„Roskomnadzor“ pradeda bylą prieš „Facebook“ ir „Twitter“: kaip Rusija juokina pasaulį baudų dydžiais  (7)

Rusijos ryšių priežiūros institucija „Roskomnadzor“ pradėjo administracinę bylą prieš „Facebook“ ir „Twitter“ dėl to, kad Rusijos vartotojų duomenų šie socialiniai tinklai nelaiko duomenų centruose, esančiuose pačioje Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kompanijos, valdančios socialinius tinklus „Facebook“ ir „Twitter“ pateikė oficialius atsakymus į mūsų reikalavimus patvirtinti asmeninių Rusijos gyventojų duomenų lokalizaciją. Juose nėra jokių specifikacijų apie faktinį teisės aktų įgyvendinimą einamuoju momentu, nei šių standarto įgyvendinimo planus ateityje. Remiantis tuo, „Roskomnadzor“ šiandien pradeda administracines procedūras prieš abi bendroves“, – pranešime spaudai rašo „Roskomnadzor „spaudos tarnyba.

Jei „Facebook“ ir „Twitter“ ignoruos „Roskomnadzor“ reikalavimus, kiekvieno iš socialinių tinklų milžinų laukia 5000 rublių (66 eurų) baudos. Bet kadangi nė viena kompanija Rusijoje neturi atstovybės, neaišku, kaip bus surinktos baudos (portalas iguides.ru spėja, kad tikimasi, jog gigantai savanoriškai perves reikiamas sumas).

Nuo 2015 m. sausio 1 d. Rusijoje galioja įstatymas, kad interneto kompanijos (tame tarpe ir užsieninės) saugotų Rusijos piliečių duomenis serveriuose, kurie fiziškai yra Rusijos teritorijoje. To nesilaikant, gresia kompanijos ir jos produktų blokavimas, tačiau šios bylos atveju „Roskomnadzor“ kol kas šio aspekto nemini.

Parengta pagal iguides.ru ir meduza.io

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(4)
(18)

Komentarai (7)