Lenkija ir Ukraina bendrai kurs naują oro gynybos sistemą: galės ginti svarbius pastatus, objektus, o taip pat ir žemės dalinius  ()

Lenkijos kompanija „WB Electronics“ ir Ukrainos valstybės valdoma gynybos industrijų grupė „UkrOboronProm“ planuoja kartu kurti naują vidutinio nuotolio oro gynybos sistemą, teigia „WB Electronics“ atstovas spaudai Romanas Mushalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konferencijos, skirtos moksliniam ir praktiniam Lenkijos oro gynybos problemoms, metu R.Mushalas pranešė, kad privati kompanija „WB Electronics“ ruošiasi kartu su Ukraina pradėti projektą, kurio tikslas – sukurti mobilią vidutinio nuotolio valdomų žemė-oras raketų sistemą.

Pasak jo, naujojo ginklo pagrindu turėtų tapti pažangi ukrainiečių sukurta oras-oras valdoma raketa R-27. Kompanijos atstovas pažymėjo, kad patys svarbiausi sistemos elementai jau yra sukurti – variklis, kuras ir valdomos galvutės (aktyvios, pasyvios ir paremtos terminiu sekimu).

Atstovas teigė, kad pilnai sukurti sistemą prireiks trejų metų.

Naujoji vidutinio nuotolio sistema bus naudojama ginti svarbius pastatus, objektus, o taip pat ir žemės dalinius – ir sugebės apsaugoti nuo visų aviacijos rūšių, sraigtasparnių, sparnuotųjų raketų, valdomų ginklų, oras-žemė raketų, priešlaivinių raketų, priešradarinių raketų ir didelio kalibro raketų.

Naujoji oro gynybos sistema, apginkluota raketa su infraraudonojo veikimo galvute WICHER-ET veiks 30 kilometrų atstumu, apginkluotos raketomis su aktyvaus radaro galvutėmis WICHER-EA – 25 kilometrus – ir beveik 110 km atstumu, jei sistema naudos raketas su pasyviojo radaro galvute „WICHER PEP“.

Naujoji sistema turės vertikaliojo paleidimo raketų sistemą. Visa tai galės bus transportuojama panaudojant vietoje gaminamą „Jelcz 662D“ sunkvežimį. Bendra sistemos masė – 14 tonų.

Parengta pagal „Defense Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()