia „virtuali elektrinė“ yra išties būtina dėl labai paprastos priežasties. Praėjusių metų rugsėjo mėn. Kinija generavo 706 GW saulės ir vėjo elektros energijos galią, tačiau be tinkamos infrastruktūros, skirtos palaikyti tokį galios generavimą, dalis GW buvo tiesiog prarasta. Tad ši „virtuali elektrinė“ leis maksimaliai išnaudoti atsinaujinančius energijos šaltinius ir nešvaistyti generuojamos galios.

Remiantis vyriausybės pareiškimu, „virtualios elektrinės“ pajėgumas bus 720 MWh, o nepanaudota elektros energija galės būti saugoma keturias valandas. Palyginimui, tai beveik du trečdaliai „Tesla“ siūlomos „Megapack“ energijos kaupimo sistemos pajėgumo, kuris leistų Kalifornijai turėti 1200 MWh „virtualią elektrinę“.

Su tokio dydžio energijos saugykla Gansu žmonės galės naudotis vien tik švaria energija kada tik reikia ir nereikės grįžti prie iškastinio kuro vos tik saulei nusileidus ar nustojus pūsti vėjui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(44)
(4)
(40)

Komentarai (5)