„Huawei“ pristatė galingiausią rinkoje procesorių: duomenų apdorojimo spartos kartelę perkels į aukštesnį lygmenį  ()

Didžiųjų duomenų apdorojimo ir skaitmenizacijos kontekste iš technologijų reikalaujama vis daugiau efektyvumo. Dėl šios priežasties gamintojai nuolat tobulina savo technologijas, kad rinkai galėtų pasiūlyti didžiausią našumą garantuojančius sprendimus ir neatsiliktų įtemptoje konkurencinėje aplinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdama išlikti priekyje, Kinijos įmonė „Huawei“ pristatė ARM („Advanced Risc Machine“) licencijuotos architektūros pagrindu sukurtą procesorių, kurį patys gamintojai vadina galingiausiu rinkoje ir žada, kad jis duomenų apdorojimo spartos kartelę perkels į aukštesnį lygmenį. Naujasis procesorius pakrikštytas „Kunpeng 920“ vardu, rašoma pranešime spaudai.

Milžiniškus duomenų kiekius apdorosiantį procesorių įmonė pristatė tuo metu, kai įvairiose pasaulio valstybėse vis stiprėja prieš „Huawei“ nukreiptos nuotaikos: JAV žvalgybos institucijos nepaliaujamai kartoja, kad tai yra su Kinijos vyriausybe bendradarbiaujanti įmonė, jai keliamos bylos dėl komercinių paslapčių vagystės, sankcijų režimo Iranui pažeidinėjimo, kai kurios valstybės draudžia „Huawei“ dalyvauti mobiliojo ryšio infrastruktūros statybos projektuose.

Nauja era

Remiantis „Huawei Global Industry Vision 2025“ prognozėmis, naujai sukauptų duomenų kiekis kiekvienais metais iki 2025-ųjų pasieks 180 zetabaitų (ZB), o tai yra 18 kartų daugiau nei 2018 m. Tokios prognozės paskatino kompaniją sukurti sprendimą, padėsiantį apdoroti didelį kiekį duomenų mažais kaštais.

Naujasis kompanijos kūrinys, centrinis procesorius „Kunpeng 920“, sukurtas padidinti skaičiavimo operacijų efektyvumą apdorojant didžiuosius duomenis, analizuojant paskirstytose saugyklose ar ARM programos scenarijuose esančią informaciją. Tokiu būdu technologijų kūrėja kartu su kitais pramonės atstovais ketina prisidėti prie ARM vystomos pramonės ir paskatinti atvirą, bendradarbiavimu paremtą bei visiems naudingą ekosistemą, pakeldama kompiuterinių operacijų našumą į naujas aukštumas.

Pagal savo parametrus „Kunpeng 920“ yra aukščiausio našumo ARM architektūros pagrindu veikiantis serverio centrinis procesorius. Sukurtas naudojant 7 nm procesą, šis procesorius buvo suprojektuotas pagal ARMv8 architektūros licenciją.

„Šis sprendimas gerokai pagerina procesoriaus našumą optimizuojant šakinius prognozavimo algoritmus, didinant OP (angl. Operating partnership) vienetų skaičių ir gerinant atminties posistemio architektūrą. Įprastu dažniu „SPECint“ palyginamojo testo metu „Kunpeng 920“ centrinio procesoriaus pasiektas rezultatas yra didesnis nei 930, o tai yra 25 proc. daugiau nei šios pramonės vidurkis“, – apie galimybes kalba „Huawei“ Baltijos šalių vartotojų verslo grupės vadovas Yanfei.

Jis priduria, kad tuo pačiu metu minėto procesoriaus energijos vartojimo efektyvumas yra 30 proc. geresnis nei panašių sprendimų. Tai reiškia, kad „Kunpeng 920“ procesorius duomenų centrams suteikia gerokai didesnį skaičiavimų našumą, tuo pačiu sumažindamas energijos suvartojimo kaštus.

Inžinieriai į „Kunpeng 920“ procesorių integravo 64 branduolius, kurių dažnis siekia 2,6 GHz. Negana to, šis mikroschemų rinkinys aprūpintas 8 kanalų DDR4 operatyviosios atminties moduliais, kurių pralaidumas pranoksta konkurentus 46 proc. Sistemos integracija naujajame procesoriuje gerokai pagerėja dėl dviejų 100G „RoCE“ prievadų. „Kunpeng 920“ taip pat palaiko PCIe Gen4 ir CCIX sąsajas bei užtikrina bendrą 640 Gbps srautą, o vieno lizdo greitis yra dvigubai didesnis už rinkoje siūlomų panašių produktų.

Siūlo ne tik procesorių, bet ir serverius

„Huawei“ rinkai pasiūlė ne tik naują centrinį procesorių, bet ir „TaiShan“ serverių seriją, eksploatuojamą su „Kunpeng 920“. Šią seriją sudaro trys skirtingi serverių modeliai: vienas jų yra orientuotas į duomenų saugojimą, kitas – didelį tankį, o trečiasis skirtas tarpusavyje suderinti abi pastarąsias savybes.

Šių serverių pagrindu „Huawei Cloud“ taip pat teikia plataus masto debesijos ir fizinių serverių paslaugas. Kompanijos atstovai yra įsitikinę, kad visa tai nuolat tobulėjančiai visuomenei, kur viskas yra susiję ryšiais bei sujungta į bendrą visumą, tokie technologiniai sprendimai yra itin svarbūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: