„Tesla“ savininkus erzina neišnaudotas automobilių technologijų potencialas - Elonas Muskas pažadėjo „Sargybinio“ režimą  (2)

Atrodo, dar visai neseniai ekraną turintys automobiliai buvo laikomi laba pažangiais. Tačiau dabar to tikrai nepakanka. Štai „Tesla“ automobiliai yra tiesiog nusagstyti kameromis, kurios padeda prisiparkuoti, sekti savo kelionę ir naudotis autopilotu. Tačiau vieno dalyko jos kol kas nedaro, bet tai jau keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų, daugybė kamerų yra reikalingos autopilotui. Juk jis turi sekti kelio vingius, linijas ir ženklus. Aišku, kelio ženklus būtų galima tiesiog suvesti į GPS, tačiau juk keliuose ženklai keičiasi labai dažnai ir kartais pasitaiko visiškai laikinų ženklų ar kelio žymėjimų. Taigi, autonomines sistemas turintys automobiliai turi kelias kameras. Aišku, „Tesla“ automobilių kameros atlieka ir kitas funkcijas. Pavyzdžiui, parkuojant automobilį ekrane automobilį galima matyti iš paukščio skrydžio.

Praėjusį spalį buvo išleistas naujas programinės įrangos atnaujinimas, kuris po 2017-ųjų rugpjūčio pagamintų „Tesla“ automobilių savininkams leido priekinę kamerą naudoti tarsi vaizdo registratorių. Tam tereikia USB rakto, į kurį būtų įrašomi failai. Įrašai, kurie nėra perkeliami, yra tiesiog ištrinami - sistema veikia kaip įprastas automobilinis vaizdo registratorius. Tačiau dabar „Tesla“ automobilių savininkai skundžiasi, kad visų šių kamerų potencialas vis tiek yra neišnaudotas.

Sugrįžę prie automobilio pamatote, kad kažkoks bukagalvis savo automobilio durelėmis stipriai įlenkė jūsiškio kėbulą. Žinoma, nežinodamas, kad blogai padarė, jis išvažiavo namo ir dabar jūs neturite ko kaltinti. Automobilio kėbulo remontas kainuoja didelius pinigus, tačiau dabar teks mokėti pačiam. Gali būti ir blogiau - į jūsų automobilį gali kas nors atsitrenkti, tyčia jį subraižyti ar net apvogti. Tiek kamerų, o nėra kam užfiksuoti kenkėjiškų žmonių?

Apie tai „Tesla“ savininkai ne kartą skundėsi automobilių gamintojui ir net pačiam Elonui Muskui. Šis greitai surado atsakymą - jau visai greitai automobiliai su „Tesla“ autopilotu turės „Sargybinio“ režimą. Jis bus įdiegtas nuotoliniu būdu ir leis naudoti aplink automobilį išdėstytas kameras saugumo reikmėms. Kitaip tariant, šios kameros galės užfiksuoti įsilaužėlius ar nedidelius eismo įvykius, kurie įvyks, kai automobilis bus pastatytas.

Kol kas neaišku, kaip veiks sistema - ar kameros tiesiog įrašinės nuolat ir įrašai bus trinami cikliškai, ar jos bus aktyvuotos, kai pajus judesį, triukšmą ar smūgius. Tačiau teigiama, kad jos turėtų padėti surasti iš įvykio vietos pabėgusius žmones. Tikriausiai dar svarbiau tai, kad šios kameros veiks ir kaip atgrasymo priemonė - žinodami, kad yra filmuojami vagys nedrįs artintis prie automobilio. Arba užsidės kaukes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai (2)