„Hyundai“ pristatė dar neregėto automobilio idėją: galės vaikščioti ir net laipioti (Video)  ()

Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai“ žengė tikrą žingsnį į ateitį – pristatė automobilio, galinčio vaikščioti ir laipioti ratuotomis kojomis, idėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmetinėje elektronikos parodoje „Consumer Electronics Show“ (CES), vykstančioje Las Vegase, „Hyundai“ teigė, kad automobilis, kuriam buvo pritaikytas „Elevate“ („Pakėlimo“) sumanymas, buvo kuriamas atsižvelgiant į pirmuosius būsimus jo vairuotojus: automobilis turi suteikti jiems galimybę judėti sudėtingomis vietomis, kuriose įvyko nelaimė ar gamtos katastrofa.

Automobiliu būtų galima nuvažiuoti, pavyzdžiui, į žemės drebėjimo ar cunamio nusiaubtą vietą, kurioje transporto priemonė pakiltų ant kojų ir vaikščiotų – įprastam automobiliui to padaryti nepavyktų.

Automobilio kūrėjas, projektavimo konsultacijų įmonės „Sundberg-Ferar“ atstovas, pristatydamas transporto priemonės idėją, „Reuters“ sakė, kad ji būtų tinkama ir įprastesnėse situacijose bei važinėti mieste.

Maketinis automobilio robotas pademonstravo dvi eisenas – būdingą žinduoliams ir ropliams. Šios eisenos suteikia automobiliui galimybę judėti bet kuria kryptimi. Tačiau, nors „Hyundai“ idėją vysto toliau, menkai tikėtina, kad tokie automobiliai greitai pasirodys prekyboje. Tačiau tai yra tikras išradimas – jam reikia laiko“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()